Menu
EUR

Eiken balken | Eikenhout balken

6 Producten
Toon:
Eiken balk 7x17 cm
Eiken balk 7x17 cm
€89,42 €73,90
€24,63 per meter
 
Eiken balk 5x15 cm
Eiken balk 5x15 cm
€56,36 €46,58
€15,53 per meter
 
Eiken balk 10x20 cm
Eiken balk 10x20 cm
€150,28 €124,20
€41,40 per meter
 
Eiken balk 10x25 cm
Eiken balk 10x25 cm
€187,85 €155,25
€51,75 per meter
 
Eiken balk 10x15 cm
Eiken balk 10x15 cm
€112,71 €93,15
€31,05 per meter
 
Eiken balk 7x15 cm
Eiken balk 7x15 cm
€78,90 €65,21
€21,74 per meter
 
Toon 1 - 6 van 6
Eiken balken | Eikenhout balken

Veel mensen zijn fan van eikenhout en dan in het bijzonder ook van eiken balken. Voor deze balken geldt dan ook dat ze beschikken over een mooie en bovendien ook lekker stoere uitstraling. Wanneer je van plan bent om een solide constructie te bouwen in je tuin zal je dan ook tot de conclusie komen dat het gebruik van eikenhout balken zonder meer een interessante optie kan zijn om te overwegen. Niet alleen ben je bij deze houtsoort overigens verzekerd van een mooie en stoere uitstraling, daarnaast kan je ook nog eens rekenen op zeer krachtige en duurzame eigenschappen. Ben jij ook van plan om eiken balken aan te schaffen en ben je daarvoor nog op zoek naar een interessante partij om dat bij te kunnen doen? Dan ben je bij ons met zekerheid aan het juiste adres!

Waarom gebruikmaken van eiken balken?

Dat er in de praktijk zo vaak voor wordt gekozen om gebruik te maken van eiken balken hoeft in het geheel niet te verbazen. Het is namelijk zo dat eikenhout ten opzichte van andere houtsoorten over heel wat (extra) interessante voordelen beschikt. In eerste instantie geldt voor dit hout dat ze ontzettend duurzaam is en bijgevolg ook erg lang meegaat. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je tot de conclusie komen dat ze over een mooie uitstraling beschikt en dat ze uitermate geschikt is voor diverse toepassingen zowel in als buiten de woning. Bij het kopen van eiken balken zal je bovendien ook tot de conclusie komen dat ze beschikken over prima mechanische eigenschappen. Het gaat hierbij dan zowel om de sterkte als om de hardheid waarvan sprake is.

Veel van de voordelen die toegeschreven kunnen worden aan het gebruik van eiken balken gelden uiteraard ook voor andere vormen van eikenhout die kunnen worden aangekocht. Denk wat dit betreft dan aan de volgende mogelijkheden (welke tevens in ons aanbod zijn terug te vinden):

In ieder geval, indien je nog op zoek bent naar allerhande houten elementen voor het kunnen realiseren van verschillende constructies kan de keuze voor eikenhout duidelijk al snel zijn gemaakt.

Keuze uit tal van verschillende afmetingen

Het spreekt voor zich dat je bij het aanschaffen van eiken balken in de praktijk altijd een keuze zal kunnen maken tussen tal van uiteenlopende afmetingen. Ook in het assortiment hier bij Handelsonderneming van Viegen is dat niet anders. Wij maken het voor onze klanten dan ook mogelijk om onder meer over te gaan tot het kopen van eiken balken in de volgende formaten:

 • 5x15 centimeter;
 • 7x15 centimeter;
 • 7x17 centimeter;
 • 10x 15centimeter;
 • 10x20 centimeter;
 • 10x25 centimeter.

Bij het selecteren van bepaalde eiken balken zal je tot de conclusie komen dat je een keuze kan maken tussen verschillende lengtes. De lengtes waar je tussen kan kiezen zijn degene die je hieronder terug kan vinden:

 • 300 centimeter;
 • 400 centimeter;
 • 500 centimeter;
 • 600 centimeter;
 • 700 centimeter.

Buiten de bovenstaande lengtes is het mogelijk om eiken balken aan te schaffen tot aan een lengte van 950 centimeter. Je dient er wel rekening mee te houden dat je in deze situatie geconfronteerd zal worden met een toeslag als gevolg van een hoger gelegen transportkost. Zou je graag te weten willen komen met welke prijs je dan precies rekening dient te houden? In dat geval kan je daarvoor contact opnemen met onze deskundige klantenservice. Dat is overigens ook het geval wanneer je behoefte hebt aan eikenhout op maat. Onze medewerkers helpen je met plezier verder.

Volumekorting bij het kopen van eikenhout balken

Wanneer je een bestelling voor eikenhout balken gaat plaatsen is de kans ontzettend groot dat je niet zomaar zal kiezen voor het kopen van één enkel exemplaar. Voor het realiseren van menig aantal constructies geldt dan ook dat er best een grote(re) hoeveelheid aan balken zijn vereist. Wanneer je meerdere exemplaren van dezelfde balk aanschaft zal je tot de conclusie komen dat je hierbij aanspraak kan maken op een zogenaamde volumekorting. Deze volumekorting ziet er als volgt uit:

 • 3% korting vanaf 10 stuks;
 • 5% korting vanaf 20 stuks;
 • 7% korting vanaf 50 stuks.

Standaard is het zo dat wij alles in het werk stellen om onze klanten bij het kopen van eiken balken te voorzien van een zo scherp mogelijke aankoopprijs. Dit gezegd hebbende trachten we hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. toch nog altijd een stapje verder te gaan. Door het aanbieden van een dergelijke volumekorting kunnen we onze klanten nog een mooi extra financieel voordeel aanbieden. Dit is bovendien nog niet alles. Onder voorwaarden is het namelijk zo dat je ook nog eens kan rekenen op gratis verzending. Daarover echter verder op deze pagina meer.

Waarom je eiken balken bestellen bij Handelsonderneming van Viegen B.V.?

De populariteit van eikenhout balken zorgt er in de praktijk uiteraard voor dat je over de mogelijkheid beschikt om ze te kopen bij verschillende partijen. Dit gezegd hebbende zal je tot de conclusie komen dat wij jou hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. altijd enkele extra interessante voordelen weten aan te bieden. Benieuwd waarom je er nu precies voor zou moeten kiezen om jouw eiken balken aan te schaffen hier bij ons? De belangrijkste redenen ontdek je hieronder.

1.) Keuze uit een groot aantal mogelijkheden

Het kopen van eiken balken kan bij ons in tal van uiteenlopende formaten gebeuren. Kan je de gewenste lengte standaard niet in ons assortiment terugvinden? Dan hoeft dat nog niet meteen een groot probleem te zijn. Wij kunnen immers eikenhout balken leveren tot aan een lengte van 950 centimeter. Voor maatwerk mogelijkheden kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

2.) Altijd verzekerd van de beste prijzen

Wij vinden het hierbij Handelsonderneming van Viegen B.V. altijd van belang om onze klanten te kunnen voorzien van de scherpst mogelijke prijzen voor alle (bouw)materialen waar ze behoefte aan hebben. Dit geldt zeker ook voor onze eiken balken. Niet alleen houden wij de standaard aankoopprijzen zo laag mogelijk, daarnaast kan je ook nog eens aanspraak maken op een mooie volumekorting. Hoe meer eikenhout balken je aankoopt, des te groter dit volumevoordeel kan worden. Op deze manier kan je zomaar genieten van een nog interessanter prijskaartje!

3.) Zowel particuliere als zakelijke klanten welkom

Eiken balken kunnen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. worden aangekocht door tal van uiteenlopende partijen. Dit betekent in eerste instantie dat niet alleen maar zakelijke, maar ook particuliere klanten bij ons aan het juiste adres zijn. Ben jij dus met andere woorden een echte vakman die op zoek is naar een geschikte partij om eikenhout balken bij te kopen? Of ben jij een handige doe-het-zelver? In beide gevallen zijn wij jou met alle plezier van dienst!

4.) Gratis verzending vanaf 1.500 euro

Bij tuinhout kopen is de kans groot dat je niet alleen maar zal willen kiezen voor het kopen van eiken balken. Wanneer je ook behoefte hebt aan ander hout of wanneer je bijvoorbeeld graag ook andere bouwmaterialen wenst te kopen kan het ontzettend interessant zijn om ervoor te kiezen om dit allemaal in één keer te doen. Van zodra je een bestelling plaatst bij ons ter waarde van minstens 1.500 euro nemen wij de verzendkosten immers voor onze rekening. Het kopen van jouw eiken balken en andere benodigdheden wordt op deze manier zomaar nog voordeliger.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!