Menu
EUR

Geïmpregneerd vuren balken

3 Producten
Toon:
Geïmpregneerd vuren balk 5,9x15,6 cm
Geïmpregneerd vuren balk 5,9x15,6 cm
€28,68 €23,70
€7,90 per meter
 
Geïmpregneerd vuren balk 7x17 cm
Geïmpregneerd vuren balk 7x17 cm
€37,35 €30,87
€10,29 per meter
 
Geïmpregneerd vuren balk 4,5x14,5 cm
Geïmpregneerd vuren balk 4,5x14,5 cm
€21,34 €17,64
€5,88 per meter
 
Toon 1 - 3 van 3
Geïmpregneerd vuren balken

Geïmpregneerd vuren balken zijn houten balken die zijn gemaakt van vurenhout en zoals de naam je reeds aangeeft werden geïmpregneerd. Bij tuinhout bestellen is het zo dat er in de praktijk uiteraard altijd tal van verschillende keuzes dienen te worden gemaakt. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat er altijd een keuze moet worden gemaakt tussen verschillende houtsoorten. Dat is echter niet alles. Daarnaast dient immers ook de afweging gemaakt te worden of je kiest voor bijvoorbeeld standaard vurenhout of je toch eerder kiest voor het kopen van geïmpregneerd hout. Ben jij specifiek op zoek naar geïmpregneerd vuren balken? Dan kunnen wij jou zeker verder helpen.

Wat zijn geïmpregneerd vuren balken?

Voor geïmpregneerd vuren balken geldt dus dat het houten balken betreft welke zijn vervaardigd uit vurenhout. Van dit hout is bekend dat ze afkomstig is van de zogenaamde fijnspar. Haar Latijnse benaming is 'Picea abies'. Door de jaren heen is ze uitgegroeid tot één van de veruit meest populairste houtsoorten binnen de Nederlandse bouwsector. Er zijn tal van verschillende zaken die hier mee voor hebben gezorgd. In eerste instantie is er uiteraard de mooie kwaliteit waar je bij deze houtsoort op kan rekenen. Dat is echter niet alles. Verder staat ze er immers ook om bekend eenvoudig machinaal verwerkt te kunnen worden, maar daarnaast is ze ook nog eens relatief voordelig aan te schaffen. Let wel, in de basis vormt dit hout geen echt duurzaam materiaal. Dit betekent dat ze voor gebruik buitenshuis absoluut geïmpregneerd dient te worden.

Wat maakt ze het overwegen waard?

Geïmpregneerd vuren balken zijn in de praktijk absoluut het overwegen waard. Het impregneren van de balken zorgt er immers voor dat je kan rekenen op een mooi aantal extra voordelen. In eerste instantie worden de balken op deze manier optimaal beschermd tegen potentieel schadelijke invloeden van buitenaf. Enkele voorbeelden waar je op dit vlak aan kan denken zijn onder meer:

  • De weersinvloeden;
  • Schimmels;
  • Insecten.

Verder zal je in de praktijk tot de conclusie komen dat je bij het gebruik van dergelijke balken ook nog eens kan rekenen op een prima levensduur. Voor deze levensduur geldt dat ze gemiddeld is gelegen tussen de 10 en de 15 jaar. Dat is uiteraard zeker en vast niet slecht, in tegendeel.

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Wil je graag geïmpregneerd vuren balken aanschaffen? In een dergelijk geval zal het aanbod dat je aantreft bij ons van Handelsonderneming van Viegen B.V. jou leren dat er hiervoor een keuze kan worden gemaakt tussen tal van verschillende opties. De mogelijkheden waar je een keuze tussen kan maken zijn de volgende:

  • Geïmpregneerde vuren balken van 4,5x14 centimeter;
  • Geïmpregneerde vuren balken van 5,9x15,6 centimeter;
  • Geïmpregneerd vuren balken van 7x17 centimeter.

Van welke balken van vurenhout jij uiteindelijk gebruik gaat maken is uiteraard geheel afhankelijk van het project in kwestie. Het is uiteraard ook mogelijk dat je er niet helemaal uitkomt waardoor je wel gebaat zou kunnen zijn bij het advies van een echte expert. In dat geval is het altijd een goed idee om even contact op te nemen met de ervaren medewerkers van onze klantenservice.

Bestel ook jouw geïmpregneerd vuren balken nu

De keuze voor geïmpregneerd vurenhout brengt in de praktijk duidelijk een niet onaanzienlijk aantal voordelen met zich mee. Dit uit zich zeker niet alleen maar onder de vorm van de geïmpregneerd vuren balken die binnen in ons assortiment zijn terug te vinden. Wat namelijk bovendien ook te denken van bepaalde (andere) varianten zoals bijvoorbeeld:

Ook voor het kopen van alle andere hierboven aangehaalde mogelijkheden ben je uiteraard bij ons aan het juiste adres. Bestel vandaag nog ook jouw geïmpregneerd vuren balken net zoals andere mogelijke vereiste materialen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!