Menu
EUR

Golfplaten

28 Producten
Toon:
Stalen golfplaat 18/76 antracietgrijs RAL 7016 - uit voorraad
-25%
Stalen golfplaat 18/76 antracietgrijs RAL 7016 - uit voorraad
€21,96 €18,15 €16,47 €13,61
€8,25 per m²
 
Vezelcement golfplaat 110x214 cm | OP=OP
-10%
Vezelcement golfplaat 110x214 cm | OP=OP
€33,47 €27,66 €30,13 €24,90
€10,57 per m²
 
Vezelcement golfplaat 110x183 cm | OP=OP
-10%
Vezelcement golfplaat 110x183 cm | OP=OP
€28,62 €23,65 €25,76 €21,29
€10,57 per m²
 
Vezelcement golfplaat 110x244 cm | OP=OP
-10%
Vezelcement golfplaat 110x244 cm | OP=OP
€42,41 €35,05 €38,16 €31,54
€10,57 per m²
 
PVC golfplaat 110x305 cm
PVC golfplaat 110x305 cm
€50,18 €41,47
 
PVC golfplaat 110x152
PVC golfplaat 110x152
€24,96 €20,63
 
Vezelcement golfplaat 105x244 cm | SP
Vezelcement golfplaat 105x244 cm | SP
€26,15 €21,61
€11,75 per m²
 
Vezelcement golfplaat 105x305 cm | SP
Vezelcement golfplaat 105x305 cm | SP
€45,53 €37,63
€11,75 per m²
 
Vezelcement golfplaat 105x214 cm | SP
Vezelcement golfplaat 105x214 cm | SP
€26,15 €21,61
€11,75 per m²
 
Vezelcement golfplaat 105x153 cm | SP
Vezelcement golfplaat 105x153 cm | SP
€23,78 €19,65
€11,75 per m²
 
Toon 1 - 12 van 28
Golfplaten

Golfplaten vormen sinds jaar en dag een type dakmateriaal waar ontzettend veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Dat is het gevolg van de verschillende interessante voordelen die verbonden zijn aan dit type dakmateriaal. Niet alleen staan deze platen er immers om bekend ontzettend veelzijdig te zijn, daarnaast zijn ze ook erg praktisch in gebruik. Tel daar ook nog eens bij op dat golfplaten er bekend om staan over een toegankelijk prijskaartje te beschikken en het mag duidelijk zijn dat ze beslist het ontdekken waard zijn. Wil jij meer te weten komen over golfplaten of zou je graag meteen tot aankoop over willen gaan? Het kan allebei hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Op welke voordelen kan je rekenen bij golfplaten?

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat golfplaten in zeer veel uiteenlopende situaties worden gebruikt. Zo kan er worden vastgesteld dat ze wordt gebruikt als dakbedekking voor niet alleen overkappingen en tuinhuisjes, maar ook voor bijvoorbeeld schuren net zoals voor carports en fietsenstallingen. Ben je benieuwd op welke voordelen je bij het gebruik van deze platen precies kan rekenen? Wij hebben de belangrijkste hieronder alvast even voor je op een rijtje gezet.

 1. Golfplaten beschikken over een toegankelijk prijskaartje;
 2. Het is vrij eenvoudig mogelijk om de plaatsing zelf te doen;
 3. Ze beschikken over een zeer lange levensduur;
 4. Er wordt door deze platen heel wat daglicht doorgelaten;
 5. Een uitstekende bestandheid tegen invloeden van buitenaf.

Of je nu kiest voor dakpannen kopen voor je woning of je gebruik gaat maken van een sedum dakbedekking bij een groendak of je voor bijvoorbeeld je schuur kiest voor het aanschaffen van golfplaten, in al deze gevallen zal je stil willen blijven staan bij de kwaliteit en levensduur waar je op kan rekenen. Voor een golfplaat geldt in ieder geval dat ze beschikt over een levensduur gelegen tussen de 20 en 30 jaar. Hou er wel rekening mee dat deze levensduur wordt beïnvloed door het type golfplaat waarvoor je hebt gekozen. Exemplaren die zijn gemaakt van polycarbonaat en polyester staan er bijvoorbeeld om bekend langer mee te gaan dan exemplaren vervaardigd uit PVC. Dit gezegd hebbende geldt voor deze platen ook dat ze wat duurder zijn in aankoop.

Keuze uit tal van verschillende soorten materialen

Als je van plan bent om golfplaten te kopen zal je daarbij altijd even een blik willen werpen op de verschillende soorten materialen waarin deze aangekocht kunnen worden. Wat de verschillende soorten materialen betreft maken we een onderscheid tussen:

 • Stalen exemplaren;
 • Exemplaren van vezelcement;
 • Platen gemaakt van polycarbonaat.

Voor alle verschillende materialen geldt dat ze over hun eigen specifieke voor- en nadelen beschikken. Voor platen gemaakt van staal geldt bijvoorbeeld dat ze zwaarder zijn in vergelijking met exemplaren van aluminium. Voor stalen platen geldt echter dan weer dat ze aanzienlijk steviger zijn. Uiteraard zal je bij het kopen van dakmaterialen altijd willen kunnen rekenen op een degelijke kwaliteit. Dit gezegd hebbende speelt ook het kostenplaatje ongetwijfeld een niet onbelangrijke rol. Wanneer je kiest voor het kopen van (stalen) golfplaten ben je altijd verzekerd van een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Ook dit spreekt veel mensen uiteraard sterk aan.

Wanneer vormen deze platen een goede dakbedekking?

Een zeer belangrijk voordeel verbonden aan golfplaten als dakbedekking heeft te maken met het feit dat dit materiaal toegepast kan worden op heel veel verschillende panden. Concreet betekent dit in de praktijk dat je ze kan plaatsen op onder meer:

 • Schuren;
 • Overkappingen;
 • Tuinhuizen;
 • Carports;
 • Fietsenstallingen.

Naast bovenstaande kan er in de praktijk ook worden vastgesteld dat dit type dakbedekking sterk wordt gewaardeerd door zowel amateurklussers als door professionelen. Voor beide partijen geldt overigens dat ze terecht kunnen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. Of je nu dus met andere woorden een professioneel vakman bent of een particulier, we helpen je altijd graag verder!

Hoe interessant is een vezelcement golfplaat?

Een zeer populaire optie welke op de markt is terug te vinden is de zogenaamde vezelcement golfplaat. Voor deze golfplaten geldt dat ze er bekend om staan niet alleen zeer sterk te zijn, daarnaast beschikken ze ook over een prima duurzaamheid. De vormvaste eigenschappen waar deze platen over beschikken zorgen ervoor dat ze uitstekend opgewassen zijn tegen nagenoeg alle weersinvloeden. Daarnaast is het zo dat er in de praktijk kan worden vastgesteld dat ook condensvorming bij vezelcementplaten heel wat minder frequent voorkomt dan bij alternatieven het geval is. Dit is vooral te weten aan damp-open karakter waar deze platen over beschikken.

Tevens niet onbelangrijk om te weten is dat er bij vezelcement golfplaten ook sprake is van een zogenaamd waterbufferend vermogen. Voor al deze verschillende voordelen geldt dat ze er bekend om staan heel wat mensen instant te kunnen overtuigen van de meerwaarde van deze platen.

Waarom kiezen voor een exemplaar van polycarbonaat?

Het realiseren en afwerken van een dak gaat in de praktijk altijd gepaard met niet onaanzienlijke kosten. Als het voor jou van belang is om de kosten met betrekking tot je dak zo beperkt mogelijk te houden kan het de moeite waard zijn om daarvoor te kijken in de richting van golfplaten gemaakt van kunststof. Voor deze exemplaren geldt dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende mogelijkheden. Denk hierbij concreet aan de volgende:

 • Platen gemaakt van polyester;
 • Platen gemaakt van PVC;
 • Platen gemaakt van polycarbonaat.

Voor de exemplaren gemaakt van kunststof geldt dat ze zich kenmerken door verschillende voordelen. Voor deze golfplaten geldt immers niet alleen dat ze uitermate flexibel zijn, bovendien staan ze er ook om bekend prima bestand te zijn tegen de meest uiteenlopende soorten weersomstandigheden. Als je een kijkje gaat nemen in het uitgebreide aanbod hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zal je tot de conclusie komen dat er onder meer kan worden gekozen voor exemplaren die beschikken over een doorzichtig karakter. Voor deze exemplaren geldt dat ze onder meer prima geschikt zijn voor het realiseren van een terrasoverkapping.

Is het voor jou niet helemaal duidelijk welk type golfplaat voor jou nu precies de interessantste keuze kan zijn? In dat geval is het altijd mogelijk om even contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Onze ervaren medewerkers helpen je graag verder.

Bestel jouw golfplaten nu hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Hebben de op deze pagina aangehaalde voordelen verbonden aan het gebruik van golfplaten jou ook weten te overtuigen? Wil je dan ook graag tot aankoop overgaan? In dat geval zal je tot de conclusie komen dat wij je hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. kunnen voorzien van een aantal zeer interessante voordelen. Het gaat hierbij meer bepaald om de volgende:

 • Je kan een keuze maken uit een omvangrijk aanbod met dakmaterialen;
 • We bieden onze klanten een zeer scherpe prijs aan voor hun golfplaten;
 • Vanaf een bestelbedrag van minstens € 2.000,- kan je rekenen op gratis verzending;
 • De aangekochte platen kunnen snel worden geleverd.

Het is uiteraard best mogelijk dat je niet alleen maar op zoek bent naar een golfplaat om aan te schaffen. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar verschillende soorten dakmaterialen. Geldt dat ook voor jou? Dan kan je in ons aanbod onder meer ook de volgende mogelijkheden terugvinden:

Ben je eerder op zoek naar andere materialen zoals een dakdoorvoer, damwandplaten of nokpannen? Ook voor al deze verschillende dakmaterialen geldt dat ze perfect samen kunnen worden besteld met de benodigde golfplaten hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!