Menu
EUR

Vuren balken | Vurenhout balken

17 Producten
Toon:
Vuren regel 4,4x7 cm
Vuren regel 4,4x7 cm
€7,28 €6,02
€2,23 per meter
 
Vuren balk 5.8x15,5 cm
Vuren balk 5.8x15,5 cm
€34,86 €28,81
€6,86 per meter
 
Vuren balk 4,4x14,5 cm
Vuren balk 4,4x14,5 cm
€17,02 €14,07
€4,69 per meter
 
Vuren balk 7x24,5 cm
Vuren balk 7x24,5 cm
€43,34 €35,82
€11,94 per meter
 
Vuren balk 4,4x12 cm
Vuren balk 4,4x12 cm
€14,12 €11,67
€3,89 per meter
 
Vuren balk 7x19,5 cm
Vuren balk 7x19,5 cm
€36,59 €30,24
€10,08 per meter
 
Vuren regel 4,4x4,4 cm
Vuren regel 4,4x4,4 cm
€6,35 €5,25
€1,75 per meter
 
Vuren regel 4,4x9,5 cm
Vuren regel 4,4x9,5 cm
€11,43 €9,45
€3,15 per meter
 
Vuren balk SLS 3,8x23,5 cm
Vuren balk SLS 3,8x23,5 cm
€15,35 €12,69
€4,70 per meter
 
Vuren balk SLS 3,8x18,4 cm
Vuren balk SLS 3,8x18,4 cm
€11,76 €9,72
€3,60 per meter
 
Vuren balk SLS 3,8x8,9 cm
Vuren balk SLS 3,8x8,9 cm
€8,54 €7,06
€1,68 per meter
 
Vuren balk 9,5x19,5 cm
Vuren balk 9,5x19,5 cm
€52,82 €43,65
€14,55 per meter
 
Toon 1 - 12 van 17
Vuren balken | Vurenhout balken

Vuren balken worden binnen de Nederlandse bouwsector ontzettend vaak gebruikt. Daarbij valt het voornamelijk op dat ze gebruikt kunnen worden bij de realisatie van tal van verschillende karweien. Vurenhout balken kunnen vanwege hun kwalitatieve karakter dan ook perfect worden gebruikt in tal van uiteenlopende constructies. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan:

 • Scheidings- en voorzetwanden;
 • Voor de opbouw van trappen;
 • Voor de opbouw van leuningen.

In eerste instantie zal je tot de conclusie komen dat vuren balken hoofdzakelijk worden gebruikt voor de realisatie van toepassingen binnen in de woning. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze houtsoort mits behandeld ook kan worden gebruikt buiten de woning. In ieder geval, ben jij ook van plan om vurenhout aan te schaffen? Dan kunnen wij jou op dit vlak zeker en vast van dienst zijn.

Hoe interessant is het gebruik van vuren balken?

Dat er bij de realisatie van zoveel uiteenlopende projecten vaak gebruik wordt gemaakt van vuren balken hoeft absoluut niet te verbazen. Het moet dan ook gezegd dat er aan het gebruik van deze balken verschillende niet onbelangrijke voordelen verbonden zijn. De belangrijkste voordelen waar je hierbij op kan rekenen hebben we hieronder alvast even in een handig overzicht geplaatst:

 • Vuren balken staan erom bekend over een toegankelijk prijskaartje te beschikken;
 • Het is mogelijk om de balken vrij eenvoudig te verwerken;
 • De balken kunnen worden aangekocht in tal van uiteenlopende afmetingen;
 • Het is mogelijk om ze te behandelen zodat ze ook perfect buiten kan worden gebruikt;
 • Het behandelen van vuren balken komt de totale levensduur zeker ten goede.

Vurenhout balken worden in de praktijk hoofdzakelijk gebruikt in de constructie bouw. Voor met name de dak- en plafondconstructie geldt dat het mogelijk is om ze te voorzien van stevige balken met exemplaren van 7x19,5 centimeter. Is het voor jou niet helemaal duidelijk of deze balken geschikt zijn voor het karwei welke je wenst te realiseren? Dan spreekt het voor zich dat het altijd een aanrader kan zijn om even contact op te nemen met de medewerkers van onze klantenservice.

Wat moet je weten over de levensduur?

Voor vurenhout geldt dat ze zich bevindt in de duurzaamheidsklasse 4. Dit heeft als gevolg dat onder meer vuren balken over een gemiddelde levensduur beschikken van zo'n 5 tot 10 jaar. Dit is voor alle duidelijkheid het geval wanneer ze onbehandeld is. Het hout dat wordt verhandeld in onze webshop hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. is niet behandeld. Wanneer je het hout gaat behandelen met een impregneermiddel zal je tot de conclusie komen dat ze over een tot wel vijf keer langere levensduur kan beschikken. Dit is zeker een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Hoe kunnen vurenhout balken precies verwerkt worden?

Wanneer je op het punt staat om gebruik te gaan maken van vurenhout balken spreekt het voor zich dat je graag precies zal willen weten hoe deze nu eigenlijk het beste verwerkt kunnen worden. Kenmerkend voor vuren balken is dat ze weliswaar over een sterk karakter beschikken, maar zich niet kenmerken door een aanzienlijk gewicht, in tegendeel. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen een zeer eenvoudig te bewerken, maar ook te verwerken houtproduct is. Voor deze balken geldt dat ze zich op uitstekende wijze lenen voor een diversiteit aan verschillende houtbewerkingstechnieken. Denk hierbij dan concreet aan:

 • Schaven;
 • Zagen;
 • Frezen.

Voor de vuren balken geldt dat ze bovendien op verschillende manieren met elkaar verbonden kunnen worden. Zo kan je dit bijvoorbeeld doen door middel van lijm, maar ook door middel van schroeven net zoals nagels. Wil je jouw vuren balken graag (extra) beschermen of van een andere kleur voorzien? Dan zal je tot de conclusie komen dat ook dit zonder probleem mogelijk is.

Ontdek ook onze andere vurenhout materialen

Het spreekt voor zich dat vuren balken lang niet de enige materialen zijn die uit vurenhout zijn vervaardigd. Wanneer je een blik werpt op ons riante aanbod hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zal je dan ook tot de conclusie komen dat er nog heel wat andere zaken ook tot de mogelijkheden behoren. Enkele andere artikelen die je bij ons aan kan kopen zijn:

Voor de realisatie van ontzettend veel verschillende constructies wordt hier in Nederland gebruik gemaakt van vurenhout. Dit vanwege de vele talrijke voordelen die eraan verbonden zijn zoals we eerder op deze pagina al uitgebreid hebben aangehaald. Hoe dan ook, ongeacht het type vurenhout welke jij graag wenst te kopen, je bent er hier bij ons altijd voor aan het juiste adres.

Bestel jouw balken van vurenhout nog voordeliger

Het kopen van allerhande vereiste bouwmaterialen kan in de praktijk gepaard gaan met vrij aanzienlijke kosten. Vuren balken of vurenhout balken vormen op dat vlak eigenlijk geen uitzondering. Natuurlijk gaat het hierbij om een vrij voordelige houtsoort, maar toch kunnen de kosten zeker bij het kopen van grotere hoeveelheden behoorlijk oplopen. Dit kan gelukkig ook anders. Hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. hebben we er namelijk voor gezorgd dat onze klanten bij het kopen van grotere hoeveelheden een zogenaamde volumekorting kunnen krijgen.

Wanneer je op de productpagina terecht komt van bepaalde vuren balken die je wenst te kopen zal je tot de conclusie komen dat je daarbij kan rekenen op een volumevoordeel. Hoe meer vurenhout balken je aankoopt, hoe hoger deze korting komt te liggen. Op deze manier zal de aankoopprijs per individuele balk zomaar een behoorlijk stuk lager kunnen komen te liggen.

Koop ook jouw vuren balken hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Of je nu op zoek bent naar tuinhout, naar vurenhout of naar één van de vele andere houtsoorten die er op de markt zijn terug te vinden, in al deze gevallen zij wij jou hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zeer graag van dienst. Wanneer je vragen hebt over het kopen van vuren balken zal je tot de conclusie komen dat je deze altijd voor kan leggen aan onze deskundige klantenservice. Beslis je uiteindelijk om jouw vuren balken ook daadwerkelijk bij ons te kopen? In die situatie zal je tot de conclusie komen dat je daarbij zomaar aanspraak kan maken op een aantal extra interessante voordelen. Benieuwd wat deze voordelen nu precies zijn? Je ontdekt ze meteen hieronder.

Mogelijk voor zowel particulieren als voor zakelijke klanten

Het kopen van tuinhout, vurenhout net zoals tal van verschillende andere houtsoorten kan hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. altijd gebeuren door zowel zakelijke als door particuliere klanten. Bovendien kunnen beide partijen bij ons altijd rekenen op de interessantste voorwaarden en uiteraard ook de scherpste prijzen. Ben jij dus met andere woorden een professionele vakman of ben je gewoon een handige doe-het-zelver die graag zelf aan de slag gaat met klussen aan diens eigen woning? In beide gevallen ben je bij ons aan het juiste adres voor het kopen van vuren balken.

Gratis verzending vanaf een bestelbedrag van 1.500 euro

De verzendkosten die je aangerekend krijgt bij het plaatsen van een bestelling hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. worden altijd zo laag mogelijk gehouden. Dit gezegd hebbende kan het natuurlijk altijd nog beter. Kies je er in de praktijk immers voor om een bestelling te plaatsen bij ons ter waarde van ten minste 1.500 euro? Dan zal je tot de conclusie komen dat je kan rekenen op gratis verzending. Het kopen van jouw vuren balken wordt hierdoor uiteraard nog voordeliger!

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!