Menu
EUR

Douglas hout

Tegenwoordig wordt er bij het realiseren van verschillende projecten veelvuldig gebruik gemaakt van douglas hout. Voor deze houtsoort geldt dat ze afkomstig is van de zogenaamde Douglas spar. In het bijzonder in menig aantal tuinen zien we deze houtsoort tegenwoordig veelvuldig opduiken. Dat is niet zomaar. Op vlak van prijs-kwaliteit kunnen we dan ook stellen dat dit tot één van de beste houtsoorten behoort op de markt voor de realisatie van bijvoorbeeld:

Bij douglas hout kopen zal je tot de conclusie komen dat één van de belangrijkste voordelen van dit type hout is terug te vinden in het feit dat ze uitstekend machinaal kan worden bewerkt. Dit gezegd hebbende geldt dat ook voor de situatie waarin ze bewerkt dient te worden met handgereedschap. Ook wat dit betreft hoef je, je dus zeker geen zorgen te maken, integendeel. Wil jij ook graag meer te weten komen over douglas hout? Of zou je meteen graag tot aankoop over willen gaan? In allebei deze gevallen helpen wij jou hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. met alle plezier verder!

Hoe lang bedraagt de levensduur van douglas hout?

Ga je douglas hout kopen? Dan spreekt het voor zich dat je rekening zal willen houden met de levensduur waar deze houtsoort over beschikt. Bij het kopen van bijvoorbeeld douglas balken of een douglas paal kan je rekenen op een gemiddelde levensduur van zo'n tien à vijftien jaar. Wil je graag kunnen rekenen op een extra lange levensduur? Dat is mogelijk. In dat geval kan je er namelijk voor kiezen om het hout te laten beitsen. Op deze manier kan je er nog langer genot van ondervinden. Ben je van plan om gebruik te gaan maken van deze houtsoort voor de realisatie van een veranda of overkapping? In dat geval wordt het sterk aangeraden om het hout niet rechtstreeks in contact te laten komen met de grond en vocht. Om dit te voorkomen is het gebruik van zogenaamde betonpoeren sterk aanbevolen.

Over welke kleur beschikt deze houtsoort?

Bij het kopen van bijvoorbeeld douglas planken zal meteen duidelijk worden dat deze houtsoort beschikt over een kleur welke varieert van geelrood tot geelbruin. Kenmerkend voor deze houtsoort zijn de nerven net als de mooie structuur waarover ze beschikt. Na verloop van tijd zal je tot de conclusie komen dat dit hout gaat vergrijzen. Douglas hout kopen zorgt er sowieso voor dat je de beschikking krijgt over een houtsoort welke er bekend om staat over relatief veel hars te beschikken. Op deze manier wordt er echter een efficiënte, natuurlijke bescherming gerealiseerd. Voor dit type hout geldt verder dat ze doorgaans zowel geschaafd als fijnbezaagd kan worden aangekocht. Twijfel je tussen douglas enerzijds en vurenhout anderzijds? Houdt er dan rekening mee dat dit hout over een beduidend warmere kleur beschikt. Voor veel mensen is dit toch wel een belangrijk voordeel.

Alle voordelen van douglas hout kopen op een rijtje

Wanneer je op zoek bent naar een bepaalde houtsoort om te kopen voor jouw specifieke project spreekt het voor zich dat je daarbij rekening zal willen houden met tal van verschillende factoren. In het bijzonder zijn mensen benieuwd naar de voordelen die verbonden zijn aan de houtsoort waar hun voorkeur naar uitgaat. Gaat het op dit vlak bij jou om douglas hout? In dat geval zal je tot de conclusie komen dat je daarbij kan rekenen op tal van verschillende voordelen zoals met name:

Veel mensen zijn bij douglas hout kopen van mening dat ze toch liever hebben dat deze na verloop van tijd niet gaat vergrijzen. Ook dat is uiteraard mogelijk. Wanneer jij liever de authentieke, natuurlijke uitstraling wil behouden waar deze houtsoort over beschikt is het mogelijk om ze hiervoor te laten behandelen. Op deze manier blijft deze houtsoort er precies zo uitzien zoals jij dat wenst.

Vaak bestaande uit zogenaamd kernhout

Bij douglas hout kopen krijg je in de praktijk in het merendeel van de gevallen de beschikking over een houtsoort bestaande uit kernhout. Van dit type hout is bekend dat ze een flink stuk duurzamer is in vergelijking met spinthout. Een voorbeeld van deze laatste is bijvoorbeeld grenen. Bovendien is het in de praktijk ook zo dat het kernhout bij douglas er bekend om staat veel beter bestand te zijn tegen schimmels. Klinken alle aangehaalde voordelen hierboven bij jou ook als muziek in de oren? In dat geval zal je tot de conclusie komen dat het zeker de moeite waard kan zijn om de keuze te maken om over te gaan tot het kopen van douglas hout hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Wat wanneer je ze gaat gebruiken bij het vervaardigen van schuttingen?

Ben je van plan om gebruik te gaan maken van douglas hout voor het realiseren van een schutting voor in je tuin? In dat geval zal je graag rekening willen houden met een aantal belangrijke aandachtspunten. In eerste instantie is het zo dat douglas een houtsoort is welke zoals eerder reeds aangehaald vrij goed bestand is tegen vocht. Ondanks dit gegeven is het zo dat er wordt benadrukt dat er bij het gebruik van deze houtsoort voor het vervaardigen van een schutting toch beter voor wordt gekozen om de palen bij voorkeur zo'n vijf tot twintig centimeter boven het maaiveld te monteren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op betonpoeren.

Van hout is bekend dat het werkt onder invloed van de weersomstandigheden. Dat geldt zeker ook voor deze houtsoort. Tijdens de zomer zal ze bijvoorbeeld krimpen door de warmte terwijl ze tijdens het najaar zal uitzetten vanwege het vocht. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van fijnbezaagd douglas hout zal dit resulteren in scheurvorming die als uitermate karakteristiek kan worden bestempeld voor dit type hout. Vaak wordt gedacht dat deze scheurtjes een invloed hebben op de kwaliteit van het hout. Dat is echter niet zo. Douglas is dan ook een houtsoort waarbij altijd sprake is van zogenaamde kop- net als krimpscheuren.

Waarom je douglas kopen bij Handelsonderneming van Viegen B.V.?

Wil je graag douglas hout kopen en ben je daarvoor nog op zoek naar een geschikte partij om dat bij te doen? In dat geval kan je uitstekend terecht hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. In eerste instantie maken wij het voor onze klanten mogelijk om een keuze te maken uit een aantal verschillende mogelijkheden. Zo kan je bij ons douglas hout kopen in verschillende vormen zoals bijvoorbeeld als douglas regels. Het is natuurlijk ook mogelijk dat onze standaard mogelijkheden niet meteen in lijn liggen met hetgeen wat jij verwacht. Ben je vooral op zoek naar douglas hout op maat? Ook in dat geval ben je daarvoor hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. echter aan het juiste adres. Zo is het bij ons mogelijk om te kiezen voor 3x4 tot 35x35 centimeter exemplaren. De maximale lengte van het douglas hout dat je bij ons kan bestellen kan oplopen tot 11 meter. Plaats je bij ons een bestelling met een totale waarde van meer dan 2.000 euro? In dat geval zal je tot de conclusie komen dat jouw aangekochte douglas hout zonder transportkost zal worden geleverd!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!