Menu
EUR

Vuren hout

Vurenhout is hout afkomstig van de fijnspar. In Nederland is het zo dat vuren wordt gemaakt van naaldhout. Ze behoort tot één van de vaakst gebruikte houtsoorten binnen de Nederlandse bouwsector. Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat dit hout kan rekenen op een aanzienlijke populariteit. Niet alleen is ze bijvoorbeeld relatief voordelig te kopen, daarnaast kan ze ook eenvoudig verwerkt worden. Ben jij ook bezig met een bepaald karwei of heb je een specifiek project in de steigers staan waarvoor er wel gebruik zou kunnen worden gemaakt van vurenhout? Dan is het zeker interessant om even kennis te maken met ons assortiment!

Wat moet je allemaal weten over vurenhout?

Zoals in de inleiding van deze pagina al aangegeven geldt voor vurenhout dat ze afkomstig is van de fijnspar. Voor dit type hout geldt dat ze direct te herkennen valt aan de kleur. Deze varieert van witachtig geel tot bleek. Bovendien valt ook meteen de grove, ietwat zachte tekening op welke zich in het hout bevindt. Wanneer dit type hout langdurig wordt blootgesteld aan licht zal ze enigszins verkleuren naar een wat meer geelbruine tint. Wil je deze verkleuring liever niet? Dat kan. Het is immers mogelijk om ze tegen te gaan door het hout zo snel mogelijk na de aankoop te verwerken. Ondanks het feit dat vurenhout een harshoudende houtsoort is moet het gezegd dat ze niet beschikt over de typische harsgeur waar je wel op kan rekenen bij tal van andere houtsoorten.

Binnen de Nederlandse bouwsector wordt er ontzettend veelvuldig gebruik gemaakt van vurenhout. Dit gezegd hebbende is het in de basis wel zo dat dit geen echt duurzame houtsoort is. Dat is het gevolg van het feit dat ze in de basis niet zomaar onbeperkt kan worden blootgesteld aan invloeden zoals het weer en de wind. Ben je van plan om het hout buiten te gaan verwerken? Dan zal je tot de conclusie komen dat ze geïmpregneerd zal moeten worden. Voor het impregneren van deze houtsoort kan gebruik worden gemaakt van verf, beits of lak. Impregnatie zal de levensduur van het hout niet alleen verlengen, daarnaast zal het er ook voor zorgen dat het hout zelfs onder water kan worden gebruikt. Dit kan dan ook beslist iets zijn om te overwegen bij het gebruik van dit type hout.

Waar komt het hout precies vandaan?

Het vurenhout waar in Europa veelvuldig gebruik van wordt gemaakt is voornamelijk afkomstig uit Scandinavië, Midden-Europa net zoals het Baltisch gebied. Voor de beste kwaliteit van het hout geldt dat ze afkomstig is uit de wat meer koudere streken. Hier hebben naaldbomen de mogelijkheid om rustig te kunnen groeien. Dit heeft als gevolg dat de zogenaamde groeiringen ook een flink stuk fijner zijn. Een uitzondering op deze regel wordt gevormd door vuren welke afkomstig is uit de regio van Midden-Europa. Dit hout staat erom bekend uiterst fijnjarig te zijn. Bovendien beschikt ze over erg smalle groeiringen. Voor dit type vurenhout geldt dan ook dat ze in het bijzonder wordt gebruikt binnen de muziekindustrie. Hier wordt ze gebruikt voor de vervaardiging van muziekinstrumenten.

Verkrijgbaar in tal van verschillende vormen

Op het ogenblik dat je van plan bent om vurenhout aan te schaffen zal je kunnen concluderen dat deze houtsoort in tal van verschillende vormen verkrijgbaar is. Binnen het aanbod dat je aantreft hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. maken we dan ook een onderscheid tussen deze opties:

Afhankelijk van het project of karwei dat je precies wenst te realiseren zal je uiteindelijk een keuze dienen te maken tussen deze verschillende mogelijkheden. De kans bestaat uiteraard ook dat je behoefte zal hebben aan een combinatie van de bovenstaande mogelijkheden voor het karwei dat je wenst te realiseren. In dat geval is het altijd interessant om zoveel mogelijk van de vereiste bouwmaterialen in één keer aan te schaffen. Zo kan je mogelijks op meerdere vlakken besparen.

Waar aandacht aan besteden bij het plaatsen van je bestelling?

Zoals al aangehaald geldt voor vurenhout dat ze binnen de Nederlandse bouwsector ontzettend veelvuldig wordt gebruikt. De kans bestaat dan ook zeker dat ook jij van deze houtsoort gebruik zal willen maken voor het realiseren van één of meerdere van jouw projecten of karweien. Wanneer dat daadwerkelijk het geval is zal je kunnen concluderen dat je bij het plaatsen van je bestelling met verschillende zaken rekening zal willen houden. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de volgende:

Het is natuurlijk best mogelijk dat er bepaalde zaken je niet helemaal duidelijk zijn voor wat het kopen van het vereiste vurenhout beschikt. Dat hoeft geen probleem te zijn. Hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. beschikken we over een uitermate deskundige klantenservice die jou graag van alle vereiste informatie voorziet. Op deze manier kan je er honderd procent zeker van zijn dat je altijd kiest voor het kopen van precies dat hout waar je behoefte aan hebt.

Wat is de volumekorting waar je soms op kan rekenen?

Wanneer je graag vurenhout wenst te kopen zal je tot de conclusie komen dat je dit uiteraard het liefst van allemaal zal willen kunnen doen tegen een zo laag mogelijk prijskaartje. Hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. streven we er altijd naar om onze klanten de meest interessante prijs-kwaliteitverhouding aan te kunnen bieden. Koop je echter meerdere exemplaren van een bepaald type hout? Dan kan je daarbij rekenen op een interessante volumekorting.

De volumekorting die wordt aangeboden op ons vurenhout zorgt ervoor dat mensen die grotere aantallen kopen kunnen rekenen op een zeer interessante (extra) korting. Spreekt jou dit ook wel aan? Dan beschik je meteen over een extra goede reden om ervoor te kiezen om ook al jouw hout aan te schaffen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Waarom vurenhout kopen bij Handelsonderneming van Viegen B.V.?

Spreken de voordelen waar vurenhout over beschikt jou ook wel aan? In dat geval is de kans ontzettend groot dat je op zoek zal willen gaan naar een geschikte partij om deze houtsoort bij te kopen. Hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. kunnen we je op dit vlak alvast voorzien van een aantal zeer interessante voordelen. In eerste instantie is het zoals eerder al aangehaald mogelijk om een keuze te maken uit een groot aantal verschillende mogelijkheden. Op deze manier kan je dit hout in precies die gewenste vorm aanschaffen. Dat is echter nog niet alles. Daarnaast zal je namelijk ook tot de conclusie komen dat wij onze klanten altijd voorzien van een scherpe aankoopprijs.

De kans bestaat dat je naast vurenhout ook nog behoefte zal hebben aan verschillende andere (bouw)materialen. Ook deze kunnen in ons assortiment teruggevonden worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan ons diverse aanbod op vlak van tuinhout. Het in één keer samen kopen van alle verschillende materialen waar je behoefte aan hebt kan er in de praktijk zomaar voor zorgen dat je kan rekenen op nog een extra (financieel) voordeel. Vanaf een bestelbedrag ter waarde van ten minste 1.500 euro kan je immers rekenen op gratis verzending. Het spreekt voor zich dat het aanschaffen van vurenhout op deze manier voor jou nog een flink stuk voordeliger kan worden gemaakt.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!