Menu
EUR

Boomschorsmatten

1 Producten
Toon:
Toon 1 - 1 van 1
Boomschorsmatten

Wanneer je een unieke, natuurlijke omheining wenst te realiseren voor jouw tuin kan het een uitstekende keuze zijn om daarvoor gebruik te maken van zogenaamde boomschorsmatten. Voor de realisatie van een dergelijke omheining kan er op verschillende manieren te werk worden gegaan. Zou je hier graag meer over willen ontdekken? Of zou je graag gewoon meteen willen overgaan tot het kopen van boomschorsmatten? Het behoort hier bij ons allemaal tot de mogelijkheden!

Wat zijn boomschorsmatten?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat boomschorsmatten nu eigenlijk precies zijn. Het betreft hier dubbelgevouwen, smalle boomschorsrepen welke in het merendeel van de gevallen samen zijn gebonden met behulp van gegalvaniseerde ijzerdraad. Het is in de praktijk zonder probleem mogelijk om ze te laten begroeien met klimplanten. Wil je ze toch liever gewoon onbegroeid laten? Ook dat behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Voor boomschorsmatten geldt dat ze zijn gemaakt van natuurlijk restmateriaal. Dit heeft als gevolg dat er sprake is van één van de meest milieuvriendelijke omheiningen welke er bestaan. Er hoeven voor de realisatie van deze omheining ook geen bomen te worden gekapt. Een afscheiding welke is gemaakt van natuurlijke materialen staat er bovendien uiteraard ook om bekend een uitnodigende omgeving te zijn voor zowel insecten als vlinders en natuurlijk ook vogels.

Eenvoudig te bevestigen

Voor heel wat mensen geldt dat ze voor de realisatie van hun schutting graag zelf de handen uit de mouwen willen steken. Dat is geen enkel probleem wanneer je kiest voor het gebruik van boomschorsmatten. Het bevestigen van deze matten kan immers bijzonder eenvoudig gebeuren. Met behulp van zogenaamde binddraad is het mogelijk om ze aan een bestaande draadafsluiting te bevestigen. Is er sprake van een ander type hekwerk? Dan kan er ook daarbij uiteraard op dezelfde manier te werk worden gegaan. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een manier om zelf eenvoudig een mooie, natuurlijke en milieuvriendelijke omheining te kunnen realiseren? Dan is gebruikmaken van boomschorsmatten met zekerheid een interessante optie om te overwegen.

Alle voordelen voor jou op een rijtje gezet

Het hoeft niet gezegd dat schuttingen in de tuin vandaag de dag op de meest uiteenlopende manieren gerealiseerd kunnen worden. De vraag die veel mensen zich stellen heeft dan ook vooral betrekking tot waarom men er nu precies voor zou moeten kiezen om gebruik te gaan maken van boomschorsmatten. Het antwoord is terug te vinden in de hieronder voor jou opgesomde voordelen:

  • Je kiest voor één van de meest milieuvriendelijke schuttingen op de markt;
  • Een schutting bestaande uit boomschorsmatten kan eenvoudig zelf worden gerealiseerd;
  • Het materiaal staat erom bekend behoorlijk voordelig te zijn;
  • Je creëert een fijne leefomgeving voor zowel insecten, vlinders als vogels;
  • Je tuin krijgt een zeer mooie, gezellige en natuurlijke afwerking.

Voor behoorlijk wat mensen geldt dat ze graag verzekerd willen zijn van een prijs-kwaliteit uitstekende schutting voor wat hun tuin betreft. Geldt dat ook voor jou? Dan is het met zekerheid een aanrader om het gebruik van dit type materiaal te overwegen. Dat is iets wat de voordelen zoals hierboven aangehaald ongetwijfeld duidelijk hebben gemaakt.

Wat kan je verwachten van de levensduur?

Bij het gebruik van boomschorsmatten is het zo dat er verschillende belangrijke aandachtspunten zijn waar je rekening mee moet houden voor wat de levensduur van deze materialen betreft. Er zijn in totaal drie elementen die de levensduur van deze matten aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan de onderstaande:

  • De vochtigheid;
  • De constructie en de bevestiging;
  • De afstand ten opzichte van de bodem.

Wat de vochtigheid betreft moet je er rekening mee houden dat, hoe droger de matten staan, des te langer ze mee zullen blijven gaan. Op vlak van constructie en bevestiging is het dan weer vooral van belang om aandacht te besteden aan het feit dat deze matten een vrij licht materiaal zijn. Dit betekent dat ze zeer sterk bevestigd en aangespannen dienen te worden. Wanneer de matten gaan klepperen onder invloed van bijvoorbeeld veel wind is de kans groot dat er schade zal ontstaan.

Houdt er tot slot ook rekening mee dat voor boomschorsmatten geldt dat ze bij voorkeur niet in aanraking mogen komen met de grond. Is dat wel het geval? Dan zal de opdroging niet optimaal kunnen gebeuren met alle gevolgen van dien. Dit is absoluut nefast voor de levensduur.

Andere natuurlijke materialen voor jouw omheining

Het spreekt voor zich dat niet alleen zogenaamde boomschorsmatten een prima, natuurlijk materiaal vormen om een omheining voor je tuin of bijvoorbeeld balkon mee te realiseren. Dat geldt ook voor tal van andere mogelijkheden die je aantreft in ons assortiment. Denk hierbij concreet aan met name:

Het maken van een keuze tussen deze verschillende mogelijkheden kan een behoorlijke uitdaging met zich meebrengen. Is het voor jou ook niet helemaal duidelijk welke optie nu precies het interessantst is? In dat geval kan je ook altijd advies vragen aan onze deskundige klantenservice medewerkers. Zij voorzien je graag van een duidelijk antwoord op alle vragen waarmee je te kampen hebt.

Bestel ook jouw boomschorsmatten vandaag nog

Boomschorsmatten maken het zoals al aangehaald op deze pagina mogelijk om een zeer mooie, natuurlijke en vooral ook uitermate milieuvriendelijke afscheiding te realiseren. Het hoeft dan ook niet gezegd dat heel wat mensen hier grote fan van zijn. Wanneer ook jij graag wil kunnen genieten van de talrijke voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van dergelijke matten is het altijd een absolute aanrader om ze in huis te halen. Niet alleen kies je op deze manier voor een natuurlijke, maar bovendien ook voor een warme en gezellige afscheiding voor de tuin van jouw woning.

Ben je wel op zoek naar een manier om een natuurlijk ogende afscheiding te realiseren, maar loop je niet helemaal warm van boomschorsmatten? Dan zal de informatie hierboven je ongetwijfeld duidelijk hebben gemaakt dat er in ons aanbod ook nog andere opties zijn terug te vinden. Hoe dan ook, op deze manier hebben wij voor ieder wat wils te bieden.

Te bestellen door zowel particulieren als professionelen

Voor menig aantal webwinkels geldt dat ze zich ofwel richten op particulieren ofwel op professionelen. Wij vinden het echter ontzettend belangrijk om zoveel mogelijk mensen of partijen de mogelijkheid aan te bieden om boomschorsmatten aan te kunnen kopen tegen de interessantste voorwaarden. Vanwege deze reden zijn dan ook zowel particulieren als bedrijven bij ons aan het juiste adres. Wil je dus met andere woorden boomschorsmatten aanschaffen voor jouw eigen schutting of voor de klanten van je bedrijf? In beide gevallen zijn wij jou zeer graag van dienst.

Gratis levering vanaf 1.500 euro

Handelsonderneming van Viegen B.V. staat erom bekend een zeer uitgebreid, gevarieerd aanbod te hebben bestaande uit de meest uiteenlopende materialen en artikelen. Dat brengt zeker de nodige voordelen met zich mee. De kans bestaat immers dat je buiten de matten voor je omheining ook nog behoefte zal hebben aan tal van andere materialen. Deze kan je bij ons perfect allemaal samen bestellen. Ondanks het feit dat je bij ons altijd bent verzekerd van lage verzendkosten kan je onder bepaalde voorwaarden ook rekenen op gratis levering van je bestelling. Dit is mogelijk vanaf een bestelbedrag van 1.500 euro. Wanneer je een order kan plaatsen voor een dergelijk bedrag spreekt het voor zich dat je op deze manier onder meer jouw boomschorsmatten zomaar nog voordeliger kan aanschaffen.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!