Menu
EUR

Dakpanplaten | Dakpanprofielplaten

11 Producten
Toon:
Stalen dakpanplaat antracietgrijs RAL 7016
-23%
Stalen dakpanplaat antracietgrijs RAL 7016
€25,48 €21,06 €19,60 €16,20
€9,50 per m²
 
Stalen dakpanplaat op maat
Stalen dakpanplaat op maat
Vanaf €12,10 per m²
 
Stalen dakpanplaat zwart RAL 9005
-9%
Stalen dakpanplaat zwart RAL 9005
€24,96 €20,63 €22,69 €18,75
€11,00 per m²
 
Stalen dakpanplaat terracotta RAL 8004
-9%
Stalen dakpanplaat terracotta RAL 8004
€26,10 €21,57 €23,73 €19,61
€11,50 per m²
 
Zelfdragend isolatiepaneel 40mm voor dakpanplaat wit/wit
-6%
Zelfdragend isolatiepaneel 40mm voor dakpanplaat wit/wit
€144,72 €119,60 €136,37 €112,70
€24,50 per m²
 
Dakpan sandwichpaneel dak 60/100 mm zwart RAL 9005
Dakpan sandwichpaneel dak 60/100 mm zwart RAL 9005
€129,59 €107,10
€51,00 per m²
 
Sandwichpaneel dak op maat
Sandwichpaneel dak op maat
Vanaf €39,31 per m²
 
Dakpan sandwichpaneel dak 80/120 mm zwart RAL 9005
Dakpan sandwichpaneel dak 80/120 mm zwart RAL 9005
€140,26 €115,92
€55,20 per m²
 
Stalen dakpanplaat rood KLEUR 785
-9%
Stalen dakpanplaat rood KLEUR 785
€41,97 €34,69 €38,16 €31,54
€18,50 per m²
 
Dakpan sandwichpaneel dak 45/85 mm zwart RAL 9005
Dakpan sandwichpaneel dak 45/85 mm zwart RAL 9005
€124,39 €102,80
€48,95 per m²
 
Toon 1 - 11 van 11
Dakpanplaten | Dakpanprofielplaten

Als je op zoek bent naar een manier om het dak van je woning niet alleen snel en goedkoop, maar toch stijlvol te bedekken kan de keuze voor dakpanplaten al snel zijn gemaakt. Voor deze speciale platen geldt dat ze zoals de naam al aangeeft over de uitstraling van echte dakpannen beschikken. Daarbij zal je tot de conclusie komen dat ze aangekocht kunnen worden in niet alleen verschillende formaten en kleuren, maar ook in diverse uitvoeringen. Ga jij ook dakpanplaten aanschaffen en ben je daarvoor op zoek naar een geschikte partner? Ontdek dan meteen het aanbod met dakpanprofielplaten die je aantreft hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Wat zijn dakpanplaten precies?

Laat ons in eerste instantie even duidelijk maken wat dakpanplaten nu precies zijn. Het gaat hierbij om platen welke beschikken over de uitstraling van traditionele dakpannen. Voor elke plaat geldt dat ze eigenlijk is opgebouwd uit meerdere dakpannen. Ze kunnen worden gebruikt voor het bedekken van verschillende soorten panden. Het gaat hierbij dan uiteraard niet alleen maar om woningen, maar ook om bijvoorbeeld een schuur of een garage. Voor dakpanprofielplaten geldt dat ze ook uitstekend gebruikt kunnen worden bij de realisatie van nieuwe gebouwen als bij het renoveren van bestaande panden. Dit maakt ze uiteraard alleen maar extra interessant.

Waarom kiezen voor het gebruik van dergelijke platen?

Zowel bij de realisatie van een nieuwe woning als bij het verbouwen van een bestaand pand wordt er vandaag de dag vaak voor gekozen om gebruik te maken van dakpanplaten. Dat is het gevolg van heel wat interessante voordelen die aan het maken van deze keuze verbonden zijn. Wij hebben de belangrijkste van deze voordelen hieronder alvast even voor je op een rijtje gezet.

1.) Ze kunnen snel en eenvoudig worden geplaatst

In eerste instantie geldt voor dakpanplaten dat ze snel en eenvoudig geplaatst kunnen worden. Dat is onder meer het gevolg van het grote formaat. Hierdoor kunnen ook de mogelijke installatiekosten sterk binnen de perken worden gehouden. Ook het beperkte gewicht waar deze platen over beschikken is wat dit betreft uiteraard geen nadeel, in tegendeel. Is er sprake van een renovatieproject waarbij er gebruik zal worden gemaakt van dakpanprofielplaten? In dat geval kunnen de dakpanplaten gewoon boven op de bestaande dakbedekking worden geplaatst.

2.) Ook geïsoleerde exemplaren zijn mogelijk

Eén van de mogelijkheden op de markt zijn zogenaamde geïsoleerde dakpanplaten. Door middel van dergelijke platen heb je de beschikking over niet alleen een passende dakbedekking, maar ook over dakisolatie. Het gaat hierbij om twee verschillende soorten dakpanelen. We maken hierbij een onderscheid tussen de onderstaande mogelijkheden:

  1. Enkelwandige metalen dakpanelen
  2. Dubbelwandige metalen dakpanelen

Voor beide bovenstaande type panelen geldt dat ze aan de binnenkant beschikken over thermisch isolatiemateriaal. Het gaat hierbij dan concreet om kunststof hardschuim zoals bijvoorbeeld PIR of PUR. Door over te gaan tot het kopen van dergelijke dakpanprofielplaten zal je tot de conclusie komen dat je de beschikking krijgt over een perfecte twee-in-één optie.

3.) Relatief voordelig en een lange levensduur

Ook een interessant voordeel waar je op kan rekenen bij het kopen van dakpanprofielplaten heeft betrekking tot het feit dat deze platen vrij goedkoop zijn in vergelijking met andere soorten dakbedekking. Voor dergelijke platen geldt bovendien dat je ze niet alleen voordelig aan kan kopen, daarnaast zal je tot de conclusie komen dat ze ook nog eens over een zeer mooie levensduur beschikken. De gemiddelde levensduur van dergelijke platen bedraagt zo'n 20 tot 50 jaar. Er dient wel rekening mee te worden gehouden dat de levensduur van dakpanprofielplaten sterk wordt beïnvloed door de kwaliteit van de plaatsing waarvan sprake is.

4.) Te realiseren op verschillende daktypes

Het gebruik van dakpanplaten zorgt er in de praktijk ook voor dat je de beschikking krijgt over een dakmateriaal welke toegepast kan worden op tal van uiteenlopende soorten daken. Concreet betekent dit dat dit materiaal kan worden geplaatst op daken met een hellingsgraad gelegen tussen de 7 en 10 graden. Beschik je over een plat dak? In dat geval wordt het uiteraard een ander verhaal.

Dakpanprofielplaten zijn te koop in verschillende kleuren

Op het ogenblik dat je van plan bent om dakpanplaten aan te schaffen zal je tot de conclusie komen dat er onder meer hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. daarvoor een keuze kan worden gemaakt uit verschillende mogelijkheden. In eerste instantie maken we een onderscheid tussen verschillende kleuren. Hierbij kan je concreet denken aan de volgende:

  • Zwart;
  • Rood;
  • Grijs.

Naast de verschillende kleuren zal je tot de conclusie komen dat je bij het aanschaffen van dakpanplaten ook een keuze zal moeten maken tussen verschillende afmetingen. Wat deze afmetingen betreft is het mogelijk om een keuze te maken tussen de volgende opties:

  • 120x190 centimeter;
  • 120x225 centimeter;
  • 120x260 centimeter.

Het is uiteraard best mogelijk dat je door het bestaan van deze verschillende opties niet meteen weet welk type dakpanplaat nu precies voor jou de interessantste keuze is. Is dat het geval? Dan kan je uiteraard altijd onze klantenservice contacteren. Onze medewerkers helpen je zeer graag verder!

Zelf plaatsen of toch maar uitbesteden?

Ben je overtuigd van de voordelen verbonden aan het gebruik van dakpanplaten? In dat geval zal je ook nog even voor jezelf moeten bepalen of je deze zelf gaat plaatsen of je van plan bent om de plaatsing te gaan uitbesteden. In principe geldt voor niet geïsoleerde dakpanplaten dat ze mits je de beschikking hebt over de juiste materialen en voldoende kennis en handigheid door jouzelf geplaatst kunnen worden. Bij geïsoleerde dakpanplaten ligt dat enigszins complexer. De aanwezigheid van isolatie zorgt er namelijk voor dat een horizontale overlapping niet aan te raden is. De platen worden vanwege deze reden dan ook meestal op maat gemaakt. Hierdoor kunnen ze over de volledige lengte van het dak lopen. In het bijzonder het grote formaat van deze dakpanplaten zorgt ervoor dat ze nauwelijks manueel te plaatsen zijn. De beschikking hebben over een kraan is dan ook wenselijk.

Bestel je dakpanplaten nu hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Ben je op zoek naar een geschikte partij om kwalitatieve dakpanplaten bij te bestellen? In dat geval zal je hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. met zekerheid aan het goede adres zijn. Zoveel mag ondertussen wel duidelijk zijn. Dit gezegd hebbende is het zo dat er in ons assortiment ook heel wat andere dakmaterialen zijn terug te vinden die interessant kunnen zijn voor het vormgeven van jouw dak. Het gaat hierbij dan onder meer om de hieronder terug te vinden mogelijkheden:

Ben je eerder op zoek naar een voordelige mogelijkheid om een zogenaamde damwandplaat te kopen of ben je op zoek naar kwalitatief dakleer voor het afwerken van het dak van je woning? In al deze gevallen zal je tot de conclusie komen dat je hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zonder ook maar enige twijfel aan het goede adres bent.

Een groendak realiseren voor je woning? Ook dat is mogelijk

Het spreekt naast bovenstaande voor zich dat het dak van een woning op verschillende manieren kan worden gerealiseerd. Zo is bijvoorbeeld ook een groendak tegenwoordig een zeer populaire keuze. Ben jij ook iemand die fan is van bijvoorbeeld een zogenaamd sedumdak? Ook in dat geval zal je tot de conclusie komen dat je daarvoor alles kan kopen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. Het mag dan ook duidelijk zijn dat je zeker niet alleen maar bij ons terecht kan voor het kopen van de benodigde dakpanplaten voor het vormgeven of renoveren van jouw dak.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!