Menu
EUR

Sedumdak | Sedum dakbedekking

9 Producten
Toon:
Sedummat per M2
Sedummat per M2
€33,28 €27,50
 
Sedum substraat
Sedum substraat
€9,95 €8,22
 
Onderdoek per M2
Onderdoek per M2
€4,95 €4,09
 
Sedumcassette per M2
Sedumcassette per M2
€80,47 €66,50
 
Boldraadrooster
Boldraadrooster
€21,78 €18,00
 
Grind
Grind
€9,95 €8,22
 
Toon 1 - 9 van 9
Sedumdak | Sedum dakbedekking

Een sedumdak is een type groendak die je op jouw woning kan realiseren. Het gaat hierbij zoals de naam al aangeeft specifiek om een dak dat is begroeid met sedumplanten. Voor deze vetplantjes geldt dat ze er bekend om staan niet alleen zeer goed bestand te zijn tegen de droogte, bovendien kunnen ze ook prima overweg met vochtige periodes. Hou er rekening mee dat sedumdaken onder de extensieve daken vallen. Het gaat hierbij om daken met een maximale opbouw van 15 centimeter. De beplanting mag hierbij niet hoger zijn dan 50 centimeter. Ben jij ook van plan om een sedumdak te realiseren op het dak van jouw woning en ben je nog op zoek naar een geschikte webwinkel om alle benodigdheden hiervoor bij aan te kunnen kopen? Dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres!

Wat zijn de voordelen van een sedumdak?

Door de jaren heen is gebleken dat steeds meer mensen kiezen voor een sedum dakbedekking op het dak van hun woning. Dat is een conclusie die eigenlijk helemaal niet hoeft te verbazen. Bekend is namelijk dat er aan het realiseren van een sedumdak een aantal zeer interessante voordelen verbonden zijn. Benieuwd om welke voordelen het hierbij gaat? We hebben de belangrijkste van deze voordelen hieronder alvast even voor jou op een rijtje gezet.

1.) Je kan rekenen op zeer milieuvriendelijke eigenschappen

Voor een sedumdak geldt dat het een natuurlijke manier betreft om het dak van je huis te bedekken. Dit zorgt ervoor dat er op deze manier alleen kan worden gerekend op een betere luchtkwaliteit, daarnaast is het zo dat ook de hoeveelheid regenwater zal afnemen welke naar het riool stroomt. Daarnaast is bekend dat het voorzien van een sedum dakbedekking er ook voor zorgt dat de hoeveelheid CO2 in de lucht afneemt. Ook dit is geen onbelangrijk voordeel.

2.) Het komt de energie-efficiëntie van je huis ten goede

Een sedumdak zorgt ervoor dat je kan rekenen op een (extra) goede isolatie van je woning. Op deze manier kan er aanmerkelijk minder energie benodigd zijn om je woning te verwarmen of af te koelen. Op deze manier kan er worden bespaard op de energiefactuur terwijl je tegelijkertijd ook het milieu een hart onder de riem steekt. We zouden dus kunnen stellen dat er op deze manier twee vliegen in één klap kunnen worden geslagen. Zeker in deze tijd waarin de energiekosten vaak de pan uit swingen kan de keuze voor een sedumdak dus financieel zeker extra interessant zijn.

3.) De levensduur van je dak wordt verlengd

Eén van de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen bij de realisatie van een sedumdak heeft te maken met het feit dat je op deze manier de levensduur van je dak aanzienlijk kan verlengen. Dit kan in de praktijk zomaar eens met tot wel 50 jaar gebeuren! Voor sedum dakbedekking geldt dan ook dat ze het dak van je woning niet alleen beschermt tegen de weerselementen, daarnaast vermindert ook de hoeveelheid schade die je dak kan oplopen aanzienlijk.

4.) Er wordt een geluidsreductie gerealiseerd

Naast bovenstaande voordelen zal je ook tot de conclusie komen dat er met een sedumdak een aanzienlijke geluidsreductie kan worden gerealiseerd. Voor dit type dakbedekking geldt dan ook dat ze helpt om het geluid te absorberen waardoor de woning niet alleen stiller, maar ook comfortabeler zal worden. Ook dit is allerminst een onbelangrijk voordeel.

Verschillende soorten sedum dakbedekking

Wanneer jij ook graag sedum dakbedekking wenst aan te schaffen zal je tot de conclusie komen dat je daarbij een keuze kan maken tussen een aantal verschillende mogelijkheden. De belangrijkste opties waar je op dit vlak voor kan kiezen zijn eigenlijk de volgende:

  1. Een sedummat per vierkante meter;
  2. Een sedumcassette per vierkante meter;
  3. Sedum substraat.

Naast bovenstaande zal je tot de conclusie komen dat er bij de realisatie van een sedumdak ook nog andere zaken aangekocht dienen te worden. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een drainagevilt of aan bijvoorbeeld een onderdoek die per vierkante meter kan worden besteld. Mogelijks is het bovendien zo dat je ook behoefte zal hebben aan grind. Al deze verschillende zaken zijn uiteraard zonder probleem terug te vinden in ons aanbod hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Waar rekening mee houden op vlak van onderhoud?

Als je kiest voor het plaatsen van een sedumdak op je woning moet je er altijd rekening mee houden dat deze een bepaalde hoeveelheid aan onderhoud vereist. Zo kan het altijd de moeite waard zijn om regelmatig even het dak te inspecteren. Controleer bijvoorbeeld eens in de paar maanden of er mogelijks geen sprake is van beschadigingen of er bijvoorbeeld onkruid tussen de plantjes groeit. Merk je beschadigingen op aan je sedum dakbedekking? Dan is het belangrijk om deze schade zo snel mogelijk te verhelpen. Alleen zo kan je immers voorkomen dat ze erger wordt. Verwijder ook het onkruid tussen de plantjes, want dit zou zomaar kunnen concurreren met de sedumplanten. Eventueel zou het onkruid zelfs de verdere groei kunnen belemmeren en dat is uiteraard niet echt de bedoeling. Een goed onderhoud zorgt ervoor dat je altijd bent verzekerd van de beste uitstraling voor wat het groendak betreft dat je op het dak van jouw woning gaat realiseren.

Ook op zoek naar andere dakbenodigdheden? Geen probleem!

Het is uiteraard ook perfect mogelijk dat je niet (alleen maar) op zoek bent naar sedum dakbedekking voor het realiseren van jouw sedumdak. Voor heel wat mensen geldt dan ook dat ze op deze webwinkel terechtkomen omdat ze graag andere dakbenodigdheden wensen aan te open. Als dat ook geldt voor jou zal je tot de conclusie komen dat er een keuze kan worden gemaakt tussen tal van uiteenlopende mogelijkheden. Wat deze mogelijkheden betreft kan je concreet denken aan:

Ben je naast de hierboven aangehaalde dakbenodigdheden vooral op zoek naar bijvoorbeeld een damwandplaat? Of wil je graag nokpannen of dakpannen bestellen? Ook dit behoort allemaal tot de mogelijkheden. Door alle verschillende benodigdheden voor jouw dak samen te bestellen kan je bovendien bij ons mogelijks ook nog eens rekenen op gratis verzending van je bestelling. Vanaf een bestelbedrag van ten minste € 2.000,- verzenden we jouw order namelijk helemaal gratis!

Bestel alles voor jouw sedumdak hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.!

Ontzettend veel mensen willen graag tegenwoordig kunnen genieten van de vele voordelen die verbonden zijn aan een sedumdak. Die voordelen zijn er zoals je eerder op deze pagina al hebt ontdekt absoluut. Niet alleen brengt een sedumdak interessante voordelen met zich mee voor jou als inwoner van het huis, daarnaast creëert ze ook heel wat interessante voordelen voor de omgeving. Het kopen van jouw sedum dakbedekking hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zorgt er altijd voor dat je kan rekenen op nog een aantal extra voordelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  • De benodigdheden voor je sedumdak kunnen snel worden verzonden;
  • Vanaf een orderbedrag van € 2.000,- is de verzending gratis;
  • Zowel particuliere als professionele klanten kunnen bij ons terecht;
  • Bij vragen over je sedumdak helpen onze medewerkers je graag verder.

Heb jij ook al altijd gedroomd van een mooie groendak op je woning? Is het moment nu eindelijk aangebroken om die droom waarheid te laten worden? In dat geval nodigen we je graag uit om alle benodigdheden voor jouw sedumdak tegen de interessantste voorwaarden te kopen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!