Menu
EUR

Steigerhout

Steigerhout kunnen we het best omschrijven als grofgezaagd vurenhout waar gebruik van wordt gemaakt in de bouw. In tegenstelling wat je dus met andere woorden in eerste instantie zou vermoeden geldt voor steigerhout dat het niet echt een houtsoort is. Ze dankt haar naam dan ook louter aan het feit dat ze in de bouw vaak wordt gebruikt om steigers mee te bouwen. Ben jij ook van plan om dit type hout aan te schaffen en ben je daarvoor nog op zoek naar een geschikte partij die je daarmee van dienst kan zijn? Dan ben je hier alvast op de juiste plaats aanbeland.

Een eerste kennismaking met steigerhout

Voor steigerhout geldt dat ze een populair bouwmateriaal vormt waar zowel in de bouw als binnen de doe-het-zelfsector veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. De vraag die veel mensen zich echter stellen is waar deze planken nu eigenlijk precies vandaan komen. Voor steigerplanken geldt dat ze traditioneel worden gemaakt van vurenhout. Het gaat hierbij om hout dat afkomstig is van de grove den, ook wel de Pinus sylvestris genaamd. Voor deze naaldhoutsoort geldt dat ze in het bijzonder voorkomt in Scandinavië, maar ook in Noord-Europa. De stammen van vurenhout worden zorgvuldig geselecteerd en vervolgens gekapt volgens de regels van duurzaam bosbeheer.

Wanneer de kap achter de rug is worden de stammen verwerkt tot steigerplanken. Dit gebeurt uiteraard in gespecialiseerde houtzagerijen. Hier worden ze niet alleen gezaagd en gedroogd, maar bovendien ook geschaafd. Vervolgens zullen de steigerplanken behandeld worden met een speciale coating. Eventueel kunnen ze echter ook onbehandeld worden gelaten. Voor welke van deze twee mogelijkheden jij zal kiezen is uiteraard helemaal aan jou om te bepalen.

Voor welke toepassingen wordt het gebruikt?

We kunnen gerust stellen dat steigerhout een ontzettend veelzijdig bouwmateriaal is welke bijgevolg kan worden ingezet voor de realisatie van menig aantal verschillende toepassingen. Het gaat hierbij zowel om toepassingen voor binnen als voor buiten. De robuuste eigenschappen waar steigerplanken over beschikken zorgt ervoor dat ze uitermate geschikt zijn voor meubelbouw. Denk hierbij niet alleen aan tafels en stoelen, maar ook aan bedden en kasten. In het bijzonder de natuurlijke uitstraling waar het hout over beschikt zorgt ervoor dat er niet alleen een warme, maar ook rustieke uitstraling mee kan worden gerealiseerd.

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat voor steigerhout ook geldt dat ze veelvuldig wordt gebruikt voor buitentoepassingen. Hierbij kan niet alleen worden gedacht aan terrassen en schuttingen, maar ook aan bijvoorbeeld vlonders net zoals aan gevelbekleding. De duurzaamheid net zoals weerbestendigheid van steigerhout zorgen ervoor dat ze zich perfect leent voor gebruik in de buitenlucht. Het hout kan eventueel worden behandeld met een speciale, beschermende coating. Op deze manier kan de kleur niet alleen goed behouden blijven, daarnaast kan de levensduur op die manier ook nog verder worden verlengd. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap.

Tussen welke mogelijkheden kan je kiezen?

Wanneer je van plan bent om steigerhout aan te schaffen zal je in de praktijk tot de conclusie komen dat je binnen het aanbod hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. over de mogelijkheid beschikt om een keuze te maken tussen menig aantal verschillende mogelijkheden. De exacte mogelijkheden waartussen je kan kiezen hebben we hieronder voor jou op een rijtje gezet:

Het ruime aanbod aan mogelijkheden waar we onze klanten op vlak van steigerhout een keuze tussen laten maken zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een geschikte keuze kan worden gemaakt. Dit ongeacht de voorkeuren waar men over beschikt net zoals ongeacht bijvoorbeeld het budget dat voor handen is of de toepassing waarvoor het hout zal worden gebruikt.

Wat moet je weten over vurenhout?

Het feit dat steigerhout is gemaakt van vurenhout zorgt er in de praktijk uiteraard voor dat je ook graag zal willen weten wat je hier nu precies van kan verwachten. Vuren is een houtsoort wat wordt bestempeld als matig duurzaam. Voor dit hout geldt dan ook dat ze deel uitmaakt van de duurzaamheidsklasse 4. Vuren kan onbehandeld in principe zonder probleem tot wel 10 jaar meegaan. Ondanks deze niet onaantrekkelijke levensduur is het wel zo dat het sterk wordt aangeraden om dit hout niet constant met vocht of aarde in contact te laten komen. Het hout kan daardoor in de praktijk namelijk merkbaar sneller gaan rotten en dat kan niet de bedoeling zijn.

Ook niet onbelangrijk om te weten bij het aanschaffen en gebruiken van steigerhout heeft te maken met het feit dat dit hout werkt. Dit betekent dat ze niet alleen kan uitzetten en krimpen, maar ook kan scheuren. Hier is in principe zeer weinig aan te doen. Voor hout geldt uiteraard altijd dat het een natuurproduct is en blijft. Daardoor laat het zich ook beïnvloeden door de weersomstandigheden. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat dit eigenschappen zijn die bij het aanschaffen van steigerhout eigenlijk niet echt een nadeel hoeven te betekenen, in tegendeel.

Verlaag je aankoopprijs door ons volumevoordeel

Wanneer je van plan bent om steigerhout aan te schaffen zal je in het merendeel van de gevallen uiteraard niet zomaar voldoende hebben aan één enkele plank, in tegendeel. Het hoeft dan ook niet gezegd dat het merendeel van de mensen die bij ons kopen grotere hoeveelheden willen bestellen. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je tot de conclusie komen dat je daarbij kan rekenen op een interessante volumekorting. Hoeveel deze korting bedraagt is uiteraard afhankelijk van de exacte hoeveelheden die je gaat kopen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan:

Uiteraard zijn bovenstaande kortingen slechts een voorbeeld. Hoe dan ook, voor heel wat professionelen geldt dat ze al snel behoefte hebben aan grotere aantallen steigerhout. Wanneer dat ook voor jou geldt kan je met een volumekorting je aankoopprijs zomaar nog meer drukken.

Waarom jouw steigerhout kopen bij Handelsonderneming van Viegen B.V.?

Ben jij ook op zoek naar steigerhout om te kopen? Dan zal je tot de conclusie komen dat je er altijd het beste aan doet om deze aan te schaffen bij een betrouwbare partij die je kan verzekeren van niet alleen kwalitatief, maar bovendien ook van betaalbaar hout. Wij van Handelsonderneming van Viegen B.V. kunnen hier probleemloos voor zorgen. Het kopen van dit type hout bij ons zorgt er immers voor dat je altijd bent verzekerd van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Wil je graag ook (ander) tuinhout kopen tegen de interessantste voorwaarden? Dan zal je tot de conclusie komen dat we je ook daarbij zonder probleem kunnen helpen. Het zal je immers niet verbazen dat er in ons assortiment nog heel wat andere zaken zijn terug te vinden dan alleen maar steigerhout. Heb je dus met andere woorden behoefte aan nog andere bouwmaterialen die je het liefst van allemaal samen en bovendien ook zo voordelig mogelijk wenst te kopen? Dan is het zeker interessant om ook even de rest van ons assortiment te ontdekken. Ga je uiteindelijk bij ons een bestelling plaatsen met een bestelwaarde van minstens 1.500 euro? Dan zal je tot de conclusie komen dat wij de verzendkosten voor jouw order voor onze rekening nemen. Het spreekt voor zich dat onder meer het steigerhout waar je behoefte aan hebt hierdoor nog voordeliger zal worden!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!