Menu
EUR

Dakpannen

10 Producten
Toon:
Toon 1 - 10 van 10
Dakpannen

Voor dakpannen geldt dat het een dakmateriaal betreft welke al eeuwenlang wordt gebruikt om hellende daken te bedekken Voor deze dakmaterialen geldt uiteraard dat ze verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende kleuren. Bovendien is het mogelijk om ze volledig af te stemmen op de architectonische uitstraling waar je woning over beschikt. Beschikt jouw huis ook over een hellend dak en ben je dan ook van plan om deze te voorzien van dakpannen? Dan zal je tot de conclusie komen dat je daarvoor in ons assortiment alles aan zal treffen wat je nodig hebt.

Over welke essentiële eigenschappen beschikken ze?

Voor bijzonder veel mensen geldt in de praktijk dat de keuze voor dakpannen voor hun hellend dak al vrij snel kan zijn gemaakt. Dat is het gevolg van de essentiële eigenschappen en voordelen waarover ze beschikken. Wat dit betreft kan je denken aan:

 • Onbrandbaarheid;
 • Handzaamheid;
 • Duurzaamheid.

Naast de bovenstaande drie essentiële eigenschappen zal je in de praktijk ook tot de conclusie komen dat voor dakpannen geldt dat ze zich ook kenmerken door een zeer aantrekkelijke vorm. Wanneer je kiest voor dit type dakafwerking zal je dan ook tot de conclusie komen dat je altijd bent verzekerd van een prachtige uitstraling voor het dak van jouw woning.

Keuze tussen verschillende soorten dakpannen

Als je van plan bent om dakpannen aan te schaffen zal je tot de conclusie komen dat er op de markt een onderscheid dient te worden gemaakt tussen verschillende mogelijkheden. Wat deze mogelijkheden betreft maken we een duidelijk onderscheid tussen:

 • Keramische exemplaren;
 • Betonnen exemplaren.

Over het algemeen geldt dat de keramische exemplaren enigszins duurder zijn in aankoop. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat zij als voordeel hebben dat er sprake is van een natuurlijke uitstraling. Hierdoor kan de authenticiteit van de woning op uitstekende wijze worden benadrukt. Om een correcte afweging te kunnen maken tussen de verschillende soorten die er op de markt zijn terug te vinden is het dan ook een vereiste om een afweging te maken op het gebied van:

 • Duurzaamheid;
 • Het beschikbare budget;
 • De gewenste uitstraling.

Enkel en alleen wanneer je rekening houdt met deze aandachtspunten zal je uiteindelijk de beste exemplaren voor jouw dak kunnen bestellen. Ongeacht de voorkeuren waar je ook over mag beschikken, je kan de gewenste exemplaren zeker aantreffen in ons zeer omvangrijke assortiment.

Belangrijke aankooptips om rekening mee te houden

Voordat je over gaat tot het aanschaffen van dakpannen zal je tot de conclusie komen dat het de moeite waard is om aandacht te besteden aan een aantal aandachtspunten. Enkele zeer belangrijke aankooptips waar je zeer graag aandacht aan zal willen (en moeten) besteden zijn de volgende:

 • Houdt rekening met de stedenbouwkundige voorschriften;
 • Koop exemplaren die passen bij de uitstraling van je woning;
 • Stem de keuze voor je dakpannen af op de hellingsgraad van je dak.

Naast bovenstaande aandachtspunten zal je ook zeker rekening willen houden met eventuele onderbrekingen van het dak. Dat geldt overigens ook voor de vormgeving net zoals voor de grootte waarover ze beschikt. Andere zaken waar je zeer aandachtig voor zal willen zijn, zijn:

 • De kleur stem je bij voorkeur af op de gevel, kozijnen net zoals de deur;
 • Koop altijd iets meer dakpannen dan je eigenlijk nodig hebt;
 • Ook de hulpstukken waar gebruik van wordt gemaakt zijn belangrijk.

Naast bovenstaande is het bij het plaatsen van dakpannen ontzettend belangrijk dat dit volgens de voorschriften gebeurt. Dit is zeker hier in Nederland extra belangrijk omdat we hier te maken hebben met vrij veel wind. Een correcte plaatsing kan ook (zeer) belangrijk zijn voor de veiligheid waar je op kan rekenen. Dit geldt overigens ook voor de verzekering die je voor jouw woning hebt afgesloten. Een niet correcte plaatsing van de dakpannen zou er immers zomaar voor kunnen zorgen dat de verzekeraar moeilijk gaat doen bij een eventueel schadegeval.

Waarom is extra exemplaren een goed idee?

Eén van de belangrijkste tips die worden gegeven bij het kopen van dakpannen heeft te maken met het feit dat je er in de praktijk altijd goed aan doet om een aantal exemplaren extra te kopen. Dat is het gevolg van het feit dat een stevige wind of een storm er zomaar voor kan zorgen dat er één of meerdere pannen van het dak van je woning afvliegen. Wanneer dat het geval is en je beschikt over enkele reserve exemplaren heb je altijd de mogelijkheid om de schade eenvoudig te herstellen. Je zou er in principe voor kunnen kiezen om de dakpannen pas te kopen wanneer de schade zich heeft voorgedaan, maar in dat geval moet je niet alleen rekening houden met vervelende verzendkosten, daarnaast bestaat de kans dat jouw exemplaren net dan niet (meer) te koop zijn.

Op zoek naar (nog) andere materialen voor jouw dak?

Hoe interessant dakpannen ook mogen zijn, het spreekt voor zich dat bijvoorbeeld lang niet elke woning over een hellend dak beschikt, in tegendeel. Onder meer dit gegeven zorgt ervoor dat er ook heel wat andere dakmaterialen het overwegen meer dan waard kunnen zijn. Ook voor het merendeel van deze materialen geldt dat ze terug te vinden zijn in het aanbod hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. Enkele voorbeelden van dergelijke materialen zijn de volgende:

Ben je eerder of naast bovenstaande materialen bijvoorbeeld op zoek naar zogenaamde nokvorsten? Of wil je misschien graag bijvoorbeeld een bitumen dakbedekking aanschaffen? Ook deze mogelijkheden behoren bij ons uiteraard met zekerheid tot de mogelijkheden.

Bestel jouw dakpannen en andere dakmaterialen vandaag nog!

Ben jij ook van plan om een woning met een hellend dak te bouwen? Of beschik je al over een dergelijke woning, maar moet het dak gerenoveerd worden? In beide gevallen zal je tot de conclusie komen dat de keuze voor het kopen van dakpannen al vrij snel kan worden gemaakt. Wanneer je ook daadwerkelijk van plan bent om dergelijke pannen aan te schaffen kan je dat met zekerheid het beste doen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. Neem dus zeker het uitgebreide aanbod even grondig onder de loep dat je hier in onze webwinkel aantreft!

Geniet van gratis verzending vanaf € 2.000,-

Ongeacht welke dakmaterialen je precies wenst te kopen, je bent hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. altijd verzekerd van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is het zo dat we onze klanten ook nog een aantal extra interessante voordelen aanbieden. Plaats je bijvoorbeeld een totale bestelling voor een bedrag van minstens € 2.000,-? Dan kan je genieten van gratis verzending. Ook op deze manier kan je uiteraard een mooie extra besparing realiseren.

Een snelle levering voor zowel zakelijke en particuliere klanten

Ben je op zoek naar dakmaterialen om te kopen? Wil je graag dakpannen bestellen, ben je op zoek naar bijvoorbeeld sedummatten voor jouw sedumdak of wil je graag een lichtkoepel realiseren in het dak van jouw woning? In al deze gevallen ben je daarvoor dus hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. aan het juiste adres. Naast de eerder aangehaalde voordelen kan je doorgaans altijd rekenen op een snelle levering van je bestelling terwijl zowel zakelijke als particuliere klanten bij ons terechtkunnen. Wil jij ook graag kunnen rekenen op alle aangehaalde voordelen op deze pagina? Dan is het bestellen van (onder meer) jouw dakpannen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. met zekerheid een goed idee.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!