Menu
EUR

Hemelwaterafvoer

15 Producten
Toon:
Toon 1 - 12 van 15
Hemelwaterafvoer

Wanneer je van plan bent om een oplossing voor hemelwaterafvoer aan te schaffen zal je tot de conclusie komen dat er op dit vlak tal van verschillende oplossingen bestaan. Een zeer belangrijke vraag die je, je op dit vlak altijd moet stellen heeft betrekking tot de manier waarop het hemelwater dient te worden verwerkt. Wat dit betreft zal je vaststellen dat er verschillende opties tot de mogelijkheden behoren. Denk hierbij niet alleen aan het hergebruiken van het hemelwater, maar ook aan het infiltreren of het laten afvoeren. In ieder geval, ben jij op zoek naar een passende oplossing voor hemelwaterafvoer? Neem dan beslist even een kijkje in ons aanbod met mogelijkheden.

Waar rekening mee houden bij hemelwaterafvoer?

Voor heel wat mensen geldt dat ze het vermoeden hebben dat er, wanneer het om hemelwaterafvoer gaat, enkel en alleen rekening dient te worden gehouden met de plaatsing van een dakgoot. Dat is uiteraard absoluut niet correct, in tegendeel. De functie van de dakgoot bestaat erin om het regenwater goed op te kunnen vangen. Op deze manier moet dan ook voorkomen worden dat er sprake is van lekkages in je woning, schuur of garage.

Wanneer het regenwater door de dakgoot is opgevangen moet het echter ook nog worden afgevoerd. Dat gebeurt door middel van een regenpijp. Ook dit is één van de (belangrijke) onderdelen welke valt onder de noemer van hemelwaterafvoer. Wist je bovendien dat hemelwater niet alleen maar wordt afgevoerd van of op het dak? Voor heel wat mensen geldt dan ook in de praktijk dat ze ervoor kiezen om dit te laten doen in de grond. Daarnaast bestaat de kans uiteraard ook dat je ervoor zal willen kiezen om het hemelwater te gaan hergebruiken in de tuin. Om dit voor mekaar te krijgen is het mogelijk om heel wat verschillende hulpmiddelen aan te schaffen.

Keuze uit heel veel verschillende mogelijkheden

Bestaande informatie heeft het in de praktijk eigenlijk reeds duidelijk gemaakt, een dakgoot vormt een goede basis voor het kunnen afvoeren van het hemelwater van het dak. Wanneer je deze hebt voorzien zal je echter nog de nodige maatregelen moeten treffen om het water in de grond af te kunnen voeren. Wat dit betreft kan je dan bijvoorbeeld kijken in de richting van een afvoergoot. Door gebruik te maken van een dergelijke goot is het mogelijk om het water op een gecontroleerde manier af te voeren in de grond. Op deze manier kan perfect worden voorkomen dat bepaalde delen van de tuin onder zullen lopen als gevolg van overmatige regenval.

Een alternatief voor bovenstaande is het netjes laten afvoeren van het water door middel van bijvoorbeeld een vloerput, een straatkolk of een afvoerput. In principe kan er vandaag de dag alleen maar worden gesteld dat het nog een (veel) verstandigere keuze is om ervoor te kiezen om het gevallen regenwater op een verstandige manier te gaan hergebruiken. De mogelijkheden die we hebben aangehaald op vlak van hemelwaterafvoer mogen dan interessant zijn om te overwegen, je zou ook kunnen kiezen voor infiltratie of voor drainage. Op deze manier wordt een nette afvoer van het water gerealiseerd terwijl het water opnieuw kan worden gebruikt om bijvoorbeeld de planten water te geven. Zo kan je een mooie besparing op de waterfactuur realiseren.

Verschillende regentonnen om een keuze uit te maken

Wanneer je het aanbod met oplossingen op vlak van hemelwaterafvoer hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. gaat bekijken zal je tot de conclusie komen dat je onder meer kan kiezen voor de aanschaf van één van onze verschillende regentonnen. Wat deze tonnen betreft zal je tot de conclusie komen dat er een keuze kan worden gemaakt tussen de onderstaande opties:

  • Een regenton kastanje 110;
  • Een regenton kastanje 175;
  • Een regenton eiken 225;
  • Een regenton eiken 225 luxe.

Bij het aanschaffen van een regenton als onderdeel van je systeem voor hemelwaterafvoer is het van belang om er rekening mee te houden dat er aandacht moet worden besteed aan twee verschillende factoren. In eerste instantie dient ze uiteraard over een passende capaciteit te beschikken, maar daarnaast moet ze er uiteraard ook goed uitzien. Aan beide eisen kan moeiteloos tegemoet worden gekomen wanneer je deze ton aankoopt hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Let ook op de aanschaf van een regentonklep

Ga je als onderdeel van je systeem voor hemelwaterafvoer gebruikmaken van één van de verschillende regentonnen uit het aanbod hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.? In dat geval zal je mogelijks ook willen overwegen om over te gaan tot het kopen van een zogenaamde regentonklep. Voor dit onderdeel welke deel uitmaakt van een systeem op vlak van hemelwaterafvoer geldt dat ze eenvoudig kan worden geïnstalleerd op je afvoerbuis.

Voor een regenton geldt dat ze slechts een beperkte hoeveelheid aan water op kan slaan. Het is daarbij van belang dat de ton niet overstroomd. Door een regentonklep te plaatsen is het mogelijk om de klep open te zetten of te sluiten. In de klep bevindt er zich bovendien ook een blad vanger welke ervoor zorgt dat er geen vuil in de regenton terecht kan komen. Wanneer je een concrete oplossing wenst te realiseren voor jouw hemelwaterafvoer kan het dus in de praktijk zeker en vast een goed idee zijn om ook hier even de nodige aandacht aan te besteden.

Een passende dakgoot kopen op basis van jouw wensen

Wie op zoek is naar oplossingen om aan te schaffen op het gebied van hemelwaterafvoer kan daarvoor onder meer kijken in de richting van een dakgoot. Wanneer je van plan bent om een dergelijke dakgoot aan te schaffen zal je daarbij aandacht willen besteden aan een aantal belangrijke aandachtspunten. In eerste instantie is het mogelijk om een keuze te kunnen maken uit verschillende afmetingen. De opties waar je op dit vlak over beschikt staan duidelijk aangegeven op de productpagina. Dat is echter niet alles. Voor verschillende oplossingen die we aanbieden op het gebied van hemelwaterafvoer geldt dat er een korting op wordt aangeboden wanneer er meerdere exemplaren worden aangekocht. Op deze manier kan je rekenen op een nog scherpere aankoopprijs.

Bestel ook jouw hemelwaterafvoer oplossing vandaag nog

Wanneer je het aanbod met oplossingen op het gebied van hemelwaterafvoer hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. grondig onder de loep neemt zal je tot de conclusie komen dat er heel wat verschillende mogelijkheden in terug te vinden zijn. Het kopen van een regenton of bijvoorbeeld een lijngoot vormen op dit vlak nog maar het puntje van de ijsberg. Het is uiteraard best mogelijk dat het voor jou niet helemaal duidelijk is welke verschillende zaken je dient te kopen voor de realisatie van jouw hemelwaterafvoer. In dat geval kan je er altijd voor kiezen om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij helpen je ontzettend graag verder en voorzien je probleemloos van al die informatie waar jij behoefte aan hebt.

Geniet van gratis levering vanaf 1.500 euro

Het aanbod aan mogelijkheden op het gebied van hemelwaterafvoer is uiteraard lang niet het enige dat we kunnen aanbieden aan onze klanten. In ons assortiment hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zijn dan ook nog heel wat andere mogelijkheden ook terug te vinden. Plaats je bij ons een grotere bestelling? Dan zal je tot de conclusie komen dat je mogelijks aanspraak kan maken op gratis levering. Je geniet bij ons van gratis levering van je bestelling vanaf een bestelbedrag van minstens 1.500 euro. Het spreekt voor zich dat op deze manier de kostprijs van jouw oplossing op het gebied van hemelwaterafvoer alleen maar nog voordeliger zal kunnen worden aangekocht.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!