Menu
EUR
Een voorzet raam van polycarbonaat realiseren doe je op deze manier

Een voorzet raam van polycarbonaat realiseren doe je op deze manier

Door: Handelsonderneming van Viegen B.V. Reacties: 0

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je huis te isoleren en te beschermen tegen de elementen, dan is het realiseren van een voorzetraam van polycarbonaat een slimme keuze. Polycarbonaat is een duurzaam en lichtgewicht materiaal dat uitstekende thermische isolatie en bescherming biedt tegen uv-straling, terwijl het ook bestand is tegen schokken en krassen. In dit artikel laten we je zien hoe je zelf een voorzetraam van polycarbonaat kunt realiseren om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Benodigdheden

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 1. Polycarbonaat platen: Kies platen van hoogwaardig polycarbonaat in de gewenste dikte en afmetingen voor jouw ramen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, dus kies degene die het beste bij jouw huis passen.
 2. Meetlint en potlood: Gebruik deze om de juiste afmetingen van de polycarbonaat platen te meten en ze op maat te markeren.
 3. Zaag: Een cirkelzaag met een fijn getand blad is ideaal om de polycarbonaat platen op maat te zagen.
 4. Boormachine: Je hebt een boormachine nodig om gaten in de polycarbonaat platen te boren voor bevestiging.
 5. Schroeven en pluggen: Kies geschikte schroeven en pluggen om de polycarbonaat platen stevig aan het raamkozijn te bevestigen.
 6. Afdichtingsmateriaal: Gebruik afdichtingsmateriaal zoals siliconenkit om de randen van de polycarbonaat platen af te dichten en ze waterdicht te maken.
 7. Schroevendraaier en moersleutel: Deze gereedschappen zijn nodig om de schroeven aan te draaien en de platen stevig vast te zetten.
 8. Veiligheidsbril en handschoenen: Het werken met polycarbonaat vereist bescherming van je ogen en handen.

Stappen:

Nu je alle benodigde materialen en gereedschappen hebt verzameld, kunnen we beginnen met de stappen om je voorzetraam van polycarbonaat te realiseren:

Stap 1: Meten en markeren

Meet de afmetingen van het raamkozijn zorgvuldig op en markeer deze op de polycarbonaat platen. Zorg ervoor dat je de platen iets groter snijdt dan de opening, zodat ze goed passen.

Stap 2: Snijden van de polycarbonaat platen

Gebruik de cirkelzaag om de polycarbonaat platen langs de gemarkeerde lijnen te snijden. Zorg ervoor dat de snede recht en gelijkmatig is om een nette afwerking te krijgen.

Stap 3: Voorbereiding van het raamkozijn

Maak het raamkozijn schoon en zorg ervoor dat het oppervlak glad en vrij van vuil en stof is. Dit zorgt voor een betere hechting van de platen.

Stap 4: Bevestiging van de polycarbonaat platen

Plaats de gesneden polycarbonaat kanaalplaat voorzichtig in het raamkozijn en gebruik de boormachine om gaten te boren voor de schroeven. Zorg ervoor dat de platen stevig en gelijkmatig worden bevestigd, zodat er geen luchtlekken ontstaan.

Stap 5: Afdichting

Breng een laag afdichtingsmateriaal aan langs de randen van de polycarbonaat platen om ze waterdicht te maken en te voorkomen dat er vocht binnendringt.

Stap 6: Afwerking

Controleer de platen op eventuele oneffenheden of luchtlekken en corrigeer deze indien nodig. Zorg ervoor dat alle schroeven stevig zijn aangedraaid.

Voordelen van een voorzetraam van polycarbonaat

Nu je jouw voorzetraam van polycarbonaat hebt gerealiseerd, kun je genieten van de vele voordelen die het biedt:

 1. Isolatie: Polycarbonaat heeft uitstekende thermische eigenschappen en zal helpen om je huis warmer te houden in de winter en koeler in de zomer, waardoor je energie en geld bespaart.
 2. Bescherming: Polycarbonaat is bestand tegen schokken en krassen, wat je ramen beschermt tegen beschadiging.
 3. Lichtgewicht: Het lichte gewicht van polycarbonaat maakt de installatie eenvoudig en vereist geen extra versteviging van het raamkozijn.
 4. UV-bescherming: Polycarbonaat blokkeert schadelijke uv-stralen, waardoor je meubels en interieur beschermd blijven tegen verkleuring.
 5. Onderhoudsvrij: Eenmaal geïnstalleerd, heeft een voorzetraam van polycarbonaat weinig onderhoud nodig.

Kortom, het realiseren van een voorzetraam van polycarbonaat is een slimme investering in de isolatie en bescherming van je huis. Met de juiste materialen en een beetje handigheid kun je dit project zelf uitvoeren en de voordelen ervan jarenlang ervaren. Dus ga aan de slag en maak je huis comfortabeler en energiezuiniger met polycarbonaat voorzetramen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!