Menu
EUR

Bitumen dakbedekking | Dakleer

3 Producten
Toon:
Bitumen toplaag ROL 7,5 meter
Bitumen toplaag ROL 7,5 meter
€83,49 €69,00
€9,22 per m²
 
Loodvervanger zelfklevend bitumenband
Loodvervanger zelfklevend bitumenband
€23,60 €19,50
€1,95 per meter
 
Bitumen onderlaag
Bitumen onderlaag
€52,01 €42,98
 
Toon 1 - 3 van 3
Bitumen dakbedekking | Dakleer

Een bitumen dakbedekking is sinds jaar en dag één van de veruit meest populaire afwerkingsvormen voor het dak van een woning. Dat is ook in deze tijd waarin er ook wordt gekeken in de richting van alternatieven zoals bijvoorbeeld een kunststof dakbedekking, PVC of EPDM nog steeds het geval. Het moet dan ook gezegd dat voor dakleer geldt dat ze zowel voor platte als voor licht hellende daken een zeer interessant materiaal kan zijn. Ben jij ook van plan om voor het dak van jouw woning gebruik te gaan maken van een bitumen dakbedekking? Dan kunnen wij je alvast uitstekend van dienst zijn.

Wat zijn de voordelen van Bitumen dakbedekking?

Voordat je over gaat tot het kopen van bepaalde dakmaterialen zal je uiteraard altijd een goed beeld willen hebben van de voordelen die verbonden zijn aan het specifieke materiaal in kwestie. Dat is bij de aanschaf van een bitumen dakbedekking uiteraard niet anders. De reden waarom dit type dakmateriaal door de jaren heen zo interessant is geworden en gebleven is terug te vinden in heel wat uiteenlopende voordelen. Het gaat hierbij onder meer om de volgende.

  • Je kan rekenen op een uitstekende kwaliteit;
  • Dit dakmateriaal is honderd procent recycleerbaar;
  • Verschillende kleuren en afwerkingsmogelijkheden zijn mogelijk;
  • Zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie.

Bij het kopen en gebruikmaken van bitumen dakbedekking kan je onder meer rekenen op de uitstekende mechanische weerstand waarvan sprake is. Voor bitumen dakbanen geldt dat ze in de praktijk vaak worden aangevuld met polymeren. Bovendien is het ook zo dat ze worden versterkt met verschillende soorten wapening. Dit zorgt ervoor dat je bij dit materiaal altijd bent verzekerd van een hoge mechanische weerstand. Ze is dus niet alleen uitstekend bestand tegen schokken, maar ook tegen andere belasting van buitenaf. Ook dit is zeker een niet onbelangrijk voordeel.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Bij het realiseren van een dak wordt er vandaag de dag uiteraard ook nadrukkelijk rekening gehouden met het duurzaamheidsaspect. Voor een bitumen dakbedekking geldt dat ze er bekend om staat niet alleen milieuvriendelijk en duurzaam, maar ook recycleerbaar te zijn. Dit laatste betekent dat het materiaal dienst kan doen als grondstof voor nieuwe dakbanen. Wanneer het einde van de levensduur van je bitumen dakbedekking is bereikt is het doorgaans perfect mogelijk om deze te overleggen met een nieuwe dakbaan. Dit zorgt ervoor dat het volledige dak niet moet worden gesloopt. De levensduur van het dak van je woning kan op deze manier nog eens met tot wel 30 à 40 jaar worden verlengd. Dit maakt de keuze voor dakleer voor veel mensen nog eenvoudiger.

Dakleer beschikt over een uitstekende levensduur

Eén van de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen bij het plaatsen van een bitumen dakbedekking heeft betrekking tot de zeer interessante levensduur. Voor bitumineuze daken geldt dat ze in de praktijk eenvoudig tientallen jarenlang mee kunnen gaan. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van premium-membranen is het zo dat er zelfs sprake kan zijn van een levensduur tot zomaar even ruim 40 jaar. Wil je er zeker van kunnen zijn dat je bij het plaatsen van dakleer kan rekenen op de meest optimale levensduur? In dat geval is het toepassen van een zo optimaal mogelijk onderhoud altijd een belangrijke vereiste. Blijkt er op een zeker ogenblik toch een bepaald probleem te zijn met een gedeelte van je bitumineus dak? In dat geval is het doorgaans mogelijk om dit probleem met behulp van een renovatierol eenvoudig op te lossen.

Ook een prima keuze bij dakrenovatie

Zoals eerder op deze pagina al aangehaald is het niet alleen mogelijk om een bitumen dakbedekking toe te passen wanneer er sprake is van een nieuwbouw. Ben je bijvoorbeeld een woning aan het renoveren en moet ook het dak grondig onder handen worden genomen? Ook in die situatie zal je kunnen vaststellen dat het zeker interessant kan zijn om voor de dakrenovatie te kijken in de richting van het gebruik van een bitumen dakbedekking. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een renovatierol is het mogelijk om een bestaand dak afgewerkt met bitumen te overlagen. Voor de dakbanen met thermstrepen geldt dat ze over een dubbele functie beschikken. Enerzijds zorgen ze voor een hoogwaardige toplaag terwijl er bovendien wordt gezorgd voor een gelijkmatige verspreiding van de dampdruk over het volledige dakoppervlak. Op deze manier kan er niet alleen voor worden gezorgd dat er geen blaasvorming op zal treden, ook mogelijke lekkages net zoals vochtschade kan op deze manier perfect worden voorkomen.

Een sedumdak realiseren? Ook dat is een mogelijkheid!

Voor heel wat mensen geldt dat ze graag een zogenaamd groendak willen realiseren op het dak van hun woning. Deze kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Eén van de manieren om dit te kunnen doen is door gebruik te maken van een zogenaamd sedumdak. Door te kiezen voor een dergelijke oplossing kan niet alleen jijzelf als inwoner van het huis rekenen op interessante voordelen, dat geldt ook voor de omgeving waarin de woning is terug te vinden. Zo zorgt sedum dakbedekking bijvoorbeeld voor een merkbaar schonere lucht en helpt ze om het regenwater te verwerken. Ben je naast bitumen dakbedekking ook geïnteresseerd in het laten realiseren van een sedumdak? Ook in dat geval kan je daarvoor in ons aanbod alles terugvinden wat je nodig hebt.

Ervaar ook de voordelen van een lichtkoepel in je dak

De voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van een bitumen dakbedekking of dakleer spreken ondertussen wel voor zich. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen ook overwegen om een zogenaamde lichtkoepel in hun dak te voorzien. Dat is uiteraard altijd een mogelijkheid. Door gebruik te maken van een dergelijke koepel wordt er in de praktijk dan ook voor gezorgd dat je kan rekenen op heel wat natuurlijke lichtinval in je woning. Dit terwijl de aanwezigheid van een dergelijke koepel bovendien ook de uitstraling van je dak alleen maar ten goede komt. Ben je bezig met het vormgeven van een nieuw dak of ben je een bestaand dak aan het renoveren? In beide gevallen kan het naast het gebruik van bitumen dakbedekking ook de moeite waard zijn om de plaatsing van een lichtkoepel te overwegen. Zo profiteer je immers meteen van het beste van twee werelden.

Bestel je bitumen dakbedekking hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Ben je nog op zoek naar een interessante webwinkel om jouw bitumen dakbedekking bij aan te kunnen kopen? Dan hoef je eigenlijk niet meer verder te zoeken. Hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. bieden we onze klanten immers de mogelijkheid om over te gaan tot het kopen van dit type dakbedekking tegen de meest interessante voorwaarden. Niet alleen verzekeren wij onze klanten van een uitstekende aankoopprijs, daarnaast kan je mogelijks ook nog eens rekenen op gratis verzending. Van zodra je een bestelling plaatst ter waarde van minstens € 2.000,- is het namelijk zo dat jouw bitumen dakbedekking en eventuele andere dakmaterialen gratis worden verzonden!

Op zoek naar andere dakmaterialen? Ook dat is geen probleem!

Het spreekt voor zich dat je hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. niet alleen maar aan het juiste adres bent voor het kopen van een bitumen dakbedekking of dakleer. In ons assortiment zijn dan ook nog heel wat andere materialen terug te vinden zoals bijvoorbeeld:

Ben je eerder op zoek naar nog andere dakmaterialen zoals bijvoorbeeld nokvorsten? Ook deze behoren absoluut tot de mogelijkheden. In ieder geval mag het duidelijk zijn, een beroep doen op de mogelijkheden van Handelsonderneming van Viegen B.V. is zeker niet alleen maar mogelijk wanneer je van plan bent om over te gaan tot het aanschaffen van een bitumen dakbedekking, in tegendeel.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!