Menu
EUR

Steigerplanken

1 Producten
Toon:
Vuren steigerplank 2,9x19 cm
-32%
Vuren steigerplank 2,9x19 cm
€19,17 €15,84 €12,95 €10,70
€2,67 per meter
 
Toon 1 - 1 van 1
Steigerplanken

Binnen de bouwsector is het zo dat er vanwege zeer veel uiteenlopende redenen voor wordt gekozen om gebruik te maken van zogenaamde steigerplanken. Voor deze planken gemaakt van vurenhout geldt dat ze ingezet kunnen worden voor tal van uiteenlopende toepassingen. Denk hierbij niet alleen aan als onderdeel van bouwsteigers, maar wat bovendien ook te denken van als wandbekleding, vloerplanken of ga zo maar door? Een extra voordeel waar je op kan rekenen bij het gebruik van steigerplanken is terug te vinden in het feit dat ze er bekend om staan over een toegankelijk prijskaartje te beschikken. Spreekt dit alles jou ook wel aan en zou je dan ook graag tot aankoop over willen gaan? Dan is verder de onderstaande informatie doornemen zeker interessant.

Wat zijn steigerplanken precies?

Voor steigerplanken geldt dat het planken betreft welke zijn gemaakt van het zogenaamde vurenhout. Deze houtsoort staat erom bekend onder meer interessant te zijn vanwege de scherpe aankoopprijs waarover ze beschikt. Dit is overigens niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat ze onbehandeld ook kan rekenen op een goede duurzaamheidsklasse. Onbehandeld beschikt ze over een levensduur van zeker 10 jaar. Dit gezegd hebbende is er hierbij wel sprake van een zeer belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Voor dit type hout geldt immers dat ze bij voorkeur niet in contact komt met vocht of aarde. Gebeurt dat wel? Dan zal je tot de conclusie komen dat het hout daardoor gevoelig sneller kan gaat rotten. Het hoeft niet gezegd dat de levensduur als gevolg hiervan behoorlijk kan worden ingeperkt en dat is uiteraard niet de bedoeling, in tegendeel.

Waar kunnen deze planken voor worden gebruikt?

Ben je van plan om steigerplanken aan te schaffen? Dan spreekt het voor zich dat je ook graag zal willen weten waar je deze nu precies allemaal voor kan gebruiken. Wanneer dit ook geldt voor jou zal al snel duidelijk worden dat deze planken gebruikt kunnen worden als onder meer:

  • Wandbekleding;
  • Vloerplanken;
  • Zelfs voor bepaalde meubels;

Ben je van plan om steigerplanken aan te schaffen? Dan dien je uiteraard rekening te houden met de werking waar vurenhout over beschikt. Gezien het feit dat het een natuurlijk product betreft is het zo dat je rekening dient te houden met de onderstaande eigenschappen:

  • Vurenhout kan uitzetten;
  • Vurenhout kan krimpen;
  • Vurenhout kan scheuren.

Het feit dat het een natuurproduct betreft heeft als gevolg dat ze wordt beïnvloed door het weerbeeld. Dit is dus wel met zekerheid een factor waar je aandacht aan dient te besteden.

Verkrijgbaar in verschillende lengtes

Sta je op het punt om steigerhouten planken aan te schaffen? Dan zal je kunnen vaststellen dat er daarbij een keuze kan worden gemaakt tussen verschillende lengtes. De lengtes waar je tussen kan kiezen zijn 400 en 500 centimeter. Ook wanneer je op dit vlak over een bepaalde voorkeur beschikt zal je tot de conclusie komen dat daar dus probleemloos aan tegemoet kan worden gekomen.

Besparen op de aankoop van steigerplanken?

Steigerplanken staan erom bekend uit zichzelf over een voordelig prijskaartje te beschikken. Dit gezegd hebbende is het nog op tal van verschillende manieren mogelijk om een extra besparing te realiseren. Dit kan onder meer gebeuren door het kopen van grotere hoeveelheden in één keer. In dat geval kan je hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. immers aanspraak maken op een zogenaamde volume korting. Het gaat hierbij om (onder meer) de onderstaande kortingen:

  • 3 procent volume voordeel vanaf 25 stuks;
  • 7 procent volume voordeel vanaf 50 stuks.

Door het bovenstaande volume voordeel te benutten is het al mogelijk om de aankoopprijs van je steigerplanken aanzienlijk extra te drukken. Dit is echter niet alles. Bovendien maken wij het voor onze klanten ook mogelijk om hun bestelling zonder verzendkosten te laten versturen. Dit vanaf een bestelbedrag van minstens 1.500 euro. Het hoeft niet gezegd dat je door het benutten van deze voordelen heel wat geld kan besparen. Zo wordt de aankoop van steigerplanken nog interessanter.

Nieuwe of gebruikte exemplaren kopen?

Als je van plan bent om steigerplanken te kopen zal je tot de conclusie komen dat er daarvoor een keuze kan worden gemaakt tussen twee verschillende mogelijkheden, namelijk:

  1. Gebruikte steigerplanken;
  2. Nieuwe steigerplanken.

Ongeacht waar jouw voorkeur ook naar uit mag gaan, je beschikt bij ons over de mogelijkheid om beiden te kopen. Kies je uiteindelijk voor gebruikte exemplaren? Dan zal je tot de conclusie komen dat deze uiteraard aangekocht kunnen worden tegen een voordeliger prijskaartje. Dit terwijl je in grote lijnen uiteraard wel op grotendeels dezelfde eigenschappen kan rekenen.

Ook zwarte exemplaren behoren tot de mogelijkheden

Ben je op zoek naar duurzame net als (extra) stijlvolle steigerplanken voor het project dat je wenst uit te laten voeren? In dat geval zal je tot de conclusie komen dat je ook over de mogelijkheid beschikt om te kiezen voor een zwarte steigerplank. Op deze manier kan je niet alleen rekenen op de kwalitatieve eigenschappen waar deze houtsoort bekend om staat, daarnaast is het ook nog eens zo dat je bent verzekerd van een mooie, trendy uitstraling. Spreekt dit alles jou ook wel aan? Wacht dan niet langer en bestel deze planken bij ons in precies die lengte waar jij behoefte aan hebt.

Ontdek ook de vele andere materialen uit ons assortiment

Uiteraard spreekt het voor zich dat steigerhout in de praktijk voor tal van verschillende toepassingen of projecten een uitstekende keuze kan zijn. Dit gezegd hebbende zal je tot de conclusie komen dat je voor de projecten die je wenst uit te voeren wellicht nog behoefte zal hebben aan heel wat andere zaken ook. Wil je bijvoorbeeld ook graag tuinhout kopen of ben je nog op zoek naar andere zaken om mee aan de slag te kunnen gaan? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden hier in ons aanbod. Bovendien zal je tot de conclusie komen dat dit alles mogelijk is tegen een zeer interessante prijs.

Zoals hierboven al aangehaald loont het sowieso altijd de moeite om ervoor te kiezen om alle vereiste materialen in één keer aan te schaffen. Doe je dat? Dan kom je mogelijks aan een totale bestelwaarde van minstens 1.500 euro. Op deze manier kan je dan ook wellicht aanspraak maken op gratis verzending. Ook dit kan ongetwijfeld voor veel van onze klanten mooi meegenomen zijn.

Plaats ook jouw bestelling nu hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Doorheen deze pagina is ongetwijfeld duidelijk geworden dat er heel wat interessante voordelen verbonden zijn aan het gebruik van steigerplanken. Dit is echter niet alles. Daarnaast spreekt het immers voor zich dat deze planken ook voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt kunnen worden. Zo vormt ze een zeer kwalitatief en bijgevolg betrouwbaar onderdeel om gebruik van te maken in bouwsteigers, maar kan ze ook bij andere projecten of toepassingen goed uit de verf komen. Tel daar ook nog eens de voordelige aankoopprijs bij op en je weet meteen waarom er binnen de (Nederlandse) bouwsector zo veelvuldig van steigerplanken gebruik wordt gemaakt.

Heb je snel behoefte aan steigerplanken voor de realisatie van een bepaald project? Controleer dan op de productpagina altijd de actuele leveringstermijn. Zelfs wanneer deze planken slechts op bestelling leverbaar zijn wordt er altijd aangegeven met welke leveringstermijn je ongeveer rekening dient te houden. Zo voorkom je vervelende verrassingen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het kopen van je steigerplanken doe je het best hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!