Menu
EUR

Stalen damwandplaten | Metalen damwandplaten

12 Producten
Toon:
Stalen damwandplaat 20/110 antracietgrijs RAL 7016
-25%
Stalen damwandplaat 20/110 antracietgrijs RAL 7016
€21,96 €18,15 €16,47 €13,61
€8,25 per m²
 
Stalen damwand dakplaten 20/110 - zwart RAL 9005
-9%
Stalen damwand dakplaten 20/110 - zwart RAL 9005
€24,15 €19,96 €21,96 €18,15
€11,00 per m²
 
Stalen damwandplaat 35/1035 antracietgrijs RAL 7016  OP = OP
-25%
Stalen damwandplaat 35/1035 antracietgrijs RAL 7016 OP = OP
€29,28 €24,20 €21,96 €18,15
€8,25 per m²
 
Stalen damwand dakplaten 20/110 rood RAL 785
-9%
Stalen damwand dakplaten 20/110 rood RAL 785
€40,63 €33,58 €36,94 €30,53
€18,50 per m²
 
Stalen damwandplaat 20/110 terracotta RAL 8004
-9%
Stalen damwandplaat 20/110 terracotta RAL 8004
€25,26 €20,88 €22,97 €18,98
€11,50 per m²
 
Isolatiepaneel voor damwandplaat wit/wit 40 mm
Isolatiepaneel voor damwandplaat wit/wit 40 mm
€108,54 €89,70
€26,00 per m²
 
Toon 1 - 12 van 12
Stalen damwandplaten | Metalen damwandplaten

Als je op zoek bent naar een mooie afwerking voor het dak van je woning is de kans groot dat je al eens kennis hebt gemaakt met de stalen damwandplaten die op de markt zijn terug te vinden. Het gaat hierbij om geprofileerde platen welke zoals de naam al aangeeft zijn vervaardigd uit staal. Door de jaren heen is de populariteit van dit type dakmateriaal sterk toegenomen. Dat is het gevolg van het feit dat er best een aantal interessante voordelen aan verbonden zijn. Benieuwd wat deze voordelen zijn? Of wil je graag meteen overgaan tot het aanschaffen van stalen of metalen damwandplaten? Neem in beide gevallen zeker even alle informatie op deze pagina door!

Waarom gebruikmaken van stalen damwandplaten?

Voor veel mensen geldt dat ze een keuze maken tussen het gebruik van een zogenaamde damwandplaat en een dakpanplaat. Ondanks het feit dat beide dakmaterialen grote gelijkenissen met elkaar vertonen is het zo dat de meeste mensen uiteindelijk toch de voorkeur geven aan de aanschaf van stalen damwandplaten. Dat is het gevolg van de verschillende voordelen die daaraan verbonden zijn. Wat deze voordelen betreft kan je concreet denken aan de onderstaande.

1.) Ze zijn verkrijgbaar tegen een toegankelijke kostprijs

Het afwerken van een dak kan in de praktijk gepaard gaan met niet onaanzienlijke kosten. Zoveel mag wel duidelijk zijn. Door gebruik te maken van stalen damwandplaten kan je rekenen op een kwalitatieve afwerking zonder dat je daarvoor een stevige kostprijs dient te betalen. Op vlak van prijs-kwaliteit zijn deze damwandplaten dan ook absoluut een uitstekende keuze te noemen.

2.) Je kan ze in principe ook perfect zelf plaatsen

De plaatsing van stalen damwandplaten kan je uitbesteden aan een vakman, maar daarnaast is het ook mogelijk om ervoor te kiezen om de plaatsing zelf uit te voeren. Kies je ervoor om de plaatsing zelf te doen? Dan spreekt het voor zich dat je op deze manier de kosten verbonden aan het voorzien van metalen damwandplaten op het dak van je woning nog wat verder kan drukken.

3.) Ze beschikken over een uitstekende levensduur

Stalen damwandplaten staan er zoals eerder al aangehaald om bekend over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te beschikken. Niet alleen de voordelige aankoopprijs is daarvoor verantwoordelijk, dat geldt ook voor de kwalitatieve eigenschappen waar deze panelen over beschikken. Zo zijn ze niet alleen bestand tegen hitte en vorst, maar ook tegen hagel. Ben je dus met andere woorden op zoek naar materialen om je dak mee af te werken die beschikken over een optimale levensduur? Dan komen stalen damwandplaten daar zeker voor in aanmerking.

4.) Er is sprake van uitstekende onderhoudsvriendelijke eigenschappen

Tot slot is er aan het gebruik van metalen damwandplaten nog een extra niet onbelangrijk voordeel verbonden. Voor verschillende dakmaterialen geldt dat ze er bekend om staan de nodige aandacht te vereisen op vlak van onderhoud. Dat geldt niet voor stalen damwandplaten, in tegendeel. Niet alleen geldt voor dergelijke platen immers dat ze er bekend om staan over zelfreinigende eigenschappen te beschikken, daarnaast worden ze ook niet geplaagd door de vorming van mos. Op deze manier blijft je dak er altijd optimaal uitzien zonder dat dit veel onderhoud vereist!

5.) De platen beschikken over een beperkte gewichtsbelasting

Wanneer je de verschillende dakmaterialen op de markt en hun eigenschappen gaat vergelijken zal je tot de conclusie komen dat lang niet al deze materialen geschikt zijn om gebruik van te maken op elk type dak. Zo dient er vaak rekening te worden gehouden met de zogenaamde gewichtsbelasting waarvan sprake is. Bij stalen damwandplaten is het zo dat deze gewichtsbelasting er bekend om staat minimaal te zijn. Dit zorgt ervoor dat ze probleemloos op het merendeel van de daken kunnen worden geplaatst. Ook dit is uiteraard een niet onbelangrijk voordeel.

Zelf je metalen damwandplaten plaatsen? Geen probleem!

Het afwerken van het dak van je woning kan uiteraard op verschillende ma nieren gebeuren. Bij dakpannen kopen dien je er echter rekening mee te houden dat je de plaatsing naar alle waarschijnlijkheid zal willen uitbesteden aan een ervaren vakman. Uiteraard is dat een keuze die je ook kan maken bij het gebruik van metalen damwandplaten, maar je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om deze gewoon zelf te plaatsen.

Van belang is hierbij wel om er rekening mee te houden dat de eerste plaat geheel perfect en dus waterpas moet worden geplaatst. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om te voorkomen dat het eindresultaat nefast wordt. Zorg er bovendien ook voor dat je voldoende schroeven gebruikt en dat deze schroeven goed vast komen te zitten. Alleen op deze manier kan er een optimale plaatsing van je damwandplaten worden gerealiseerd. Ben jij iemand die eerder fan is van een mooi uitziend groendak? In dat geval kan je ook kiezen voor het kopen van sedum dakbedekking. Ook deze is in ons assortiment terug te vinden en kan vrij eenvoudig worden geplaatst.

Bestel jouw stalen damwandplaten nu tegen de interessantste voorwaarden

De aangehaalde voordelen op deze pagina zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat ook jij voor het dak van jouw woning gaat overwegen om gebruik te maken van stalen damwandplaten. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je toch over een voorkeur beschikt voor andere dakmaterialen. In ons omvangrijke assortiment zijn dan ook onder meer de onderstaande materialen nog terug te vinden:

Wil je graag ook een mooie lichtkoepel realiseren in het dak van je woning? Dan is het ook de moeite waard om je even te verdiepen in ons mooie aanbod met prachtige lichtkoepels. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat je bij ons niet alleen maar aan het juiste adres bent voor het kopen van stalen damwandplaten tegen de interessantste voorwaarden!

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!