Menu
EUR

Stalen dakpanplaten | Metalen dakpanplaten

3 Producten
Toon:
Stalen dakpanplaat 24/1100
-17%
Stalen dakpanplaat 24/1100
€23,52 €19,44 €19,60 €16,20
€9,50 per m²
 
Zelfdragend isolatiepaneel 40mm voor dakpanplaat wit/wit
-6%
Zelfdragend isolatiepaneel 40mm voor dakpanplaat wit/wit
€144,72 €119,60 €136,37 €112,70
€24,50 per m²
 
Toon 1 - 3 van 3
Stalen dakpanplaten | Metalen dakpanplaten

Stalen dakpanplaten zorgen ervoor dat je de mogelijkheid hebt om op een voordelige, maar tegelijkertijd toch ook zeer stijlvolle wijze het dak van je woning af te werken. Deze dakpanplaten maken het mogelijk om dezelfde uitstraling te realiseren als een dak welke is afgewerkt met echte dakpannen. Bij het aanschaffen van metalen dakpanplaten zal je tot de conclusie komen dat er enkele keuzes zullen moeten worden gemaakt. Een belangrijke keuze op dit vlak is de kleur waarover ze dient te beschikken. In ons assortiment zijn er in ieder geval stalen dakpanplaten terug te vinden in tal van verschillende kleuren. Ben jij ook benieuwd welke mogelijkheden wij op dit vlak precies voor jou in petto hebben? Maak dan snel kennis met ons uitgebreide assortiment.

Wat zijn stalen dakpanplaten?

Stalen dakpanplaten zijn dakmaterialen die zich kenmerken door de traditionele uitstraling van gewone dakpannen. Voor elke dakpanplaat geldt dat ze bestaat uit verschillende soorten dakpannen. In de praktijk is het zo dat er van dergelijke platen gebruik wordt gemaakt voor het bedekken van tal van uiteenlopende panden. Er kan hierbij dan concreet worden gedacht aan de volgende:

  • Woningen;
  • Schuren;
  • Garages;
  • Boerderijen.

Ook niet onbelangrijk om te weten is dat het gebruik van stalen dakpanplaten zowel een goed idee kan zijn bij nieuwbouwprojecten als bij het renoveren van bestaande woningen. Bij het kopen van dakpanplaten zal je bovendien tot de conclusie komen dat deze gemaakt kunnen zijn uit verschillende soorten materialen. Het gaat hierbij dan niet uitsluitend om staal, maar wat ook te denken van alternatieven zoals aluminium en kunststof? Bovendien is het ook zo dat je kan kiezen voor platen die wel of niet geïsoleerd zijn. Hoe dan ook, wanneer jij uiteindelijk kiest voor stalen dakpanplaten zal je tot de conclusie komen dat je kan rekenen op een uitstekende afwerking van jouw dak zonder dat je daarbij veel aandacht aan onderhoud dient te besteden.

Op welke voordelen kan je rekenen?

Heel wat mensen hebben er door de jaren heen voor gekozen om voor het dak van hun woning gebruik te gaan maken van bepaalde dakpanprofielplaten. Niet zelden werd er hierbij haast blind gekozen voor de aanschaf van exemplaren gemaakt van staal. Dat deze keuze wordt gemaakt hoeft zeker niet te verbazen. De voordelen van stalen dakpanplaten spreken dan ook eigenlijk voor zich:

  1. Stalen dakpanplaten kenmerken zich door een uitstekende levensduur;
  2. De platen kunnen snel en vrij eenvoudig worden gemonteerd;
  3. Dakpanplaten gemaakt van staal staan erom bekend onderhoudsarm te zijn;
  4. Ze beschikken over een vrij beperkt gewicht.

Het beperkte gewicht waar deze dakpanplaten over beschikken kan in eerste instantie misschien niet direct als een voordeel worden bestempeld. Toch is het dit wel degelijk. Het beperkte gewicht zorgt er niet alleen voor dat de plaatsing eenvoudig(er) kan gebeuren, bovendien is het ook nog eens zo dat ze daardoor ook toegepast kunnen worden op zwakkere dakconstructies. Dit zorgt ervoor dat stalen dakpanplaten met recht en rede kunnen worden bestempeld als een veelzijdig materiaal.

Hoe metalen dakpanplaten plaatsen?

Het plaatsen van metalen dakpanplaten hoeft in de praktijk niet zoveel voeten in de aarde te hebben. Mits je de beschikking hebt over de juiste materialen en je over de nodige kennis en handigheid beschikt is het vaak perfect mogelijk om deze platen zelf op het dak te voorzien. Alleen wanneer er sprake is van geïsoleerde dakpanplaten is dat doorgaans niet mogelijk. Het aanzienlijke formaat van deze platen zorgt er immers in de praktijk voor dat ze doorgaans met behulp van een kraan dienen te worden geplaatst. Let op, ben je van plan om gebruik te maken van metalen dakpanplaten, maar wil je bijvoorbeeld ook een lichtkoepel voorzien in je dak? Dan spreekt het voor zich dat je ook hier rekening mee dient te houden. Ook voor het kopen van lichtkoepels ben je overigens aan het juiste adres hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.

Bestel ook jouw stalen dakpanplaten vandaag nog

De kans is zeer groot dat je na het lezen van de informatie op deze pagina helemaal overtuigd bent van de voordelen die de aanschaf van stalen dakpanplaten met zich meebrengt. Ondanks de vele interessante voordelen die hier duidelijk aan verbonden zijn is het uiteraard ook mogelijk dat je behoefte zal hebben aan andere soorten dakmaterialen. In ons assortiment zijn dan ook heel wat meer materialen terug te vinden dan enkel en alleen metalen dakpanplaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Beschik je niet over een hellend, maar wel over een plat dak? In dat geval zal je mogelijks willen kiezen voor het gebruik van zogenaamd dakleer. Ook daarvoor ben je hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. aan het juiste adres. Ga je uiteindelijk een bestelling plaatsen voor een totale waarde van ten minste € 2.000,-? Dan bieden wij onze klanten gratis verzending aan! Op deze manier wordt het kopen van jouw stalen dakpanplaten en eventuele andere dakmaterialen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. uiteraard alleen maar nog interessanter.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!