Menu
EUR
Dit zijn de voordelen van het gebruik van EPDM dakbedekking

Dit zijn de voordelen van het gebruik van EPDM dakbedekking

Door: Handelsonderneming van Viegen B.V. Reacties: 0

Als het gaat om het kiezen van de juiste dakbedekking, sta je voor een belangrijke beslissing. Je wilt iets dat duurzaam, betrouwbaar en kosteneffectief is. Hier komt EPDM dakbedekking in beeld. EPDM, ofwel Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is een synthetisch rubber dat in de loop der jaren enorm populair is geworden. In dit artikel verkennen we waarom EPDM een uitstekende keuze is voor jouw dak.

Uitzonderlijke duurzaamheid

Een van de meest opvallende voordelen van EPDM is de duurzaamheid. Deze dakbedekking kan extreme weersomstandigheden weerstaan, van brandende zon tot vrieskou. EPDM is bestand tegen UV-straling, ozon, zure regen en meer. Dit betekent dat het niet snel zal scheuren, krimpen of uitdrogen. Een EPDM-dak kan tot wel 50 jaar meegaan, wat het een lange-termijn investering maakt voor jouw huis of gebouw.

Waterdichtheid

Waterlekkage is een nachtmerrie voor elke huiseigenaar. Gelukkig is EPDM uitzonderlijk waterdicht. De naadloze aard van EPDM-dakbedekking betekent dat er geen risico is op lekken door naden of verbindingen. Dit is vooral belangrijk in gebieden met veel neerslag. Met een goed geïnstalleerd EPDM-dak hoef je je geen zorgen te maken over waterschade, zoals bijvoorbeeld bitumen dakbedekking.

Eenvoudige installatie

EPDM-dakbedekking, zoals bitumen dakleer is licht van gewicht en komt in grote rollen, wat de installatie aanzienlijk vergemakkelijkt. Dit kan de kosten van de installatie verlagen, omdat er minder arbeid nodig is in vergelijking met andere soorten dakbedekking. Bovendien kan EPDM over de bestaande dakbedekking worden gelegd, wat je de kosten en de rommel van het verwijderen bespaart.

Milieuvriendelijk

EPDM is een milieuvriendelijke keuze. Het is gemaakt van gerecyclede materialen en is zelf ook volledig recyclebaar. Daarnaast draagt de reflecterende eigenschap van witte EPDM bij aan de vermindering van de warmte-eilandeffecten in stedelijke gebieden, wat resulteert in lagere energiekosten voor koeling in de zomer.

Onderhoudsarm

Eenmaal geïnstalleerd, vereist een EPDM-dak weinig onderhoud. Routinematige inspecties en lichte schoonmaakwerkzaamheden zijn meestal voldoende om het in topconditie te houden. Dit spaart je zowel tijd als geld over de levensduur van het dak.

Flexibiliteit

EPDM behoudt zijn flexibiliteit zelfs bij lage temperaturen, wat betekent dat het niet zal barsten of broos wordt in de kou. Deze flexibiliteit maakt het ook bestand tegen fysieke schade zoals voetverkeer of vallende takken.

Energie-efficiëntie

EPDM kan bijdragen aan de energie-efficiëntie van je gebouw. Het zwarte EPDM helpt bij het absorberen van warmte in koudere klimaten, wat kan leiden tot besparingen op verwarmingskosten. Voor warmere gebieden is lichtgekleurd EPDM een optie die zonnewarmte reflecteert en het gebouw koeler houdt.

Conclusie

De keuze voor EPDM dakbedekking biedt je een combinatie van duurzaamheid, betrouwbaarheid, kosteneffectiviteit en milieuvriendelijkheid. Of je nu een nieuw dak aanlegt of een bestaand dak renoveert, EPDM biedt een solide, onderhoudsarme en langdurige oplossing. Met de bovengenoemde voordelen is het duidelijk waarom EPDM een populaire keuze is geworden voor zowel residentiële als commerciële daktoepassingen. Maak een slimme keuze voor jouw dak en overweeg de vele voordelen die EPDM te bieden heeft.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!