Menu
EUR

Eiken hout

Eén van de mogelijkheden waar je bij tuinhout kopen voor kan kiezen is het zogenaamde eikenhout. Sinds jaar en dag staat deze houtsoort erom bekend één van de beste, meest kwalitatieve en tevens ook populairste houtsoorten te zijn welke er op de markt zijn terug te vinden. Wanneer ze buiten in de tuin wordt gebruikt kan ze bijvoorbeeld worden toegepast in schuttingen. Dit gezegd hebbende kan ze ook binnenshuis voor heel wat uiteenlopende zaken worden gebruikt. In ieder geval, waarvoor jij ook graag eikenhout wenst te kopen, verdiep je zeker even in ons uitgebreide assortiment.

Waarom gebruikmaken van eikenhout?

Er zijn behoorlijk wat voordelen die we kunnen toeschrijven aan het gebruik van eikenhout. In eerste instantie geldt voor deze houtsoort dat ze er bekend om staat over een zeer lange levensduur te beschikken. Haar duurzame eigenschappen zijn dan ook een absoluut pluspunt. Verder zal je kunnen concluderen dat dit type hout over een zeer mooie uitstraling beschikt. Het hoeft dan ook zeker niet te verbazen dat veel mensen ervan houden om er binnenshuis gebruik van te maken. Binnen in de woning kan dit hout bijvoorbeeld worden gebruikt voor de realisatie van verschillende meubelstukken, maar daarnaast kan je er ook een prachtige vloer mee realiseren.

Eikenhout staat er naast bovenstaande ook om bekend over prima mechanische eigenschappen te beschikken. Dit geldt niet alleen voor wat de sterkte betreft waarover ze beschikt, maar ook voor de hardheid die ze aan de dag weet te leggen. Het spreekt voor zich dat dit type hout ook niet alleen maar kan worden gebruikt binnen in de woning. Ook voor buitentoepassingen leent ze zich uitstekend. Zo zie je ze vaak terugkomen in gevelbekleding, maar ook in bijvoorbeeld schuttingen. Ook het feit dat deze houtsoort er bekend om staat eenvoudig te zagen en te bewerken te zijn is in de praktijk een belangrijk voordeel waar je op kan rekenen.

Waar dien je zeker rekening mee te houden?

Eik is een geweldige houtsoort welke zich kenmerkt door heel wat interessante voordelen. Dit gezegd hebbende is het bij het gebruik van dit type hout wel ook van belang om bij een aantal zaken stil te blijven staan. Een belangrijk aandachtspunt heeft bijvoorbeeld te maken met het feit dat het hout niet optimaal bestand is tegen vocht. Het kan dan ook bijgevolg krom gaan trekken of gaan scheuren wanneer ze langdurig bloot wordt gesteld aan vochtige omstandigheden. Vanwege deze reden is het belangrijk om eikenhouten elementen te gaan beschermen tegen vocht. Dit kan gebeuren door middel van twee verschillende producten. Het gaat hierbij om de onderstaande:

  1. Een vochtregulerende olie;
  2. Een beits.

Naast bovenstaande staat deze houtsoort er ook om bekend gevoelig te zijn voor insecten net zoals schimmels. Dit niet in het minst wanneer ze onbehandeld wordt gelaten. Vanwege deze reden is het steeds een goed idee om eikenhout op regelmatige basis te laten behandelen door middel van een insecten- net zoals schimmelwerend middel. Bij het realiseren van een optimale bescherming zal je tot de conclusie komen dat dit type hout ontzettend lang mee blijft gaan. Het is dan ook niet voor niets één van de meest duurzame keuzes op de markt. De gemiddelde levensduur van dit hout bedraagt dan ook tussen de 20 en 25 jaar. Aan het einde van diens levensduur kan dit hout bovendien ook op een efficiënte manier gerecycled worden. Ook dat is uiteraard een voordeel.

In welke vormen kan je deze houtsoort bestellen?

Wanneer je van plan bent om eikenhout te kopen zal je kunnen concluderen dat er hiervoor een keuze kan worden gemaakt tussen verschillende mogelijkheden. Bij het bekijken van het assortiment dat je aantreft hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. zal je dan ook over de mogelijkheid beschikken om de onderstaande mogelijkheden aan te kunnen kopen:

Van welk type eikenhout je gebruik wenst te gaan maken is volledig afhankelijk van de projecten of constructies die je graag wenst te realiseren. Hou er in de praktijk hoe dan ook rekening mee dat je mogelijks behoefte kan hebben aan niet zomaar één type eikenhout, maar wel aan verschillende soorten. Door deze samen te kopen zal je niet alleen kunnen rekenen op een praktisch, maar ook op een financieel voordeel. Mogelijks kan je bestelling zo hier bij ons zelfs gratis worden verzonden.

Op zoek naar maatwerk? Ook dat behoort tot de mogelijkheden

Bij het kopen van eikenhout is het zo dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen twee opties. Wat deze opties betreft kan je denken aan de onderstaande:

  1. Het kopen van het hout met standaard afmetingen;
  2. Het kopen van eikenhout op maat.

Het komt niet zelden voor dat de standaard afmetingen waarin de verschillende eikenhouten artikelen aangeleverd kunnen worden niet voldoen aan de vooropgestelde verwachtingen. Dat is vervelend, maar hoeft hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. helemaal geen probleem te zijn, in tegendeel. Wij maken het immers vaak mogelijk om hout op maat te laten maken. Wanneer jij hier ook behoefte aan hebt is het altijd mogelijk om hiervoor even contact op te nemen met onze klantenservice. Op deze manier kunnen wij je steeds precies dat hout leveren waar jij behoefte aan hebt.

Bespaar op de aankoop van jouw hout met onze volumekorting

De kans is zeer groot dat je van een bepaald type eikenhout meerdere exemplaren zal willen bestellen. Wanneer je grotere hoeveelheden van een bepaald hout aanschaft zal je tot de conclusie komen dat je hierbij bij ons aanspraak kan maken op het verkrijgen van een zogenaamde volumekorting. Hoe meer je van één bepaald type eikenhout aankoopt, des te groter deze korting in de praktijk uiteraard uit zal vallen. Op deze manier zal je tot de conclusie komen dat je zomaar kan rekenen op een extra aantrekkelijke besparing op de bestelling die je bij ons gaat plaatsen.

Koop jouw eikenhout nu hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

De bovenstaande informatie heeft ongetwijfeld reeds duidelijk gemaakt dat er tal van interessante voordelen toe te schrijven zijn aan het bestellen van jouw eikenhout hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. Niet alleen is het mogelijk om een keuze te maken uit een zeer groot en divers aanbod aan mogelijkheden, bovendien zal je ook nog eens tot de conclusie komen dat je altijd bent verzekerd van een zeer interessante aankoopprijs. Concreet kan je in ieder geval bij het bestellen van jouw eikenhout bij ons rekenen op de hieronder terug te vinden extra voordelen:

Naast bovenstaande zal je tevens tot de conclusie komen dat je bij ons aanspraak kan maken op nog een extra interessant voordeel bij het bestellen van jouw vereiste hoeveelheid eikenhout. Bij het plaatsen van je bestelling is het immers zo dat je vanaf een bestelbedrag ter waarde van minstens 1.500 euro geen rekening meer hoeft te houden met het betalen van bepaalde verzendkosten. Vanaf een dergelijk bestelbedrag nemen wij de verzendkosten immers voor onze rekening. Op deze manier kan je bij het kopen van jouw eikenhout rekenen op nog een extra interessant financieel voordeel.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!