Menu
EUR

Betonijzer | Betonstaal

4 Producten
Toon:
Bouwstaalmat 200 x 300 cm MAAS150
-44%
Bouwstaalmat 200 x 300 cm MAAS150
€90,75 €75,00 €50,82 €42,00
 
Bouwstaalmat 200 x 300 cm MAAS100
-18%
Bouwstaalmat 200 x 300 cm MAAS100
€90,75 €75,00 €74,42 €61,50
 
Toon 1 - 4 van 4
Betonijzer | Betonstaal

Betonijzer is één van de soorten wapening waar in de bouw gebruik van wordt gemaakt. Voor deze wapeningsvorm geldt dat ze in ontzettend veel uiteenlopende situaties kan worden toegepast. Bij de uitvoering van tal van verschillende werkzaamheden is de kans ontzettend groot dat je geconfronteerd zal worden met een bepaalde vereiste vorm van wapening. Wil jij nu graag meer te weten komen over de verschillende toepassingen waar betonstaal over beschikt of wil je graag direct tot aankoop overgaan? In allebei deze gevallen zullen wij jou maar wat graag verder helpen.

Waar wordt betonijzer nu precies voor gebruikt?

Wanneer er sprake is van het wapenen van beton kan er daarbij worden vastgesteld dat er zeer vaak voor wordt gekozen om gebruik te maken van matten die zijn vervaardigd uit staal. Naar deze maten kan in de praktijk op verschillende manieren verwezen worden. Het gaat hierbij dan concreet om:

  • Betonijzer;
  • Betonstaal.

Voor deze matten of netten geldt dat ze bestaan uit staven welke in elkaar kunnen worden gevlochten. Daarnaast is het ook mogelijk dat ze aan elkaar zijn gelast. Voor de mazen die deel uitmaken van de netten geldt dat ze aanzienlijk kunnen verschillen op vlak van grootte. Ook voor de dikte van het staal waar gebruik van wordt gemaakt geldt dat ze kan verschillen. Het staal van de matten kan daarnaast ook voorzien zijn van een bepaalde structuur. Dit is vooral zo wanneer er sprake is van dikkere stalen staven.

Voorkomend in tal van verschillende vormen

Tevens interessant om te weten is dat voor betonijzer geldt dat ze in de praktijk op verschillende manieren kan zijn vervaardigd. Wat dit betreft maken we een onderscheid tussen twee verschillende opties. Het gaat hierbij meer concreet om de volgende:

  1. Ze kunnen op voorhand zijn vervaardigd om in beton te worden geplaatst;
  2. Ze kunnen reeds van in de fabriek deel uitmaken van bepaalde betonelementen.

Bij de plaatsing van betonnetten is het in de praktijk van cruciaal belang om stil te blijven staan bij de dekking die staat voorgeschreven. Voor deze voorgeschreven dekking geldt dat ze is vastgesteld in normen. Van welke dekking er precies sprake is, is afhankelijk van de plaats net zoals de constructie waar het gewapend beton in dient te worden toegepast. Tijdens het bouwen is het bovendien ook een mogelijkheid voor zogenaamde betonstaalvechters om ter plaatse een wapening te maken van betonijzer. Ook dit kan dus een optie zijn die je in de praktijk zou kunnen gaan overwegen.

Versterken van vloeren en wanden

Inmiddels zal ongetwijfeld duidelijk zijn geworden dat betonijzer in de praktijk is bedoeld voor de vesteviging van betonnen constructies. In eerste instantie is het zo dat er hier vaak gebruik van wordt gemaakt in de funderingen van gebouwen. Een tweede toepassing die we kunnen toeschrijven aan het gebruik van betonijzer heeft betrekking tot het wapenen van betonnen vloeren. Bovendien is het zo dat het in de praktijk ook noodzakelijk kan zijn om wanden te voorzien van bewapeningsstaal voor extra stevigheid.

Voor nagenoeg alle betonnen constructies waarvan sprake is geldt dat ze last hebben van trekkrachten. Voorzie je in dat geval geen wapening? Dan zal je tot de conclusie komen dat er zich al snel scheuren en barsten kunnen vormen. Hierdoor spreekt het voor zich dat de stevigheid van het bouwwerk stevig kan worden ondermijnd en dat kan helemaal niet de bedoeling zijn. Voor de plaatsing van een bepaalde wapening zoals betonijzer of betonstaal is het van cruciaal belang dat je, je bewust bent van alle normen. Bovendien spreekt het voor zich dat het betonijzer ook over de juiste dikte dient te beschikken. Met deze twee aandachtspunten zal je absoluut rekening willen houden.

Betonstaven kopen, waar rekening mee houden?

Eén van de vaakst gebruikte onderdelen bij betonijzer zijn ongetwijfeld zogenaamde betonstaven. Vergelijkbaar met betonstaalmatten net zoals wapeningskorven zal je tot de conclusie komen dat je ook deze zeer eenvoudig hier in ons assortiment terug kan vinden. Belangrijke eigenschappen verbonden aan betonstaven hebben te maken met het feit dat ze niet alleen roestig, maar ook vrij ruw zijn. Dat is ook helemaal niet erg en eigenlijk net de bedoeling.

Op deze manier kunnen ze zich immers veel beter hechten in het beton terwijl er kan voorkomen worden dat ze gaan verschuiven. Omwille van deze reden is het van belang om nooit gebruik te maken van gladde staven als wapening in beton. Naast bovenstaande dien je er ook rekening mee te houden dat de correcte dikte moet worden gekozen. Bestudeer in eerste instantie even zeer nauwkeurig de wapeningstekening en lees hier de correcte dikte van af. Kom je er nog niet helemaal uit? Dan kunnen ook de medewerkers van onze klantenservice je mogelijks verder helpen.

Betonstaal verwerken, waar rekening mee houden?

Wanneer je betonijzer of betonstaal gaat verwerken zijn er verschillende belangrijke zaken waar je aandacht aan dient te besteden. Eén van deze zaken is dat het beton het ijzer volledig moet afdekken. Alleen op deze manier kan ze immers niet (meer) worden aangetast. Het ijzer zou anders kunnen gaan roesten met als gevolg dat het de stabiliteit van de constructie zou kunnen ondermijnen. Vanwege deze reden is er sprake van een minimale vereiste afstand tussen het betonstaal en de buitenrand van het beton.

Voor bovenstaande geldt dat er verschillende, speciale normen bestaan welke per toepassing kunnen verschillen. Vaak gaat het om zo'n 3 à 4 centimeter. Anderzijds is het zo dat de ijzers ook weer niet te diep verstopt mogen zitten in het beton. In dat geval is het namelijk zo dat de wapening niet in staat zal zijn om de trekkrachten waarvan sprake is voldoende op te vangen. Het is van cruciaal belang om je op dit vlak zeer goed te laten adviseren. Is het voor jou niet helemaal duidelijk wat nu precies de beste keuze is voor jouw betonijzer of betonstaal? Dan helpen onze medewerkers je graag verder.

Bestel jouw betonijzer vandaag nog

Ben je op zoek naar een geschikte webwinkel om betonijzer bij te kopen? Dan hoef je eigenlijk niet meer verder te zoeken. Hier in ons assortiment zijn alle verschillende mogelijkheden terug te vinden die ook voor jouw specifieke situatie een goede oplossing kunnen bieden. Het spreekt bovendien voor zich dat je bij ons niet alleen maar aan het juiste adres bent voor de aanschaf van betonijzer. Wat namelijk bovendien ook te denken van andere bouwmaterialen zoals bijvoorbeeld:

Voor heel wat mensen die van plan zijn om betonstaal of betonijzer aan te schaffen geldt dat ze er de voorkeur aan geven om deze te kopen bij dezelfde partij als waar ze ook hun andere bouwmaterialen bij gaan bestellen. Op deze manier kan je immers alles in één keer kopen.

Geniet van gratis levering vanaf 1500 euro

Ben je van plan om over te gaan tot het kopen van betonijzer? Dan zorgen wij ervoor dat je daarbij kan genieten van een zo scherp mogelijke aankoopprijs. Dat is bovendien nog niet alles. In alle gevallen kan je immers ook rekenen op lage verzendkosten. Plaats je een bestelling ter waarde van minstens 1500 euro? In dat geval kan je ook nog eens rekenen op gratis verzending. Het spreekt voor zich dat het kopen van het benodigde betonijzer daardoor alleen maar nog interessanter en vooral nog financieel aantrekkelijker wordt gemaakt.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!