Menu
EUR

Douglas balken | Douglas hout balken

11 Producten
Toon:
Douglas balk 5x15 cm
Douglas balk 5x15 cm
€20,33 €16,80
€5,60 per meter
 
Douglas balk 7,5x12 cm
Douglas balk 7,5x12 cm
€24,43 €20,19
€6,73 per meter
 
Douglas balk 7,5x20 cm
Douglas balk 7,5x20 cm
€40,69 €33,63
€11,21 per meter
 
Douglas balk 10x20 cm
Douglas balk 10x20 cm
€54,27 €44,85
€14,95 per meter
 
Douglas balk 15x20 cm
Douglas balk 15x20 cm
€87,12 €72,00
€24,00 per meter
 
Douglas balk 7,5x15 cm
Douglas balk 7,5x15 cm
€32,63 €26,97
€8,99 per meter
 
Douglas balk 7,5x17,5 cm
Douglas balk 7,5x17,5 cm
€59,35 €49,05
€9,81 per meter
 
Douglas balk 6,3x17,5 cm
Douglas balk 6,3x17,5 cm
€31,38 €25,93
€8,50 per meter
 
Douglas balk 7x20 cm
Douglas balk 7x20 cm
€46,79 €38,67
 
Douglas balk 6,3x15 cm
Douglas balk 6,3x15 cm
€44,12 €36,46
€7,29 per meter
 
Douglas balk 4,5x20 cm
Douglas balk 4,5x20 cm
€24,42 €20,18
€6,73 per meter
 
Toon 1 - 11 van 11
Douglas balken | Douglas hout balken

Douglas balken worden tegenwoordig vaak gebruikt bij het realiseren van de meest uiteenlopende projecten. Het moet dan ook gezegd dat veel mensen stevig fan zijn van deze houtsoort. Door te kiezen voor douglas hout is het dan ook zo dat je de beschikking krijgt over niet alleen mooi en kwalitatief hout, daarnaast kan je ook rekenen op een uitstekende levensduur. Douglas hout balken beschikken over een gemiddelde levensduur van zo’n tien tot vijftien jaar. Bovendien is het nog mogelijk om deze levensduur te verlengen door het hout te beitsen. In ieder geval, overweeg jij ook het aanschaffen van douglas balken? Dan zal je kunnen concluderen dat je daarvoor hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. alvast met zekerheid aan het juiste adres bent!

Wat zijn de eigenschappen van douglas balken?

Ben je van plan om douglas balken te kopen? In dat geval zal je tot de conclusie komen dat er verschillende specifieke eigenschappen aan verbonden zijn. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat deze balken zijn gemaakt van hout afkomstig van de zogenaamde Douglas spar. Het hout staat er algemeen om bekend veelvuldig toegepast te worden in tuinen. Hier kan ze op verschillende manieren worden ingezet. Denk hierbij concreet aan bijvoorbeeld:

 • Voor de realisatie van een schutting;
 • Voor het realiseren van een veranda;
 • Voor overkappingen.

Naast bovenstaande is het zo dat er tot de conclusie kan worden gekomen dat deze houtsoort ook vaak wordt gebruikt als gevelbekleding of voor vlonder. Wanneer je van plan bent om douglas hout balken aan te schaffen zal je in ieder geval altijd tot de conclusie komen dat ze niet alleen machinaal, maar ook met handgereedschap zeer eenvoudig te verwerken valt. Het spreekt voor zich dat ook dit geen onbelangrijk voordeel is welke kan worden aangehaald.

Hoe kan je de levensduur van je douglas hout balken verlengen?

Voor douglas hout geldt dat ze er algemeen bekend om staat ontzettend kwalitatief te zijn. Dat blijkt ook uit de levensduur waarover het hout beschikt. Bij deze houtsoort is het zo dat je kan rekenen op een gemiddelde levensduur welke varieert tussen de tien en vijftien jaar. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze zeer mooie levensduur nog verder kan worden verlengd. Je zou er namelijk voor kunnen kiezen om dit hout te beitsen. Doe je dat? Dan zal je tot de conclusie komen dat ze zomaar nog langer mee zal blijven gaan. In ieder geval, indien je op zoek bent naar een echt kwalitatieve houtsoort zal je tot de conclusie komen dat douglas hout zeker een aanrader kan zijn.

Keuze uit een ruim aanbod met balken

Wil je graag overgaan tot het kopen van douglas balken? In dat geval zal je meteen tot de conclusie komen dat er in het assortiment hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. heel wat verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Het gaat hierbij dan concreet om douglas balken met de volgende afmetingen:

 • 7,5x15 centimeter;
 • 5x15 centimeter;
 • 7,5x20 centimeter;
 • 10x20 centimeter;
 • 7,5x12 centimeter.

Standaard is het dus zo dat je douglas hout balken bij ons in tal van verschillende formaten kan kopen. Dit gezegd hebbende dient er rekening mee te worden gehouden dat wij onze klanten ook de mogelijkheid aanbieden om te kiezen voor maatwerk. Wil je dus met andere woorden eerder douglas hout op maat kopen? Ook dan helpen wij jou daar graag bij verder!

De belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet

Wanneer je vandaag de dag behoefte hebt aan hout voor het uitvoeren van één of meerdere projecten zal je tot de conclusie komen dat douglas balken lang niet de enige mogelijkheid zijn waarover je beschikt. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat ze de voorkeur wegdragen van heel wat mensen. Dat is het gevolg van de interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Ben jij ook benieuwd om alle voordelen van douglas hout balken te ontdekken? We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

 1. Ze vormt één van de beste houtsoorten voor projecten in de tuin;
 2. Douglas balken bewerk je niet alleen machinaal, maar ook met handgereedschap;
 3. Douglas heeft een aanzienlijke levensduur van standaard tien tot vijftien jaar;
 4. Er is sprake van een warmere kleur dan bij bijvoorbeeld vurenhout.

Alle hierboven aangehaalde voordelen zorgen er in de praktijk voor dat ontzettend veel mensen met alle plezier gebruikmaken van douglas balken. Dit bovendien ook voor het realiseren van de meest uiteenlopende projecten. Ben jij ook op zoek naar een geschikte houtsoort voor jouw project? Dan is het alvast zeker de moeite waard om douglas hout te overwegen. Zoveel is zeker.

Wat wanneer je niet wil dat je douglas hout gaat vergrijzen?

Bij het kopen van douglas balken zal je er wel rekening mee moeten houden dat deze houtsoort er bekend om staat na verloop van tijd te gaan vergrijzen. Veel mensen vinden dit geen probleem. Zij zijn dan ook van mening dat dit alleen maar bijdraagt aan het bijzondere karakter van dit hout. Dit gezegd hebbende geldt dat in de praktijk uiteraard niet voor iedereen. Wanneer jij liever niet wil dat jouw aangekochte douglas balken na verloop van tijd komen te vergrijzen kan je daarvoor actie ondernemen. Door ze speciaal te laten behandelen kan vergrijzing immers tegen worden gehouden.

Standaard geldt voor douglas balken dat ze over een kleur beschikken gaande van geelrood tot geelbruin. Kenmerkend zijn verder ook de nerven net als de mooie structuur van het hout. Voor douglas hout balken geldt ook dat je tot de conclusie zal komen dat ze beschikken over een aanzienlijke hoeveelheid hars. De aanwezigheid van deze grote hoeveelheid hars biedt een zekere mate aan natuurlijke bescherming waardoor ze erg belangrijk is voor dit hout. Geldt voor jouw project dat je graag wil kunnen rekenen op hout welke beschikt over een echt mooie, warme kleur? Ook dan is dat een extra reden om te kiezen voor het kopen van douglas balken.

Bestel jouw douglas balken nu bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Wanneer je kijkt in de richting van douglas hout voor jouw projecten zal je tot de conclusie komen dat je niet alleen maar kan kiezen voor douglas balken. Het spreekt dan ook voor zich dat dit hout hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. ook nog in andere vormen kan worden aangekocht. Denk hierbij concreet aan:

Vaak is het (afhankelijk van het project dat je wenst uit te voeren uiteraard) zo dat je naast douglas balken ook behoefte kan hebben aan bijvoorbeeld palen voor het bouwen van een schutting. Voordat je een bestelling gaat plaatsen is het dan ook altijd van cruciaal belang om op voorhand even een lijstje te maken met de verschillende materialen die je allemaal nodig hebt. Bereken dit zeer nauwkeurig. Het laatste wat je namelijk wil is dat je er tijdens het uitvoeren van bepaalde werken plots achter komt dat je niet over voldoende douglas balken beschikt. Dat kan uiteraard helemaal niet de bedoeling zijn.

Gratis bezorging bij bestellingen vanaf 2000 euro!

Hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. vinden we het belangrijk om onze klanten altijd te kunnen voorzien van de meest interessante voorwaarden. Dit blijkt niet alleen uit de prijzen die we hanteren voor onze douglas balken. Het online kopen van hout zou er namelijk zomaar voor kunnen zorgen dat je geconfronteerd wordt met aanzienlijke transportkosten. Wij maken het echter voor onze klanten mogelijk om deze transportkosten te laten verdwijnen. Hoe dan? Wanneer je een bestelling bij ons plaatst ter waarde van minstens 2.000 euro wordt deze zonder bezorgkosten bij jou geleverd. Op deze manier kan je genieten van een nog interessantere kostprijs voor al jouw douglas balken!

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!