Menu
EUR

Hardhouten palen | Hardhouten paal

4 Producten
Toon:
Hardhouten paal 9x9 cm
Hardhouten paal 9x9 cm
€48,40 €40,00
€20,00 per meter
 
Hardhouten paal 6,8x6,8 cm
-30%
Hardhouten paal 6,8x6,8 cm
€40,93 €33,83 €28,74 €23,75
€8,70 per meter
 
Hardhouten paal 11,5x11,5 cm
Hardhouten paal 11,5x11,5 cm
€120,46 €99,55
€33,18 per meter
 
Hardhouten paal 14x14 cm
Hardhouten paal 14x14 cm
€202,13 €167,05
€47,73 per meter
 
Toon 1 - 4 van 4
Hardhouten palen | Hardhouten paal

Hardhouten palen zijn één van de meest geliefde materialen voor het realiseren van een kwalitatieve en bovendien ook zeer mooie tuinafscheiding. Wanneer je de keuze maakt om gebruik te maken van hardhout zal je tot de conclusie komen dat een optimale levensduur daarbij altijd is gegarandeerd. Dit betekent concreet dat je in het geval van een hardhouten paal tot zomaar even 25 jaar of langer van je afscheiding zal kunnen genieten. Dit gezegd hebbende hoeft het ook zeker niet zo te zijn dat dergelijke palen ontzettend duur zijn in aankoop, integendeel. Ben jij ook van plan om over te gaan tot het bestellen van hardhouten palen voor jouw project? Dan zal je kunnen concluderen dat je daarvoor hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. met absolute zekerheid aan het juiste adres bent.

Welke hardhouten palen bestaan er precies?

Bij het kopen van hardhouten palen is het altijd van belang om je bewust te zijn van de verschillende mogelijkheden die er bestaan. We maken bijvoorbeeld een onderscheid tussen:

  • Een gladde hardhouten paal;
  • Een fijnbezaagde hardhouten paal.

In het merendeel van de gevallen is het zo dat palen in het zicht komen te staan. Wanneer dat het geval is wordt er de voorkeur gegeven aan het kopen van gladde hardhouten palen. Op deze manier zal de constructie er namelijk pas echt netjes en strak uit komen te zien. Voor deze palen geldt echter wel dat ze iets duurder zijn in aankoop in vergelijking met fijnbezaagde exemplaren. Voor deze laatste geldt dat ze zich in de praktijk duidelijk kenmerken door een ruwer oppervlak. Nadat ze uit de houtzagerij zijn gekomen zijn deze palen ook niet meer behandeld. Dit heeft als gevolg dat je er rekening mee dient te houden dat deze palen eventueel nog splinters kunnen bevatten.

Waar kunnen dergelijke palen precies voor worden gebruikt?

Voordat je over gaat tot het kopen van hardhouten palen spreekt het voor zich dat je, je de vraag zal willen stellen waar je deze nu precies voor gaat gebruiken. Als je kiest voor het gebruik van dikke, hardhouten palen zal je tot de conclusie komen dat deze de perfecte basis kunnen vormen voor een stevige net als robuuste tuinafscheiding. Het is mogelijk om hiervoor gebruik te maken van verschillende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld:

  • Hardhouten tuinschermen;
  • Douglas tuinschermen;
  • Geïmpregneerde tuinschermen.

Eén van de belangrijkste (visuele) voordelen van hardhout heeft te maken met het feit dat ze op uitstekende wijze gecombineerd kan worden met andere houtsoorten. Ben je niet meteen van plan om een tuinafscheiding te realiseren met behulp van hardhouten palen? Wil je dan ook graag een hardhout paal kopen om een ondergrond voor een vlonder mee te realiseren? In dat geval kan je kiezen voor palen die beschikken over een kleiner formaat. In dat geval worden palen van minstens 7x7 centimeter aanbevolen. In het geval van een tuinafscheiding wordt het aangeraden om te kiezen voor minstens 10x10 centimeter. In ons aanbod zijn in ieder geval verschillende afmetingen opgenomen.

In welk formaat kan een hardhouten paal worden aangekocht?

Zoals hierboven al aangehaald zal je tot de conclusie komen dat een hardhouten paal in verschillende formaten kan worden aangekocht. Dat geldt zeker ook binnen het aanbod hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. Wanneer je, je verder gaat verdiepen in ons assortiment zal je dan ook tot de conclusie komen dat je ervoor kan kiezen om een keuze te maken tussen de volgende opties:

  • 6,8x6,8 centimeter;
  • 9x9 centimeter;
  • 11,5x11,5 centimeter;
  • 14x14 centimeter.

Zoals we hierboven op deze pagina al hebben aangehaald moet je stil blijven staan bij het feit dat het vereiste formaat voor hardhouten palen grotendeels zal worden bepaald door het type constructie die je graag wil realiseren. Is het voor jou niet helemaal duidelijk welk formaat jij nu precies nodig hebt? Dan spreekt het voor zich dat je er altijd voor kan kiezen om je vraag voor te leggen aan onze ervaren klantenservice. Onze medewerkers helpen je dan ook zeer graag verder!

Altijd verzekerd van een uitstekende levensduur

Wanneer je van plan bent om een bepaalde constructie te gaan realiseren spreekt het voor zich dat je daarbij altijd zal willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke levensduur. Bij hout bestellen zal in de praktijk echter al snel duidelijk worden dat deze levensduur aanzienlijke verschillen kan vertonen. Indien je kiest voor exemplaren gemaakt van hardhout ben je verzekerd van een uitstekende levensduur van ongeveer 25 jaar of langer. Dit betekent dat je ontzettend lang van de gerealiseerde constructie zal kunnen genieten. Dat is niet in het minst ook het gevolg van het feit dat hardhouten palen er bekend om staan weinig tot nagenoeg geen onderhoud te vereisen.

Van belang is wel om er rekening mee te houden dat hardhouten palen na verloop van tijd wel kunnen gaan vergrijzen. Dit uiteraard onder invloed van de natuur en uiteraard ook de aanwezige UV-straling waarvan sprake is. Het is aan jezelf om te bepalen of je graag het vergrijzen wil voorkomen of niet. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld wel extra charme hebben wanneer de palen na verloop van tijd verkleuren. Wil jij dat toch eigenlijk liever voorkomen? Dat kan uiteraard ook. In dat geval is het mogelijk om ervoor te kiezen om de palen te laten behandelen met houtolie.

Waarom je palen van hardhout behandelen met houtolie?

Bij het kopen van een bepaalde hardhouten paal is het dus altijd een interessante keuze om te overwegen om deze te laten behandelen met houtolie. Op deze manier kan je namelijk in één klap rekenen op verschillende voordelen. Het op deze manier laten behandelen van je hardhouten palen zorgt er immers niet alleen voor dat vergrijzing tegen kan worden gegaan. Wat bovendien ook te denken van het feit dat op deze manier wordt voorkomen dat zaken zoals algen en schimmels zich eenvoudig kunnen gaan hechten aan het hout? Daarnaast is het zo dat deze olie ook een waterafstotende werking realiseert voor jouw hardhouten palen. Ook dat kan gelet op het feit dat ze veelal worden gebruikt voor constructies buitenshuis een zeer interessant voordeel zijn.

Bestel jouw hardhouten palen vandaag nog hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Ben je op zoek naar hardhouten palen? Dan zal je tot de conclusie komen dat je deze uitstekend aan kan kopen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. Dat geldt overigens niet alleen maar voor hardhouten palen. In ons assortiment zijn ook nog heel wat andere zaken terug te vinden zoals bijvoorbeeld:

Het is dus zeker niet zo dat je bij ons alleen maar aan het juiste adres bent voor het kopen van hardhouten palen. Ook wanneer je behoefte hebt aan tal van verschillende andere materialen voor het kunnen realiseren van de gewenste constructie helpen we je zeer graag verder.

Geniet van een levering zonder bezorgkosten

We stellen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. alles in het werk om ervoor te zorgen dat we onze klanten altijd kunnen voorzien van de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding. Bij het plaatsen van een bestelling kan je bij ons ook altijd rekenen op voordelige bezorgkosten. In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk om helemaal geen bezorgkosten te betalen! Plaats je een bestelling ter waarde van een bedrag van minstens 2.000 euro? Dan zal je tot de conclusie komen dat wij de bezorgkosten voor onze rekening nemen. Ook dat is alvast een extra goede reden om ervoor te kiezen om jouw hardhouten palen te kopen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!