Menu
EUR
Voorzetramen plaatsen? Maak gebruik van deze tips

Voorzetramen plaatsen? Maak gebruik van deze tips

Door: Handelsonderneming van Viegen B.V. Reacties: 0

Als je in een huis woont waar het vervangen van de bestaande ramen geen optie is, bijvoorbeeld vanwege historische waarde of budgettaire overwegingen, dan kunnen voorzetramen een ideale oplossing zijn. Voorzetramen bieden niet alleen een uitstekende isolatie, maar ze zijn ook nog eens relatief eenvoudig te plaatsen. In deze blog geef ik je een aantal handige tips om dit project succesvol aan te pakken.

Ken de voordelen

Voordat je begint, is het goed om te beseffen waarom je voor voorzetramen kiest. Ze bieden niet alleen een betere isolatie, wat zowel je energierekening als het milieu ten goede komt, maar ze beschermen ook je bestaande ramen tegen weersinvloeden en verminderen geluidsoverlast van buiten. Bovendien zijn ze vaak een stuk goedkoper dan het volledig vervangen van je huidige ramen.

Meten is weten

Het allerbelangrijkste bij het plaatsen van voorzetramen is nauwkeurig meten. Een veelvoorkomende fout is het niet correct opmeten van het bestaande raam. Zorg ervoor dat je de breedte en hoogte op meerdere punten meet, aangezien oude ramen vaak niet helemaal recht zijn. Neem de kleinste maten om ervoor te zorgen dat het voorzetraam past.

Kies voor het juiste materiaal

Voorzetramen zijn er in verschillende materialen, zoals hout, aluminium of PVC. Elk bouwmateriaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hout is bijvoorbeeld esthetisch aantrekkelijk en biedt goede isolatiewaarden, maar vereist meer onderhoud. Aluminium en PVC zijn onderhoudsarm, maar passen wellicht minder goed bij de stijl van sommige huizen. Denk ook na over het type glas. Dubbel glas biedt bijvoorbeeld een betere isolatie dan enkel glas.

Zelf plaatsen of laten doen?

Bedenk of je de voorzetramen zelf wilt plaatsen of dat je het door een professional laat doen. Zelf plaatsen kan kosten besparen, maar het vereist een zekere handigheid. Fouten kunnen leiden tot slechte isolatie of zelfs schade. Als je niet zeker bent van je doe-het-zelfvaardigheden, is het wellicht verstandiger om een expert in te schakelen.

De juiste bevestiging

Als je besluit om de voorzetramen zelf te plaatsen, zorg dan dat je de juiste bevestigingsmaterialen gebruikt. Afhankelijk van het type raam en het materiaal van de voorzetramen, kun je kiezen voor schroeven, clips of een montagesysteem. Zorg er ook voor dat je raamkozijn sterk genoeg is om het extra gewicht te dragen.

Afdichten voor optimale isolatie

Een goede afdichting is cruciaal voor de isolerende werking van je voorzetramen. Gebruik tochtstrips of siliconenkit om kieren en gaten te dichten. Dit helpt niet alleen bij de thermische isolatie, maar ook bij geluidsisolatie.

Onderhoud

Hoewel voorzetramen minder onderhoud vergen dan traditionele ramen, is het toch belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en te controleren op beschadigingen. Dit verlengt niet alleen de levensduur van je voorzetramen, maar zorgt ook dat ze er goed uit blijven zien en hun isolerende werking behouden.

Het plaatsen van voorzetramen is een slimme zet voor wie de isolatie van zijn huis wil verbeteren zonder de bestaande ramen te vervangen. Met de juiste voorbereiding, materialen en technieken kun je van dit project een succes maken. Onthoud dat nauwkeurig meten, het kiezen van de juiste materialen en een goede afdichting de sleutels zijn tot een succesvolle installatie. Zo creëer je een comfortabeler, stiller en energiezuiniger thuis.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!