Menu
EUR

Dakdoorvoer

3 Producten
Toon:
Dakdoorvoer 127-228 mm
Dakdoorvoer 127-228 mm
€35,15 €29,05
 
Dakdoorvoer 102-210 mm
Dakdoorvoer 102-210 mm
€29,95 €24,75
 
Dakdoorvoer 178-330 mm
Dakdoorvoer 178-330 mm
€58,08 €48,00
 
Toon 1 - 3 van 3
Dakdoorvoer

Een dakdoorvoer is in de praktijk een absolute must om een zo optimaal mogelijk binnenklimaat te kunnen realiseren. Zoveel zal bij het merendeel van de mensen wel duidelijk zijn. Wanneer je bezig bent met het bouwen of renoveren van een dak zijn er uiteraard verschillende belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee zal willen houden. Het voorzien van een dakdoorvoer is één van deze zaken. Wil je hier graag meer over te weten komen of wil je graag meteen overgaan tot het aanschaffen van een dergelijke doorvoer? In allebei deze gevallen zal je tot de conclusie komen dat wij je hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zeker en vast van dienst kunnen zijn.

Wat is een dakdoorvoer precies?

Laat ons in eerste instantie even aangeven wat een dakdoorvoer nu eigenlijk precies is. Voor een dergelijke afvoer geldt dat ze in verschillende vormen voorkomt op de markt. We maken hierbij een onderscheid tussen de onderstaande opties:

  1. Een waterdichte net zoals passende plaat om te gebruiken bij platte daken;
  2. Een bijzondere dakpan voor schuine daken met een pijp in de dakbedekking.

In beide gevallen zal je tot de conclusie komen dat de dakdoorvoer verantwoordelijk is voor verschillende zaken. Dit geldt niet alleen voor het realiseren van de ontluchting, wat bovendien ook te denken van de ventilatie in je huis net zoals de aanvoer van verse lucht en de afvoer van rookgassen. Voor zowel de plaat als de pan geldt uiteraard dat ze in de praktijk altijd waterdicht wordt afgekit.

Hoe dient de bevestiging precies te gebeuren?

Bij het kopen van een bepaald doorvoerkanaal spreekt het voor zich dat je ook altijd rekening zal willen houden met de manier waarop deze moet worden bevestigd. In eerste instantie zal je tot de conclusie komen dat er sprake is van een aluminium-kleurige rand welke zich op de basis bevindt. Hiervoor geldt dat het een krachtige, flexibele rand betreft welke in de vorm van het profiel kan worden geplaatst. Dit is bovendien ook de plaats om de dakdoorvoer te bevestigen. Wat deze bevestiging betreft kan je er rekening mee houden dat er hiervoor gebruik dient te worden gemaakt van een kit met schroeven. Het spreekt voor zich dat je ook voor het kopen van deze kit voor jouw dakdoorvoer aan het juiste adres bent hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Het verschil tussen dakdoorvoerpannen en dakdoorvoerplaten

Is er sprake van een dak bestaande uit dakpannen? In dat geval zal er gebruik worden gemaakt van een zogenaamde dakdoorvoerpan. Het betreft hier een loden of een kunststof pan welke beschikt over dezelfde afmetingen net zoals over dezelfde uitstraling als de andere pannen welke deel uitmaken van het dak. De pan wordt gekozen aan de hand van verschillende factoren. Denk hierbij aan:

  • De basis van de dakhelling;
  • Het type dakpannen waar gebruik van wordt gemaakt.

Is er sprake van een plat dak? In dat geval zal je willen kiezen voor het kopen van een zogenaamde dakdoorvoerplaat. Het betreft hier een plaat gemaakt van aluminium welke over het gat van het dak wordt geplaatst. Ze wordt afgewerkt met een dakbedekking. Hou er rekening mee dat de dakbedekking perfect over de aluminium plaat dient te zijn verlijmd. Is dat niet het geval? Dan kan je geconfronteerd worden met waterschade. Dit is uiteraard een zeer belangrijk aandachtspunt.

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Ben je van plan om een dakdoorvoer aan te schaffen? Dan zal je tot de conclusie komen dat het mogelijk is om daarbij een keuze te maken tussen verschillende opties. Binnen het assortiment hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zijn dan ook de volgende mogelijkheden terug te vinden:

  • Een exemplaar van 102x178 mm;
  • Een exemplaar van 127x228 mm;
  • Een exemplaar van 178x330 mm.

Voordat je over gaat tot het kopen van één van de verschillende exemplaren uit ons assortiment zal je dus goed moeten nadenken over de vereiste afmetingen. Is het voor jou niet helemaal duidelijk welke afmetingen voor jou nu precies het interessantst zijn? Dan kan onze klantenservice je zeker en vast adviseren bij het maken van de voor jou beste keuze.

Belangrijk in uiteenlopende soorten daken

Het spreekt voor zich dat het dak van een woning tegenwoordig op verschillende manieren kan worden gerealiseerd. Eén van de soorten daken waar je voor kan kiezen is een zogenaamd sedumdak. Het gaat hierbij om een groendak bestaande uit zogenaamde sedumplaten. Voor een dergelijk type dak geldt dat ze beschikt over heel wat interessante troeven. Ze ziet er bijvoorbeeld niet alleen goed uit, bovendien zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ze verschillende praktische en zelfs gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Niet alleen zorgt een dergelijk dak immers voor een gezondere lucht, bovendien kan ze ook helpen bij het opvangen en verwerken van regenwater. Ongeacht het type dak waarover je beschikt, het voorzien van een dakdoorvoer is altijd belangrijk. Het voorzien van zo’n dakdoorvoer kan dus ook belangrijk zijn als je ervoor wenst te kiezen om een sedumdak of één van de andere groendaken op de markt te realiseren.

Alle materialen voor jouw dak!

Het belang van een dakdoorvoer mag duidelijk niet worden onderschat. Zoveel zal de informatie op deze pagina je wel al duidelijk hebben gemaakt. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat er ook heel wat andere materialen bestaan die mogelijks interessant kunnen zijn om gebruik van te maken in het dak van jouw woning. Enkele materialen waar je hierbij aan kan denken zijn:

Naast bovenstaande geldt voor heel wat mensen dat ze graag willen kunnen genieten van de voordelen die worden gerealiseerd door een lichtkoepel in hun woning. Ook voor lichtkoepels ben je hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. alvast zeker aan het juiste adres. Eenmaal deze is geplaatst zal je meteen kunnen rekenen op heel wat extra lichtinval in je woning.

Bestel jouw dakdoorvoer nu hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Als je van plan bent om een dakdoorvoer aan te schaffen zal je daarbij altijd willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke kwaliteit. Bovendien spreekt het voor zich dat je ook verzekerd zal willen zijn van een interessante prijs. Als je ervoor kiest om jouw dakdoorvoer aan te schaffen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. is dit altijd het geval. Op deze manier kan je altijd rekenen op de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien zal je tot de conclusie komen dat zowel particuliere als zakelijke klanten bij ons beiden aan het juiste adres zijn. Of je nu met andere woorden bepaalde dakmaterialen nodig hebt voor een klein, eigen project of je een zakelijke partij bent, we helpen je in beide gevallen zeer graag verder.

Hoelang duurt de levering precies?

Hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. stellen we alles in het werk om ervoor te zorgen dat de levering van de door jou aangekochte materialen zo snel mogelijk kan gebeuren. Wanneer de dakdoorvoer van je keuze bij ons in voorraad is kan deze bij een bestelling voor 12:00 dan ook al de volgende werkdag worden geleverd. Blijkt de dakdoorvoer van je keuze onverhoopt niet uit voorraad leverbaar te zijn? Dan wordt er op de productpagina steeds aangegeven met welke leveringstermijn je (ongeveer) rekening dient te houden. Heb je hier nog een vraag over? Aarzel dan in geen geval om even contact op te nemen met onze deskundige klantenservice.

Gratis verzending vanaf € 2.000,-!

Wanneer je dakmaterialen gaat bestellen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zal je tot de conclusie komen dat je altijd bent verzekerd van een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Dit geldt zeker ook voor de dakdoorvoer die je wenst aan te schaffen. Boven op de scherpe prijzen die wij voor al onze materialen hanteren is het zo dat we nog een extra voordeel kunnen aanbieden aan onze klanten. Plaats je namelijk een bestelling voor een bedrag van ten minste € 2.000,-? Dan zal je tot de conclusie komen dat je niet langer geconfronteerd zal worden met verzendkosten. Op deze manier spreekt het voor zich dat jouw dakdoorvoer alleen maar nog voordeliger zal worden gemaakt.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!