Menu
EUR

Isolatiemateriaal

26 Producten
Toon:
Toon 1 - 12 van 26
Isolatiemateriaal

Het kopen van kwalitatief isolatiemateriaal is vandaag de dag meer dan ooit van absoluut zeer groot belang. Nu de energieprijzen alleen maar een sterk stijgende trend laten optekenen kunnen we vaststellen dat de energiefactuur voor heel wat mensen steeds onbetaalbaarder wordt. Gelukkig bestaan er in de praktijk verschillende mogelijkheden om de hoogte van deze factuur te drukken. Eén van deze mogelijkheden heeft betrekking tot het gebruik van echt kwalitatief isolatiemateriaal. Ben jij van plan om dergelijke materialen aan te schaffen, maar ben je nog op zoek naar een interessante partij om dat bij te kunnen doen? Dan zijn wij jou alvast bijzonder graag van dienst!

Hoe kies je het beste isolatiemateriaal?

Op het moment dat je isolatiemateriaal gaat aanschaffen zal je graag met een aantal verschillende zaken rekening willen houden. Het komt in de praktijk vaak voor dat mensen helemaal niet goed weten welk type isolatie ze nu precies het beste zouden bestellen. Geldt dat ook voor jou? Wij hebben hieronder alvast even op een rijtje gezet waar je rekening mee dient te houden tijdens jouw zoektocht naar de meest geschikte isolatiematerialen voor jouw specifieke doel(en).

1.) Hou rekening met het doel

De eerste vraag die je, je moet stellen bij het bestellen van isolatiemateriaal heeft te maken met het doel waarom je ze gaat kopen. Met andere woorden, is het vooral belangrijk om een akoestische isolatie te realiseren, wil je graag zorgen voor een kwalitatieve geluidsisolatie of is doel vooral om een thermische isolatie te realiseren? Afhankelijk van de exacte eisen waarover je beschikt zal je in de praktijk finaal al een goede filter kunnen toepassen op het aanbod met isolatiematerialen.

2.) Gebaseerd op de toepassing

Een tweede aandachtspunt bij het kopen van isolatiemateriaal heeft betrekking tot de exacte toepassing waarvan sprake is. Het spreekt voor zich dat isolatiematerialen in tal van verschillende onderdelen van de woning geïntegreerd kunnen worden. Het kan daarbij dan onder meer gaan om:

 • Het dak van de woning;
 • De spouwmuur waar het huis over beschikt;
 • De vloer van het huis;
 • De kelder die in de woning is terug te vinden;
 • Het plafond waarvan sprake is in het huis.

Voor al deze verschillende zaken geldt dat ze geïsoleerd kunnen worden. Bij het kopen van isolatiemateriaal is het altijd een prima keuze om jezelf de vraag te stellen in welk onderdeel of in welke onderdelen van het huis het materiaal in kwestie zal worden geplaatst.

3.) Volgens de mate van uitvoering

Voor het isolatiemateriaal dat op de markt is terug te vinden geldt dat we het ook kunnen opsplitsen naargelang de uitvoering waarvan sprake is. Dit betekent dat er bijvoorbeeld een onderscheid dient te worden gemaakt tussen de onderstaande uitvoeringen:

 • Isolatiedekens;
 • Isolatieplaten;
 • Gespoten isolatie;
 • Inblaasisolatie.

Voor al deze verschillende zaken geldt dat ze uiteraard onderling over een bepaalde correlatie beschikken met elkaar. Voor isolatieplaten geldt bijvoorbeeld dat ze niet in een spouwmuur geplaatst kunnen worden. Dit terwijl dat uiteraard voor gespoten of inblaasisolatie wel geldt.

4.) Hou ook rekening met het type materiaal

Last but not least spreekt het voor zich dat je bij het aanschaffen van isolatiemateriaal ook stil dient te blijven staan bij de grondstoffen waarvan sprake is. Ook op dit vlak is het dan ook zo dat er een onderscheid kan worden gemaakt tussen deze opties:

 • Minerale wol;
 • Kunststof isolatie;
 • Ecologische isolatie.

Er zijn duidelijk behoorlijk wat verschillende factoren waar je aandacht aan zal willen besteden op het ogenblik dat je een bepaald isolatiemateriaal zal gaan kopen of gebruiken. Is het voor jou niet helemaal duidelijk van welk materiaal jij voor jouw specifieke situatie het beste gebruik kan maken? Neem dan zeker even contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Hoe belangrijk is de RD-waarde?

Wanneer je de verschillende isolatiematerialen op de markt onder de loep gaat nemen zal je tot de conclusie komen dat er bij elk materiaal aandacht zal worden besteed aan de zogenaamde RD-waarde. Het gaat hierbij om een waarde die je aangeeft hoeveel warmte het materiaal binnen weet te houden. Des te hoger deze waarde is gelegen des te meer warmte er dus binnen wordt gehouden. Door de fabrikant wordt deze waarde als RD-declared aangegeven. Het best mogelijke materiaal om je woning mee te isoleren is dus altijd degene die over een zo hoog mogelijke RD-waarde beschikt.

Bestel ook jouw isolatiemateriaal vandaag nog

Ben jij ook van plan om interessante isolatiematerialen te kopen om te verwerken in jouw woning? Dan zal je tot de conclusie komen dat het altijd een goed idee kan zijn om even een kijkje te nemen hier in ons aanbod. Wij maken het immers mogelijk om niet alleen zeer kwalitatieve isolatie aan te schaffen, daarnaast ben je ook nog eens verzekerd van een interessant prijskaartje. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, wanneer jij nog een geschikte webwinkel zoekt voor het kopen van het prijs-kwaliteit beste isolatiemateriaal zijn wij jou ontzettend graag van dienst.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!