Menu
EUR

Plexiglas plaat

18 Producten
Toon:
Plexiglas 4 mm helder
Plexiglas 4 mm helder
€36,36 per m²
 
Plexiglas 3 mm helder
Plexiglas 3 mm helder
€27,27 per m²
 
EPDM dak set 4,5 meter breedte
-20%
EPDM dak set 4,5 meter breedte
€350,67 €289,81 €280,54 €231,85
 
Plexiglas kanaalplaat 32 mm opaal 5-wandig
Plexiglas kanaalplaat 32 mm opaal 5-wandig
€417,47 €345,02
€93,50 per m²
 
EPDM dak set 6 meter breedte
-20%
EPDM dak set 6 meter breedte
€495,34 €409,37 €396,28 €327,50
 
Plexiglas 6 mm helder
Plexiglas 6 mm helder
€54,55 per m²
 
EPDM dak set 7,5 meter breedte
-20%
EPDM dak set 7,5 meter breedte
€535,44 €442,51 €428,35 €354,01
 
Toon 1 - 12 van 18
Plexiglas plaat

De interesse die bestaat in plexiglas is door de jaren heen eigenlijk alleen maar sterk toegenomen. Daar waar er in het verleden voor het merendeel van de toepassingen nog gebruik werd gemaakt van glas werd er inmiddels bij veel van deze toepassingen voor gekozen om de overstap te maken naar plexi. Dat is ook zeker niet zonder reden. De voordelen die verbonden zijn aan dit materiaal zijn dan ook werkelijk zeer interessant te noemen. Benieuwd op welke voordelen je hier nu precies bij op kan rekenen? Of wil je meteen tot aankoop overgaan? Wij kunnen je in beide gevallen van dienst zijn.

Wat is plexiglas?

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar wat plexi als materiaal nu precies is. Eigenlijk is het zo dat dit een duur woord is voor 'thermoplastische kunststof'. Voor dit materiaal geldt dat ze voor het eerst opdook in de Russische hoofdstad Moskou ten tijde van het jaar 1928. Hoewel dit materiaal dus al best een aardige tijd meedraait op de markt moet het gezegd dat ze vooral de voorbije jaren echt populair is geworden. Dat is natuurlijk het resultaat van het feit dat niet alleen particulieren, maar ook bedrijven er steeds vaker een meer dan waardige vervanger in zien voor glas.

Eén van de belangrijkste nadelen verbonden aan gewoon glas heeft te maken met de veiligheid waarover ze beschikt… of net niet beschikt. Wanneer glas uit elkaar spat is het namelijk zo dat er daardoor zomaar ernstige verwondingen kunnen ontstaan. Dat is niet zo bij plexi. Bovendien staat dit materiaal er ook nog eens om bekend uitstekend bewerkbaar te zijn en zijn er nog heel wat extra voordelen ook aan verbonden. Het zijn al deze voordelen die ervoor zorgen dat dit materiaal niet alleen tegenwoordig erg populair is, maar dat ook in de toekomst met zekerheid zal blijven.

Op welke voordelen kan je rekenen bij plexiglas?

Door de jaren heen is er steeds frequenter en vooral bij veel meer realisaties gebruik gemaakt van plexiglas. Dat is het directe gevolg van de talrijke voordelen waar je op kan rekenen op het moment dat je gebruik gaat maken van dit materiaal. Ben jij benieuwd om te ontdekken van welke voordelen er dan precies allemaal sprake is? De belangrijkste tref je aan in het onderstaande overzicht.

1.) Het is aanzienlijk sterker dan gewoon glas

Het is belangrijk om te weten dat plexiglas geen echt glas is, maar een soort van kunststof. Dit heeft als gevolg dat dit materiaal in vergelijking met echt glas zomaar even 25 keer sterker is. Een populair kenmerk waar dit materiaal bovendien over beschikt heeft betrekking tot het feit dat ze net wat flexibeler is in vergelijking met gewoon glas. Voor plexi met een dikte van 2 mm geldt dan ook dat ze bijvoorbeeld licht buigbaar is. Bovendien is het zo dat het materiaal slagvast is. Dit heeft als gevolg dat een plexiglas plaat eigenlijk zo goed als onbreekbaar is.

2.) Je kan rekenen op een lekker beperkt gewicht

Nog een niet onbelangrijk voordeel verbonden aan plexi heeft te maken met het feit dat dit materiaal in vergelijking met gewoon glas zo'n 50 procent lichter is. Dit zorgt ervoor dat dit materiaal logischerwijs ontzettend geschikt is om gebruikt te worden in situaties waarin er een aanzienlijke gewichtsbesparing is gewenst. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om de situatie waarin er:

Het beperkte gewicht waar plexiglas over beschikt zorgt er in de praktijk uiteraard ook voor dat de montage een behoorlijk stuk eenvoudiger kan gebeuren. Daarnaast is het zo dat er doorgaans ook veel minder stevig bevestigingsmateriaal dient te worden gebruikt om een plexiglas plaat aan de muur te monteren. Ook tijdens een verhuis kan dit beperkte gewicht extra interessant zijn.

3.) Het beschikt over een lange levensduur

Plexiglas staat er algemeen om bekend een ontzettend duurzaam materiaal te zijn. Deze duurzame eigenschappen zijn onder meer interessant voor je portefeuille. Voor dit materiaal geldt dat ze beschikt over een lange levensduur waardoor je er zeer lang genot van zal ondervinden. Wanneer het materiaal op een correcte manier wordt onderhouden kan ze probleemloos vele jaren meegaan in de oorspronkelijke kleurtint. Wist je bovendien ook dat dit materiaal gigantisch goed bestand is tegen de weersomstandigheden? Dat maakt ze ook voor gebruik buitenshuis een zeer interessante keuze.

4.) Je bent verzekerd van een optimale veiligheid

Hoe interessant het gebruik van gewoon glas in de praktijk ook mag zijn, je zal in de praktijk tot de conclusie komen dat plexiglas een flink stuk veiliger is. Voor dit type glas geldt dan ook in de praktijk niet voor niets dat ze als maar liefst 25 keer sterker wordt bestempeld in vergelijking met standaard glas. Bovendien geldt voor plexi ook nog eens dat ze niet alleen meer slagvast, maar ook veel flexibeler is. De combinatie van al deze verschillende eigenschappen zorgt er in de praktijk voor dat dit materiaal eigenlijk als zo goed als onbreekbaar kan worden bestempeld. Met de veiligheid zit het bij het gebruik van het materiaal plexi dus alvast met zekerheid helemaal goed.

Een plexiglas plaat op maat laten maken

Wil je graag een plexiglas plaat op maat laten maken? Dat is geen probleem. Hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zal je tot de conclusie komen dat je voor de realisatie van een dergelijke plaat een keuze kan maken tussen zeer veel verschillende mogelijkheden. In eerste instantie zal je tussen de verschillende plexi platen een exemplaar moeten zoeken die zal weten te voldoen aan jouw verwachtingen. Wanneer dat is gebeurd kan je op de productpagina niet alleen de gewenste lengte, maar ook de gewenste breedte invoeren. Op deze manier is het mogelijk om een plexiglas plaat geheel op maat van jouw wensen te kunnen laten maken. Ben jij dus op zoek naar een partij die voor jou plexiglas op maat kan realiseren? Dan zijn wij jou alvast zeer graag van dienst!

Bestel jouw plexiglas hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Plexi is een materiaal waar erg veel mensen fan van zijn. Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar zeker ook voor professionelen. Hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zijn we dan ook de voorbije jaren tot de conclusie gekomen dat de populariteit van het materiaal alleen maar altijd sterk toeneemt. Als ook jij behoefte hebt aan plexi zal je kunnen vaststellen dat je deze niet alleen in de meest uiteenlopende vormen kan bestellen bij ons, daarnaast zorgen ook wij ervoor dat je kan rekenen op enkele interessante voordelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Bij vragen staat onze deskundige klantenservice je graag te woord;
  • Het is mogelijk om een keuze te maken uit een groot aanbod aan mogelijkheden;
  • Een snelle levering van je bestelling kan zo goed als altijd gegarandeerd worden;
  • Je bent altijd verzekerd van een zeer interessant prijskaartje.

De kans is bovendien zeer groot dat je bij ons niet alleen maar een plexiglas plaat zal willen bestellen. Heb je in ons ruime en diverse aanbod ook nog andere spullen of materialen aangetroffen die je wel kan gebruiken? Dan doe je er zeker goed aan om alles in één keer te bestellen. Bij een bestelling ter waarde van ten minste 1.500 euro kan je immers rekenen op gratis verzending. Op deze manier wordt jouw plexiglas zomaar nog een stukje voordeliger.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!