Menu
EUR

Opsluitbanden | Betonbanden

5 Producten
Toon:
Toon 1 - 5 van 5
Opsluitbanden | Betonbanden

Wanneer je wil dat je bestrating netjes en strak blijft liggen zal je tot de conclusie komen dat je daarvoor bij voorkeur gebruik dient te maken van zogenaamde opsluitbanden. Het plaatsen van dergelijke opsluitbanden is een belangrijk en bovendien ook zeer secuur klusje. Wanneer je dit goed doet zal je tot de conclusie komen dat je zal kunnen rekenen op twee concrete voordelen, namelijk:

  1. Het plaatsen van je bestrating zal een flink stuk makkelijker gaan;
  2. Je zal ongetwijfeld jarenlang plezier ondervinden van je sierbestrating;

Ben jij ook van plan om gebruik te gaan maken van opsluit- of zogenaamde betonbanden? Wil je hier echter graag meer over te weten komen of zou je ze graag willen bestellen bij een betrouwbare, gerenommeerde partij? In beide gevallen helpen wij jou alvast graag verder!

Wat moet je weten over opsluitbanden?

Op het ogenblik dat je van plan bent om klinkers of tuintegels te plaatsen in je tuin wil je uiteraard graag dat deze vele jaren netjes blijven liggen. Om dit te kunnen realiseren zal je tot de conclusie komen dat opsluitbanden hierbij nagenoeg onmisbaar zijn. Voor deze speciale banden geldt dat ze ervoor zorgen dat het zand welke zich onder de tegels bevindt netjes op z'n plaats blijft. Op deze manier kunnen kieren en verzakkingen worden voorkomen. Hierdoor zal je niet snel geconfronteerd worden met scheefliggende tuintegels, in tegendeel.

Opsluitbanden worden gebruikt aan de buitenkanten van je terras net zoals bijvoorbeeld een looppad of een oprit. Het is geen vereiste om ze te gebruiken aan de kant van je woning of aan de kant van bijvoorbeeld een schutting beschikkende over een betonnen onderlaag. In dit geval is de bestaande stevigheid immers reeds voldoende. Op de plaatsen waar het terras overgaat in de tuin of in het gazon dienen betonbanden net wel te worden geplaatst. Zorg er in deze situatie in ieder geval voor dat de opsluitbanden iets lager komen te liggen dan de bestrating. Zo zullen ze immers zo min mogelijk opvallen. Dit is uiteraard ook een niet onbelangrijk aandachtspunt.

Welke exemplaren dien je te kopen?

De ene opsluitbanden of betonbanden zijn de andere niet. Als gouden regel geldt dat, hoe zwaarder de belasting is, des te steviger de kantomsluiting dient te zijn. Concreet betekent dit dat je in de praktijk voor een looppad bijvoorbeeld voldoende zou hebben aan dunne bandjes van zo'n 5 à 6 centimeter. Wil je graag een oprit realiseren? Dan wordt dat uiteraard een ander verhaal. Dan zal je immers tot de conclusie komen dat je gebruik zal willen (en moeten) maken van exemplaren van ongeveer 8 à 10 centimeter.

Kom je tot de conclusie dat het grondwater bij jou altijd hoog staat? Of misschien verzakt je tuin wel wat sneller door nieuwbouw? In deze gevallen is het altijd een goed idee om te kiezen voor een beetje extra zekerheid. Het gebruik van opsluitbanden van 6 centimeter dik is dan sterk aanbevolen. Dat geldt overigens ook voor de situatie waarin je met een motor door de tuin moet. Is het voor jou niet helemaal helder van welke betonbanden je voor jouw situatie het beste gebruik kan maken? Dan kan onze klantenservice je op dat vlak zeker verder helpen.

Hoe diep moet je, je betonbanden plaatsen?

Voor opsluitbanden geldt dat ze in de praktijk zo'n 1 centimeter onder de bestrating dienen te worden geplaatst. Voor een opsluit welke beschikt over een hoogte van 15 centimeter geldt dat ze nog zo'n 10 à 12 centimeter onder de stenen de grond in gaat. Beschik je over een opsluitband van 20 centimeter hoog? In dat geval wordt ze zo'n 15 à 17 centimeter dieper dan de bestrating in de grond geplaatst. In bepaalde gevallen spreekt het voor zich dat de betonbanden boven de bestrating uit moeten komen. Wanneer dat het geval is zal je er de hoogte uiteraard bij op moeten tellen.

Wil je graag een borderrand langs de bestrating met een hoogte van 10 centimeter? Rond dan altijd af naar boven. Dit betekent concreet dat je gebruik dient te maken van opsluitbanden beschikkende over een hoogte van minstens 30 centimeter.

Bestel jouw opsluitbanden vandaag nog!

Wanneer je op zoek bent naar betonbanden zal je tot de conclusie komen dat deze perfect aangekocht kunnen worden hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. Dat geldt overigens niet alleen voor deze materialen. Wanneer je, je even verder gaat verdiepen in ons assortiment zal je bijvoorbeeld tot de conclusie komen dat ook de volgende zaken erin terug te vinden zijn:

Wanneer je bezig bent met het aanleggen van bestrating is de kans zeer groot dat je ook andere werkzaamheden uit zal willen voeren. Daarbij kunnen de hierboven terug te vinden en andere bouwmaterialen goed van pas komen. Wil je graag alle benodigde bouwmaterialen in één keer kopen? Bestel ze dan allemaal samen met jouw opsluitbanden hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!