Menu
EUR

Potdeksel profielplaten

9 Producten
Toon:
Toon 1 - 9 van 9
Potdeksel profielplaten

Potdeksel profielplaten vormen in de praktijk een uitermate populaire vorm van wandbeplating. Er wordt naar deze plaat in de praktijk ook wel eens verwezen als zijnde het zogenaamde Rabat wandprofiel. Het betreft hier een plaat welke in staat is om de buitenste zijde van een gebouw van een unieke uitstraling te voorzien. Dat is het gevolg van de prachtige aanwezige houtstructuur welke wordt gerealiseerd door een speciale coating. Hierdoor krijgen de potdeksel profielplaten een authentieke uitstraling. Ben jij ook van plan om over te gaan tot het kopen van één of meerdere potdeksel profielplaten? Dan zijn wij jou daar alvast graag bij van dienst.

Wat moet je weten over de term potdekselen?

Het spreekt voor zich dat de naam 'potdeksel profielplaten' bij veel mensen misschien wel wat vreemd in de oren zal klinken. Velen stellen dan ook de vraag waar de term potdekselen precies vandaan komt. Het betreft hier een techniek welke met houten planken wordt uitgevoerd. De planken worden immers als het ware over elkaar heen gelegd en bevestigd als bekleding voor de gevel. Dit betekent dat er bij het potdekselen sprake is van een zogenaamde overlap. Hierbij is het zo dat er plank per plank gewerkt dient te worden. Door gebruik te maken van potdeksel profielplaten wordt in principe hetzelfde effect gecreëerd als met gepotdekselde planken, maar dan wel in één enkele plaat.

Hoe worden potdeksel profielplaten bevestigd?

Het is zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat de potdeksel profielplaten niet op dezelfde manier wordt bevestigd als andere beplating. Ze dient dan ook horizontaal bevestigd te worden. Voor deze plaat geldt dat ze over een werkende breedte beschikt van maximaal 5000 mm. Dit terwijl de hoogte slechts 300 mm bedraagt. Het is dus zo dat er in de praktijk sprake is van een bevestiging boven in plaats van naast elkaar. Verder is het van belang om er bij stil te blijven staan dat potdeksel profielplaten verdekt worden bevestigd. Dit betekent dat de schroeven niet zichtbaar zullen zijn. Voor de platen geldt immers dat ze over elkaar heen dienen te worden gemonteerd. Op deze manier komt wederom het authentieke effect en karakter van potdekselen om de hoek kijken.

Uitermate geschikt voor chalets en vakantiewoningen

Voor de potdeksel profielplaten geldt dat ze bestaan uit een enkelzijdige stalen plaat waar geen sprake bij is van een isolatielaag. Dit gezegd hebbende is het wel degelijk mogelijk om je gebouw te isoleren. Voor deze profielplaat geldt immers dat ze op de sandwichpanelen kan worden gemonteerd. Dit betekent dat er verder geen extra isolatiemateriaal is vereist. Het spreekt voor zich dat potdeksel profielplaten zich hierdoor uitstekend lenen voor gebruik bij chalets en vakantiehuisjes. De isolatie die wordt gerealiseerd door het sandwichpaneel zorgt er immers voor dat binnenshuis een aangename temperatuur kan worden gegarandeerd.

Verschillende potdeksel profielplaten om tussen te kiezen

De kans is zeer groot dat de aangehaalde voordelen welke zijn verbonden aan het gebruik van potdeksel profielplaten jou minstens enigszins hebben weten te overtuigen. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je dan nog wel een keuze zal moeten zien te maken uit de verschillende mogelijkheden die wij voor jou in petto hebben. Dat zijn er best wel wat. De mogelijkheden waar je een keuze tussen kan maken zijn in ieder geval (onder meer) de volgende:

  • Exemplaren van 100x400 centimeter RAL 9005;
  • Exemplaren van 100x300 centimeter RAL 9005;
  • Exemplaren van 100x200 centimeter RAL 9005.

Uiteraard tref je in ons assortiment ook nog heel wat andere mogelijkheden aan. Voor het merendeel van de mensen geldt dat ze vrij goed weten aan welke potdeksel profielplaten ze behoefte hebben. Geldt dat niet voor jou waardoor je nog wel wat extra advies kan gebruiken? In dat geval is het zeker een aanrader om even contact op te nemen met de deskundige medewerkers van onze klantenservice.

Bestel ook jouw potdeksel profielplaten vandaag nog

Er zijn duidelijk heel wat interessante voordelen die we toe kunnen schrijven aan het gebruik van potdeksel profielplaten. Wanneer je er bovendien voor kiest om dit type plaat bij ons aan te schaffen kan je rekenen op zomaar even nog heel wat extra voordelen. Zoals hierboven reeds aangehaald kunnen onze ervaren medewerkers je bijvoorbeeld altijd bijstaan met deskundig advies. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het immers zo dat je bij ons ook altijd verzekerd bent van de scherpste prijzen.

Nog een goede reden om niet alleen je potdeksel profielplaten bij ons te bestellen, maar ook alle andere artikelen of materialen waar je behoefte aan hebt is terug te vinden in de zeer lage verzendkosten die wij hanteren. Plaats je bij ons een bestelling voor een bedrag ter waarde van minstens 1.500 euro, dan zal niet alleen jouw potdeksel profielplaten, maar zullen ook alle andere artikelen of materialen waar je behoefte aan hebt gratis verzonden worden.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!