Menu
EUR

Plexiglas 10mm

3 Producten
Toon:
Toon 1 - 3 van 3
Plexiglas 10mm

Voor de realisatie van verschillende projecten wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor het gebruik van plexiglas 10mm in plaats van bijvoorbeeld glas. Dat hoeft eigenlijk beslist niet te verbazen. Er zijn aan het gebruik van plexi namelijk tal van verschillende voordelen verbonden. Niet alleen is het zo dat dit materiaal sterker is dan glas, daarnaast is het ook merkelijk lichter en veiliger. Wil je graag meer ontdekken over de voordelen die het gebruik van plexiglas van 10mm met zich meebrengt of zou je meteen dergelijke plexiplaten willen aanschaffen? Het behoort allebei tot de mogelijkheden hier bij van Viegen Handelsonderneming!

Wat is plexiglas 10mm?

Vaak wordt gedacht dat plexiglas echt een glassoort is. Dat is niet juist. Voor plexiglas geldt immers dat het een soort kunststof is. Het gaat hierbij concreet om zogenaamde thermoplastische kunststof. Er wordt vaak gedacht dat plexi nog vrij jong is. Dat is niet helemaal correct. Het materiaal werd immers uitgevonden in het jaar 1928. Het is echter pas sinds een aantal jaar dat dit materiaal echt populair is geworden omdat mensen zijn gaan begrijpen welke ontzettend grote en interessante voordelen er aan verbonden zijn. Heb jij ook een project dat in de steiger staat waarvoor je in eerste instantie gebruik wou maken van glas? Dan valt het op z’n minst te overwegen om daarvoor toch ook even te kijken in de richting van het gebruik van plexiglas 10mm.

Waarom gebruikmaken van plexiglas?

Er kan worden vastgesteld dat er bij de realisatie van menig aantal projecten tegenwoordig de voorkeur wordt gegeven aan het gebruik van plexiglas 10mm in plaats van gewoon glas. Dat is het gevolg van het feit dat mensen begrijpen dat in heel veel verschillende gevallen plexi merkelijk interessanter is om gebruik van te maken. Enkele concrete voordelen waar je bij het gebruik van dit materiaal op kan rekenen zijn de volgende:

  1. Plexiglas is merkelijk sterker in vergelijking met gewoon glas;
  2. Het materiaal heeft een aanzienlijk lichter gewicht dan glas;
  3. Plexi staat erom bekend uitstekend bewerkbaar te zijn;
  4. Het materiaal is ongelofelijk duurzaam en heeft dus een uitstekende levensduur.

Bovenstaande voordelen zijn nog beslist niet alles. Daarnaast is het immers zo dat je bij het gebruik van bijvoorbeeld plexiglas 10mm ook bent verzekerd van een optimale veiligheid. Wanneer glas breekt kan het uit elkaar spatten. Niet zelden zorgen de glasscherven die daardoor ontstaan voor lichamelijke letsels. Dat is een veiligheidsprobleem waar je bij plexiglas niet mee kan worden geconfronteerd. Dit materiaal is niet alleen veel sterker dan glas, daarnaast zal het ook nooit uit elkaar spatten. Het risico van glasscherven speelt dus helemaal niet bij het gebruik van dit materiaal.

Prima geschikt voor situaties waarin gewichtsbesparing is vereist

Voor menig aantal verschillende projecten geldt dat er op moet worden toegezien dat er een zo optimaal mogelijke gewichtsbesparing moet kunnen worden gerealiseerd. Dat is met glas bijzonder moeilijk. Voor plexiglas 10mm geldt dat het in vergelijking met glas dat beschikt over eenzelfde dikte zomaar even 50 procent lichter is. Dat zorgt ervoor dat er tegenwoordig voor bijvoorbeeld het realiseren van een voorzetraam tegen de kou in een monumentaal pand zeer vaak wordt gekeken in de richting van dit materiaal in plaats van glas. Het beperkte gewicht zorgt er in ieder geval voor dat het monteren van dit materiaal een behoorlijk stuk eenvoudiger kan gebeuren. Bovendien zal je merken dat de aanwezigheid van plexiglas 10mm ook de vereiste fysieke inspanningen tijdens bijvoorbeeld een verhuizing aanzienlijk kan beperken. Ook dit zijn beslist een aantal interessante voordelen waar je op kan rekenen op het ogenblik dat je gebruik gaat maken van plexiglas.

Waar rekening mee houden bij plexiglas bestellen?

Wanneer de hierboven aangegeven voordelen jou ook wel weten te overtuigen zal je meer dan waarschijnlijk wel over willen gaan tot het kopen van plexiglas 10mm. Dat is hier perfect mogelijk. Voordat je je dit kan doen zal je echter kunnen vaststellen dat er verschillende eigenschappen dienen te worden aangegeven waaraan het plexiglas dient te voldoen. Het gaat hierbij concreet om:

  1. De lengte waar de plaat over dient te beschikken;
  2. De breedte waarover ze moet beschikken.

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat je uiteraard ook nog graag zal willen aangeven hoeveel exemplaren je precies wenst te bestellen. Ongeacht het aantal exemplaren je nodig hebt is het hoe dan ook altijd mogelijk om deze hier bij ons te bestellen. Bovendien kan je daarbij ook altijd rekenen op een zeer snelle leveringsduur van je bestelling. Doorgaans wordt het bestelde plexiglas 10mm dan ook geleverd binnen de periode van één tot drie werkdagen. Zo hoef je nooit lang te wachten!

Koop jouw plexiglas nu bij van Viegen Handelsonderneming!

De kans is bijzonder groot dat de aangehaalde voordelen van plexiglas 10mm op deze pagina ook jou hebben weten te overtuigen. Wanneer dat het geval is zal je uiteraard graag willen overgaan tot het kopen van dit bijzonder veelzijdige en interessante materiaal. Daarvoor ben je hier bij van Viegen Handelsonderneming aan het juiste adres. Wij maken het mogelijk om platen te laten maken geheel afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Bepaal eenvoudig de gewenste lengte en breedte evenals de hoeveelheid platen die je nodig hebt en je kan ze meteen bestellen. Bovendien ben je bij ons ook nog eens verzekerd van de meest interessante voorwaarden om dit plexiglas tegen te kopen.

Het mag dan ook duidelijk zijn, wil jij graag ook plexiglas met een dikte van 10mm kunnen bestellen tegen de meest interessante voorwaarden? Zoek dan absoluut niet verder en plaats jouw bestelling voor plexiglas 10mm vandaag nog hier bij van Viegen Handelsonderneming!

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!