Menu
EUR

Heidematten

1 Producten
Toon:
Dopheidemat
Dopheidemat
€48,94 €40,45
 
Toon 1 - 1 van 1
Heidematten

Heidematten staan er in de praktijk om bekend uitstekend geschikt te zijn voor de realisatie van een tuinafsluiting. Een belangrijk deel van hun populariteit is te wijten aan het feit dat ze niet alleen voordelig aan te schaffen zijn, maar bovendien ook over een zeer multifunctioneel karakter beschikken. Het is eventueel zelfs mogelijk om ervoor te kiezen om de heidematten te laten begroeien met klimop. Op die manier kan er een uitermate karaktervolle uitstraling worden gerealiseerd. Overweeg jij ook het gebruik van dergelijke matten? Zou je verder graag te weten willen komen welke voordelen eraan verbonden zijn of wil je graag meteen tot aankoop overgaan? Het is allemaal zonder probleem mogelijk hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Wat zijn heidematten precies?

Heidematten zijn zoals in de inleiding hierboven al aangehaald uitstekend geschikt als afsluiting voor een tuin. Voor heel wat mensen geldt dat ze er in de praktijk voor kiezen om ze te laten begroeien. Dit kan gebeuren met bijvoorbeeld klimop. Wanneer deze wordt gebruikt als mat voor begroeiing zal je tot de conclusie komen dat ze vanaf het begin ontzettend veel privacy kan realiseren. Voor de klimop geldt immers dat ze zich uitstekend zal hechten aan het materiaal.

Na enige tijd, wanneer de klimop weelderig is gaan groeien, zal je tot de conclusie komen dat de matten op een natuurlijke manier gaan oplossen. Ze zijn dan door de klimplanten die aanwezig zijn niet langer zichtbaar. Dit gezegd hebbende is het ook mogelijk om deze matten onbegroeid te gebruiken. Op deze manier kunnen ze ook perfect dienst doen als bijvoorbeeld privacydoek, muurbekleding of als balkonbekleding, bekleding voor compostbakken en ga zo maar door.

Waar worden ze precies van gemaakt?

Voor heidematten geldt dat ze in het merendeel van de gevallen worden gemaakt van zogenaamde jonge dopheide. Dit gezegd hebbende is het zo dat er zeker ook gebruik kan worden gemaakt van andere heidesoorten welke afkomstig zijn uit Europa. De strengen van de heideplant worden op een verticale wijze met behulp van ijzerdraad gevlochten. Op deze manier ontstaat er een fijne, dichte afsluiting. Voor de matten geldt dat ze over een honderd procent natuurlijk karakter beschikken. In de regel is het in principe niet vereist om ze te laten behandelen tegen vocht, schimmels of bijvoorbeeld vervelend ongedierte.

Wat kan je verwachten van de levensduur van een heidemat?

Het is niet meer dan logisch dat je, je bij het aanschaffen van heidematten de vraag zal stellen op welke levensduur je ongeveer kan rekenen. Wat deze levensduur betreft kan je rekenen op ongeveer een vijf à zes jaar. De exacte levensduur waar je op kan rekenen is in de praktijk afhankelijk van drie factoren. Wat deze factoren betreft kan er worden gedacht aan de onderstaande:

  1. Het vocht dat een impact kan hebben op de matten;
  2. Hoe goed de heidematten precies zijn bevestigd;
  3. De impact die vogels hebben op de matten.

Des te droger de matten zijn, des te langer de levensduur zal uitvallen. Vanwege deze reden is het zeer belangrijk om er altijd voor te zorgen dat de matten een stukje boven de grond bevestigd worden. Dit is bovendien niet alles. Daarnaast is ook zorgen voor een goede bevestiging van zeer groot belang. De matten dienen stevig bevestigd te zijn aan de ondergrond. Alleen op die manier kan er immers voor gezorgd worden dat de wind er geen vat op kan krijgen.

Welke impact hebben vogels op deze matten?

Het zal je misschien een beetje verbazen, maar de levensduur waar je op kan rekenen bij heidematten wordt in de praktijk ook beïnvloed door vogels. Voor deze dieren geldt immers dat ze graag gebruikmaken van de dunne takjes als nestmateriaal. Het is dus best mogelijk dat de matten vooral aan de bovenkant na verloop van tijd een stuk dunner zullen worden.

Hoe verloopt de plaatsing in de praktijk?

Het plaatsen van heidematten gebeurt met behulp van gegalvaniseerde ijzerdraad. Deze maakt het mogelijk om de matten eenvoudig aan de ondergrond te kunnen bevestigen. Je dient er dus wel rekening mee te houden dat er sprake moet zijn van de aanwezigheid van een ander soort afsluiting om de matten te kunnen bevestigen. Als ondergrond kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van zogenaamde gaaspanelen. Deze staan erom bekend bijzonder geschikt te zijn voor het creëren van een stevig fundament. Dit overigens zowel voor de matten als voor de begroeiing. Voor de heidematten zelf geldt dat ze eenvoudig op maat te maken zijn. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een snoeischaar en een kniptang. Ook een handige doe-het-zelver kan hier dus mee uit de voeten.

Welke andere zaken kan je in ons aanbod terugvinden?

Het spreekt voor zich dat er bij het afwerken van schuttingen in de tuin gebruik kan worden gemaakt van tal van verschillende materialen. Voor de heidematten welke we al uitgebreid uiteen hebben gezet hier op deze pagina geldt dan ook dat ze slechts één van deze mogelijkheden zijn. Enkele uitstekende alternatieven waar je een keuze tussen kan maken zijn alvast de onderstaande:

In het bijzonder voor deze laatste geldt dat ze door de jaren heen ook ontzettend populair is geworden. Veel mensen zijn dan ook oprecht fan van de duurzame eigenschappen waar bamboe over beschikt, maar even goed van de uitstraling en kwaliteit waarover ze beschikt. In ieder geval, wil jij ook graag een kwalitatieve en natuurlijk ogende afscheiding realiseren binnen jouw tuin? Dan kan de keuze voor het gebruik van heidematten of één van de bovenstaande materialen meer dan prima zijn.

Waarom jouw heidematten bestellen bij Handelsonderneming van Viegen B.V.?

De talrijke voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van heidematten hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat ontzettend veel mensen er met plezier gebruik van zijn gaan maken. Je vindt ze tegenwoordig dan ook in heel wat verschillende tuinen terug. Deze populariteit heeft er uiteraard ook toe geleid dat dergelijke heidematten door zeer veel verschillende partijen worden aangeboden. Waarom zou je er dan precies voor moeten kiezen om deze bij ons te bestellen? Zeer eenvoudig. Er zijn aan het bij ons kopen van deze matten immers diverse voordelen verbonden:

  1. Je kan altijd rekenen op de scherpst mogelijke aankoopprijs voor jouw matten;
  2. Bij eventuele vragen staat onze klantenservice je altijd met plezier te woord;
  3. Er worden altijd zeer scherpe verzendkosten (of zelfs gratis verzending) gehanteerd;
  4. Er zijn in ons aanbod ook nog heel wat andere artikelen en materialen terug te vinden.

Het plaatsen van een bestelling voor heidematten hier bij ons zorgt er dus voor dat je boven op de voordelen die verbonden zijn aan deze matten op zich nog kan rekenen op enkele extra interessante troeven. Wacht dus niet langer en plaats ook jouw bestelling vandaag nog.

Je bestelling gratis verzonden? Ook dat is mogelijk!

Heidematten staan er in de praktijk om bekend een lekker voordelige afwerking te vormen voor tuinschuttingen en afscheidingen. Dit gezegd hebbende is het zo dat de aankoopprijs bij het plaatsen van een bestelling online vaak aanzienlijk duurder wordt gemaakt door de verzendkosten die aangerekend worden. Niets van dit alles hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. Wij zorgen er in de praktijk altijd voor dat onze klanten kunnen rekenen op de scherpst mogelijke verzendkosten. Dit gezegd hebbende kan je ook zomaar aanspraak maken op gratis verzending! Plaats je een bestelling voor een bestelwaarde van ten minste 1.500 euro? Dan zal je immers tot de conclusie komen dat je heidematten net als andere mogelijke materialen gratis door ons worden verzonden.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!