Menu
EUR

Polycarbonaat platen

20 Producten
Toon:
Toon 1 - 12 van 20
Polycarbonaat platen

Polycarbonaat platen genieten sinds jaar en dag een aanzienlijke populariteit. Bedrijven verkiezen deze platen bijvoorbeeld om er veiligheidsbeglazing mee te maken. Dit gezegd hebbende is dit zeker en vast niet het enige doel waar deze platen voor gebruikt kunnen worden. Wat bovendien ook te denken van de zaken die we hieronder nog even voor je hebben opgesomd:

  • Geluidsschermen;
  • Tuinkassen;
  • Aquariums.

Dat de polycarbonaat plaat door de jaren heen zo populair is geworden is vooral te wijten aan het feit dat er heel wat interessante voordelen aan verbonden zijn. Ben jij benieuwd om te kunnen achterhalen wat deze voordelen nu precies zijn? Je komt ze hieronder allemaal te weten.

Wat is het materiaal polycarbonaat precies?

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar wat polycarbonaat als materiaal nu precies is. Het betreft hier niet alleen één van de meest slagvaste, maar bovendien ook één van de meest transparante types kunststof welke er op de markt zijn terug te vinden. Het is dan ook zeker niet voor niets dat heel wat bedrijven het gebruik van een polycarbonaat plaat prefereren voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Voor deze kunststof geldt dat ze toebehoort tot de groep van de zogenaamde thermoplastische polymeren. Dit betekent dat het gesmolten kan worden om ze vervolgens te gaan buigen. Ondanks het feit dat het hierbij gaat om een thermoplastisch materiaal is het zo dat voor bijvoorbeeld polycarbonaat platen geldt dat ze aanzienlijk hogere temperaturen aan kunnen in vergelijking met vergelijkbare kunststoffen die op de markt zijn terug te vinden.

Zelfs wanneer er sprake is van extreme temperaturen zoals bijvoorbeeld -30 tot wel 120 graden zal je tot de conclusie komen dat het materiaal niet zal beschadigd worden. Het spreekt voor zich dat ook dit een sterk voordeel is welke toegeschreven kan worden aan polycarbonaat platen.

Hoe worden polycarbonaat platen precies gemaakt?

Voor het materiaal polycarbonaat geldt dat ze wordt vervaardigd uit zogenaamde monomeren. Voor deze monomeren geldt dat ze verbonden zijn door middel van een zogenaamde carbonaatverbinding. Door het combineren van een diol met een carbonylhoudende verbinding vindt er een polymerisatiereactie plaats. Het is uit deze reactie dat uiteindelijk het materiaal polycarbonaat ontstaat. Dit is een klein stukje theorie zodat je ongeveer weet hoe de polycarbonaat platen exact worden vervaardigd waar jij ongetwijfeld binnenkort ook gebruik van zal maken.

Op welke eigenschappen kan je rekenen?

Het spreekt voor zich dat je ook graag te weten zal willen komen op welke eigenschappen dat je kan rekenen bij het kopen van polycarbonaat platen. Wat dit betreft zal je in eerste instantie tot de conclusie komen dat dit materiaal in vergelijking met een glasplaat zomaar even 250 keer sterker is! Dit zorgt ervoor dat ze zich in de praktijk tot één van de sterkste transparante kunststof soorten mag rekenen. Dit heeft als gevolg dat dit materiaal niet alleen inbraak-, maar ook vandalismebestendig is.

Naast bovenstaande geldt voor polycarbonaat platen ook dat ze hard, stevig en bovendien ook UV-bestendig zijn. Dit betekent dat ze perfect dienst kunnen doen als beglazing voor bijvoorbeeld winkels net zoals voor kantoorgebouwen. Nog een niet onbelangrijke troef waar je bij een polycarbonaat plaat op kan rekenen heeft te maken met het feit dat ze op vlak van gewicht in vergelijking met glas 50 procent lichter is. Dit betekent dat ze ook nog eens (veel) eenvoudiger te plaatsen is. Dit zijn uiteraard stuk voor stuk bijzonder interessante voordelen.

Een weerbestendige kunststof

Het gebeurt niet zelden dat polycarbonaat platen niet zozeer worden aangekocht voor toepassingen binnen in de woning, maar wel voor gebruik buitenshuis. Wanneer je van plan bent om je polycarbonaat platen buiten te gaan gebruiken kan je kiezen voor standaard exemplaren of voor exemplaren die beschikken over een speciale UV-coating. Voor welke van deze beide mogelijkheden jij uiteindelijk gaat kiezen is uiteraard volledig aan jou om (op basis van de situatie) te bepalen.

Het brandvertragende karakter van polycarbonaat

Voor het materiaal polycarbonaat geldt dat ze er bekend om staat over brandvertragende eigenschappen te beschikken. Dit betekent dat ook polycarbonaat platen moeilijk ontvlambaar zijn. Dit heeft als gevolg dat een mogelijks vuur zich veel minder eenvoudig zal gaan verspreiden. Voor polycarbonaat geldt dat ze als materiaal bestand is tegen temperaturen tot wel -30 of tot zomaar even 120 graden. De brandvertragende eigenschappen waar je bij dit type materiaal op kan rekenen zorgen er in ieder geval voor dat ze kan worden gerekend tot één van de veiligste kunststoffen die er op de markt zijn terug te vinden. Ook dit is een voordeel welke uiteraard stevig wordt gesmaakt.

Alle eigenschappen van een polycarbonaat plaat op een rijtje

Hoe interessant de brandvertragende eigenschappen van polycarbonaat platen in de praktijk ook mogen zijn, het spreekt voor zich dat er ook nog andere eigenschappen aan verbonden zijn. Wil je graag deze andere eigenschappen even overzichtelijk op een rijtje gezet zien worden? Dat is uiteraard geen enkel probleem! Bekijk daarvoor zeker even het onderstaande overzichtje:

  • Het materiaal is maar liefst 250 keer sterker dan glas;
  • Bestand tegen zowel extreme hitte als extreme koude;
  • In vergelijking met glas zomaar even 50 procent lichter;
  • Polycarbonaat is een zeer eenvoudig te bewerken materiaal;
  • Ze beschikt over een vrij hoge mechanische belastbaarheid;
  • Polycarbonaat heeft chemisch resistente eigenschappen;
  • De platen kunnen UV-bestendig zijn.

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat ook de zomaar even 92 procent lichtdoorlatendheid een niet onbelangrijke eigenschap is waar je op kan rekenen. Het hoeft niet gezegd dat veel mensen overtuigd zijn om gebruik te gaan maken van een polycarbonaat plaat door deze eigenschappen.

Bestel ook jouw polycarbonaat platen vandaag nog

Als vanzelfsprekend bestaat ons aanbod hier uit meer dan alleen maar polycarbonaat platen. Hoe interessant deze platen in de praktijk immers ook mogen zijn, het hoeft wellicht niet gezegd dat er ook nog heel wat andere interessante bouwmaterialen bestaan. Enkele andere potentieel zeer interessante materialen die je terug kan vinden in ons aanbod zijn onder meer:

Heb je mogelijks nog één of meerdere van de hierboven aangehaalde artikelen of materialen nodig? Dan kan je deze dus zonder probleem mee gaan bestellen samen met jouw polycarbonaat platen.

Een snelle levertijd is gegarandeerd

Eén van de voordelen waar je bij ons op kan rekenen bij het kopen van polycarbonaat platen heeft te maken met de snelle levertijd. Het is uiteraard best mogelijk dat je er tijdens het uitvoeren van een bepaald project plots achter komt dat je nog behoefte hebt aan één of mogelijks zelfs meerdere extra polycarbonaat platen. Wanneer dat het geval is spreekt het voor zich dat je zal willen kunnen rekenen op een zo kort mogelijke leveringstijd. Wel, wij kunnen daar absoluut zeker voor zorgen.

Geniet van gratis verzending van je bestelling!

Zoals hierboven reeds aangehaald zijn polycarbonaat platen uiteraard zeker niet de enige artikelen of materialen die je bij ons kan bestellen. Ga je samen met een polycarbonaat plaat ook nog andere materialen kopen? Dan bestaat de kans dat je uiteindelijk uit zal komen op een bestelbedrag van 1.500 euro of meer. Is dat het geval? Dan hebben we nog een extra interessant voordeel voor jou in petto. Vanaf dit bedrag nemen wij namelijk de verzendkosten voor jouw order voor onze rekening! Het spreekt voor zich dat het kopen van jouw polycarbonaat platen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. op deze manier alleen maar nog interessanter wordt.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!