Menu
EUR

Polycarbonaat kanaalplaten

17 Producten
Toon:
Polycarbonaat kanaalplaat 16mm helder | 3-wandig
-10%
Polycarbonaat kanaalplaat 16mm helder | 3-wandig
€24,20 €20,00 €21,78 €18,00
€18,00 per m²
 
Polycarbonaat kanaalplaat 16mm opaal | 3-wandig
-10%
Polycarbonaat kanaalplaat 16mm opaal | 3-wandig
€24,20 €20,00 €21,78 €18,00
€18,00 per m²
 
Polycarbonaat kanaalplaat 10mm helder | 4-wandig
Polycarbonaat kanaalplaat 10mm helder | 4-wandig
€20,97 €17,33
€16,50 per m²
 
Compleet dak-set polycarbonaat met Klick® systeem | 300 x 300 centimeter
-10%
Compleet dak-set polycarbonaat met Klick® systeem | 300 x 300 centimeter
€699,50 €578,10 €629,55 €520,29
€578,10 per
 
Polycarbonaat kanaalplaat 32mm helder | 9-wandig
Polycarbonaat kanaalplaat 32mm helder | 9-wandig
€52,19 €43,13
€34,50 per m²
 
Polycarbonaat kanaalplaat 10mm opaal | 4-wandig
Polycarbonaat kanaalplaat 10mm opaal | 4-wandig
€20,97 €17,33
€16,50 per meter
 
Polycarbonaat kanaalplaat 16mm opaal | 7-wandig
Polycarbonaat kanaalplaat 16mm opaal | 7-wandig
€28,59 €23,63
€22,50 per m²
 
Polycarbonaat kanaalplaat 16mm helder | 7-wandig
Polycarbonaat kanaalplaat 16mm helder | 7-wandig
€28,59 €23,63
€22,50 per m²
 
Toon 1 - 12 van 17
Polycarbonaat kanaalplaten

Polycarbonaat platen zijn platen gemaakt van thermoplastisch polymeer. Het gaat hierbij om een doorzichtig materiaal dat erom bekend staat niet alleen bijzonder stevig, maar ook erg hard te zijn. De belangrijkste eigenschap waar je op kan rekenen bij het gebruik van dit type materiaal is terug te vinden in de enorme slagvastheid. Voor polycarbonaat geldt dan ook in de praktijk dat ze zomaar even 250 keer sterker is in vergelijking met glas. Het is mede omwille van deze reden dat dit materiaal in de praktijk erg vaak wordt gebruikt als veiligheidsbeglazing. Ben jij ook van plan om over te gaan tot het aanschaffen van platen gemaakt van polycarbonaat? Dan zal de informatie die je aantreft op deze pagina meteen duidelijk maken dat je daarvoor bij ons aan het juiste adres bent.

Een werkelijk oersterk materiaal

Polycarbonaat is een materiaal dat werd ontdekt rond het jaar 1900 door een Duitse chemicus die luisterde naar de naam Alfred Einhorn. De man had er ruim drie decennia onderzoek opzitten naar het materiaal, maar bleek uiteindelijk niet in staat te zijn om er een commerciële toepassing voor te vinden. Hier kwam verandering in toen in het jaar 1953 de bedrijven Bayer en General Electric van start gingen met de productie van polycarbonaat platen.

De kunststof werd op dat ogenblik in het bijzonder ingezet als vervanger voor glas. Dit vooral in kleine oppervlaktes. De reden hiervoor was terug te vinden in het feit dat er sprake was van een bruine tint bij het polycarbonaat. Daar kwam in 1970 verandering in. Op dat moment was men er namelijk in geslaagd om het materiaal glashelder te maken. Tegenwoordig wordt er van dit polycarbonaat platen vaak gebruik gemaakt voor het vervaardigen van niet alleen veiligheidsbrillen, maar ook bijvoorbeeld afschermingen van machines, de koplampen voor de auto's, etc.,

Polycarbonaat platen, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Op het moment dat je polycarbonaat platen wenst te kopen zal je kunnen vaststellen dat deze verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen. We maken daarbij dan ook een onderscheid tussen platen van opaal, glashelder of getint polycarbonaat. Kenmerkend voor dit materiaal is ook dat het zowel binnen in huis als buiten kan worden ingezet.

Bij projecten buitenhuis wordt er bijvoorbeeld gebruik van gemaakt voor het vervaardigen van een tuinkas of voor bijvoorbeeld het vervangen van bootramen. Daarnaast is het zo dat je er zelfs een terrasoverkapping mee kan maken. Let wel, bij gebruik buitenshuis wordt het sterk aanbevolen om gebruik te maken van UV-bestendige polycarbonaat platen. Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van dergelijke platen buitenshuis zal je immers kunnen vaststellen dat het materiaal wellicht na een periode van zo'n twee à drie jaar zal vergelen.

Is een polycarbonaat kanaalplaat vergelijkbaar met plexi?

Op het eerste ogenblik lijkt het ernaar uit te zien dat een polycarbonaat kanaalplaat over uiterlijke eigenschappen beschikt die sterk vergelijkbaar zijn met deze van plexiglas. Dit gezegd hebbende is het zo dat polycarbonaat nog veel sterker is. Voor deze laatste geldt dat ze 250 keer sterker is dan glas. Dit terwijl van plexi bekend is dat ze "slechts" 25 keer sterker is dan glas. Dat maakt in de praktijk dus nog wel een verschil. Er zijn echter nog heel wat meer voordelen verbonden aan het gebruik van polycarbonaat platen. Wat dit betreft kan je dan bijvoorbeeld denken aan de uitstekende bewerkbare eigenschappen waar dit materiaal over beschikt. Zo kan je er bijvoorbeeld uitstekend in boren of kan je ze eenvoudig verzagen. Daarnaast is het zo dat dit materiaal zich ook koud laat zetten zonder dat er inscheuring op de vouwlijn zal optreden.

Het verschil tussen massieve platen van polycarbonaat en kanaalplaten

Voor polycarbonaat platen geldt dat we een onderscheid maken tussen de massieve exemplaren en de zogenaamde kanaalplaten. Voor de massieve platen geldt dat ze sterk lijken op plexiglas of glas. Voor de zogenaamde kanaalplaten geldt dan weer dat ze in de praktijk zeer vaak worden vergeleken met golfplaten. De kanaalplaten beschikken echter over een strakkere uitstraling en zijn niet alleen vlakker, maar ook stijver. Bovendien is het zo dat voor kanaalplaten geldt dat ze zijn gemaakt van verschillende lagen polycarbonaat. Het gaat hierbij om verschillende laagjes met een bepaalde hoeveelheid aan ruimte ertussen, waardoor het geheel ongelofelijk sterk wordt. Voor kanaalplaten geldt bovendien dat ze in de praktijk ook altijd de voordeligste optie zijn om te kopen van de twee. Zo kan je altijd rekenen op de best mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Koop jouw polycarbonaatplaten nu bij van Viegen Handelsonderneming!

Het mag duidelijk zijn dat er aan het gebruik van polycarbonaat platen een groot aantal interessante voordelen verbonden zijn. Bovendien kan er van dit materiaal gebruik worden gemaakt in ongelofelijk veel verschillende situaties. Wanneer jij ook van plan bent om over te gaan tot het kopen van dit materiaal zal je kunnen vaststellen dat er in ons aanbod tal van verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Zo maken we bijvoorbeeld een onderscheid tussen platen die 3-wandig, 4-wandig evenals bijvoorbeeld 6- of 7-wandig zijn. Bovendien spreekt het voor zich dat ook de dikte tussen de verschillende platen kan verschillen. Zo kan je kiezen voor een dikte van 10mm, maar behoort een dikte van 16mm of 32mm eveneens tot de mogelijkheden.

Heb je een keuze gemaakt voor wat het soort polycarbonaat platen betreft waar je gebruik van gaat maken? In dat geval zal je natuurlijk over specifieke eisen beschikken op vlak van lengte en breedte waar de platen over dienen te beschikken. Ook dat is uiteraard geen enkel probleem. Het is voor jou hier bij van Viegen Handelsonderneming steeds mogelijk om precies aan te geven over welke breedte en lengte de platen dienen te beschikken. Zo wordt er te allen tijde optimaal tegemoet gekomen aan jouw concrete eisen. Het mag dan ook duidelijk zijn, voor het bestellen van polycarbonaat platen ben je hier bij van Viegen Handelsonderneming beslist aan het juiste adres!

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!