Menu
EUR

Plexiglas 6mm

1 Producten
Toon:
Plexiglas 6 mm helder
Plexiglas 6 mm helder
€54,55 per m²
 
Toon 1 - 1 van 1
Plexiglas 6mm

Plexiglas 6mm wordt vandaag de dag in menig aantal verschillende situaties geprefereerd boven echt glas. Dit is het gevolg van de specifieke voordelen die we aan het gebruik van plexi kunnen toewijzen. Niet alleen is het bekend dat deze thermoplastische kunststof aanzienlijk sterker is in vergelijking met glas, daarnaast brengt het ook verschillende voordelen met zich mee voor wat de beveiliging betreft. Zou je graag meer te weten willen komen over de specifieke troeven die zijn verbonden aan het gebruik van plexiglas 6mm of wil je ze graag meteen bestellen? In beide gevallen ben je hier bij van Viegen Handelsonderneming aan het juiste adres!

Wat is plexiglas 6mm precies?

Voordat we verder ingaan op de voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van dit materiaal kan het interessant zijn om eerst even wat meer te vertellen over wat plexiglas 6mm nu precies is. Het gaat hierbij namelijk in tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden helemaal niet over een soort glas. In plaats daarvan is het een zogenaamde thermoplastische kunststof. Voor de lancering op de markt moeten we al een behoorlijke tijd teruggaan in de tijd. Het materiaal verscheen namelijk op de markt in het jaar 1928, maar het heeft even geduurd voordat mensen de vele voordelen er van gingen ontdekken. Tegenwoordig is dat echter beslist het geval. Het is dan ook niet voor niets dat er bij steeds meer projecten voor wordt gekozen om gebruik te maken van plexiglas 6mm in plaats van glas.

Welke voordelen zijn er verbonden aan plexiglas?

Het gebruik van plexiglas 6mm in plaats van glas brengt in de praktijk echt een groot aantal interessante voordelen met zich mee. Het eerste voordeel is terug te vinden in het feit dat dit materiaal aanzienlijk sterker is in vergelijking met glas. In de praktijk geldt dan ook dat plexi ongeveer 25 keer sterker is. Dit komt niet alleen de kwaliteit van het materiaal ten goede, daarnaast zorgt het uiteraard ook voor een uitmuntende betrouwbaarheid. Ondanks haar sterkte moet het wel gezegd dat plexiglas erom bekend staat aanzienlijk lichter te zijn dan glas. Voor een plaat gemaakt van plexiglas van 200x100 centimeter met een dikte van 6mm geldt bijvoorbeeld dat ze een gewicht heeft van zo'n 14,4 kilogram. Wanneer je diezelfde plaat zou laten maken van glas komt het gewicht al snel boven de 30 kilogram uit. Dat is toch echt een zeer aanzienlijk verschil.

Het beperktere gewicht waar je op kan rekenen bij het gebruik van plexiglas 6mm zorgt er in de praktijk voor dat dit materiaal uitstekend geschikt is om in te zetten in situaties waarin een aanzienlijke gewichtsbesparing is gewenst. Het kan hierbij dan onder meer gaan om bijvoorbeeld de realisatie van een aquarium of om bijvoorbeeld het plaatsen van een voorzetraam. Ook wanneer je gaat verhuizen zal de aanwezigheid van veel plexiglas 6mm er in ieder geval voor zorgen dat je bent verzekerd van heel wat minder fysieke inspanningen die moeten worden uitgevoerd. Ook dit kan in de praktijk zeker een interessant voordeel blijken te zijn waar veel mensen soms geen rekening mee houden.

Zijn er nog meer voordelen verbonden aan plexiglas?

Bovenstaande voordelen zijn lang niet de enige waar je op kan rekenen bij het gebruik van plexiglas 6mm. Daarnaast kan je er ook nog rekening mee houden dat plexiglas erom bekend staat een uitstekend bewerkbaar materiaal te zijn. Tevens is het ook nog eens zo dat het materiaal ongelofelijk duurzaam is, waardoor je er bijzonder lang gebruik van zal kunnen blijven maken. Tel daar ook nog eens bij op dat plexiglas veel veiliger is in vergelijking met glas, ook wanneer het breekt, en het mag duidelijk zijn dat dit materiaal echt veel interessante voordelen biedt ten opzichte van glas. Ook voor jouw projecten is plexiglas 6mm dan ook ongetwijfeld het overwegen waard.

Bepaal zelf de afmetingen voor jouw plexiglas

Ben je overtuigd door de voordelen die het gebruik van plexiglas 6mm met zich meebrengt? Zou je dan ook graag willen overgaan tot het kopen van dit materiaal? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat je daar hier bij van Viegen Handelsonderneming over alle mogelijkheden voor beschikt. Bovendien kan je het gewenste plexi ook kopen geheel op maat van jouw wensen. Je kan dan ook zeer eenvoudig op deze pagina aangeven over welke lengte en breedte de plexiplaat moet beschikken. Vervolgens spreekt het voor zich dat je ook meteen alle aantallen kan bestellen die je nodig hebt. De levering van je plexiglas? Die gebeurt doorgaans tussen de één en drie werkdagen. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je project absoluut geen vertraging zal oplopen.

Bestel vandaag nog jouw plexiglas!

De hierboven terug te vinden informatie heeft ongetwijfeld meer dan duidelijk gemaakt dat er zeer veel interessante voordelen zijn verbonden aan het gebruik van plexiglas 6mm. De kans is dan ook zeer groot dat ook jij voor het project dat je in gedachten hebt gebruik zal willen maken van dit type materiaal. Wanneer dat het geval is spreekt het voor zich dat je op zoek zal willen gaan naar een geschikte webwinkel om dit plexiglas bij aan te kunnen kopen. Je hoeft hiervoor helemaal niet verder meer te zoeken! Hier bij van Viegen Handelsonderneming bieden we jullie immers de meest interessante voorwaarden aan met betrekking tot het kopen van dit plexiglas. Niet alleen kan je volledig zelf de afmetingen bepalen, daarnaast zijn ook een korte leveringsduur en een interessante prijs altijd gegarandeerd. Het mag dan ook duidelijk zijn, het is zonder meer de moeite waard om jouw plexiglas 6mm te bestellen hier bij van Viegen Handelsonderneming!

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!