Menu
EUR

Damwandplaten

7 Producten
Toon:
Toon 1 - 7 van 7
Damwandplaten

Damwandplaten zijn geprofileerde platen welke zijn vervaardigd uit staal. Voor deze platen geldt dat ze een oppervlakkige afwerklaag vormen welke vaak ook nog eens in verschillende kleuren kan worden gerealiseerd. Er zijn een behoorlijk aantal uitstekende redenen aan te geven waarom deze platen door de jaren heen zo ongelofelijk populair zijn gebleken. Niet alleen is het namelijk zo dat ze een kwalitatieve afwerking realiseren, bovendien zijn ze ook nog eens vrij voordelig in aankoop. Het beste van dit alles? Ook de montage van deze platen hoeft helemaal niet zoveel voeten in de aarde te hebben. Ben jij ook benieuwd en wil je meer te weten te komen over deze damwandplaten of wil je ze graag meteen zelf kunnen kopen tegen de meest interessante voorwaarden? In beide gevallen zal meteen blijken dat je hier bij van Viegen Handelsonderneming aan het juiste adres bent!

Wat is het verschil met dakpanplaten?

Een belangrijke vraag welke we in de praktijk vaak voorbij zien komen heeft te maken met het verschil tussen enerzijds dakpanplaten en anderzijds damwandplaten. Op het eerste ogenblik lijkt het namelijk zo dat er tussen beide opties maar weinig verschil bestaat. Toch is er al zeker één duidelijk verschil waar rekening mee moet worden gehouden. Voor dakpanplaten geldt namelijk dat ze precies omgekeerd zijn. Daar waar bij damwandplaten de brede zijde van het profiel naar boven is gelegen geldt dat niet voor dakpanplaten. Bij deze producten is namelijk het omgekeerde van toepassing. Dit heeft ook een belangrijk doel. Op deze manier moet er namelijk voor worden gezorgd dat naar binnen dringend water tegen kan worden gegaan.

Op welke voordelen kan je rekenen met damwandplaten?

Natuurlijk is het zo dat de meeste mensen worden overtuigd om over te gaan tot het kopen van damwandplaten omwille van de verschillende voordelen die eraan verbonden zijn. Dit zijn er dan ook best wel wat. In eerste instantie is er de manier waarop deze platen geplaatst kunnen worden. Dit verloopt namelijk altijd niet alleen bijzonder snel, maar daarnaast ook erg eenvoudig. Zelfs voor mensen die graag zelf aan de slag gaan met klussen is het dus mogelijk om hier gebruik van te maken. Dit is voor velen alvast een niet onbelangrijk voordeel om aanspraak op te kunnen maken.

Uiteraard is de eenvoudige plaatsing van damwandplaten niet het enige voordeel waar je van bent verzekerd. Wat namelijk bovendien ook te denken van het feit dat deze platen bestand zijn tegen hitte, hagel evenals vorst? Daarnaast is het zo dat er ook sprake is van een slecht minimale gewichtsbelasting. Er wordt bij het realiseren van een afwerklaag uiteraard ook steeds rekening gehouden met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waarvan sprake is. Ook op dit vlak weten deze damwandplaten echt uitstekend te scoren. Zo staan ze er niet alleen om bekend zelfreinigend te zijn, daarnaast worden ze ook niet geplaagd door mosvorming.

Een damwandplaat is financieel interessant en heeft een interessante levensduur

De hierboven terug te vinden voordelen zullen voor menig aantal personen reeds voldoende zijn om vol vertrouwen te kiezen voor het kopen van damwandplaten. Toch zijn er nog twee extra interessante voordelen die we jullie uiteraard ook niet mogen onthouden. Het is namelijk zo dat van deze platen bekend is dat ze ook financieel toegankelijk zijn. Daarbij is het eveneens zo dat ze over een uitstekende levensduur beschikken. Je hoeft dus met andere woorden helemaal niet te vrezen dat je binnen geen tijd opnieuw zal moeten investeren. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, er zijn echt bijzonder veel goede redenen om te kiezen voor het gebruik van deze platen.

Zelf damwanden plaatsen? Dat kan!

Heel wat mensen die van plan zijn om damwandplaten te kopen stellen zich de vraag of ze deze al dan niet zelf kunnen plaatsen. Op zich is dat zeker mogelijk. Wel is het interessant om daarbij rekening te houden met enkele belangrijke aandachtspunten. In eerste instantie moet je ervoor zorgen dat er op een correcte manier wordt begonnen. Zorg er dus altijd voor dat de eerste plaat volledig waterpas en bijgevolg kaarsrecht wordt geplaatst. Een scheve start kan ervoor zorgen dat het volledige eindresultaat nefast zal zijn. Voor de schroeven geldt dat ze stevig mogen worden vastgedraaid, maar bij voorkeur ook niet te stevig. Probeer er hoe dan ook altijd voor te zorgen dat de sluitingsringen kromtrekken. Bovendien wordt het aangeraden om beter te veel dan te weinig schroeven te gebruiken. Je hoeft hier dus beslist niet al te spaarzaam mee te zijn!

Bestel ook nu hierbij van Viegen Handelsonderneming!

De bovenstaande informatie heeft ongetwijfeld meer dan duidelijk gemaakt dat er menig aantal interessante voordelen zijn verbonden aan het gebruik van damwandplaten. De kans is dan ook zeer groot dat ook jij er graag gebruik van zal willen maken. Wanneer dat het geval is hoef je niet meer verder te zoeken. Het is namelijk mogelijk om deze platen hier uit ons aanbod te bestellen. Dit is bovendien mogelijk in verschillende afmetingen. Zo maken we onder meer een onderscheid tussen:

  • 115x150 centimeter exemplaren;
  • 115x200 centimeter exemplaren;
  • 115x250 centimeter exemplaren;
  • 115x300 centimeter exemplaren.

Naast bovenstaande kan een damwandplaat ook nog in andere afmetingen bij ons worden aangekocht. Het wordt dan ook sterk aangeraden om even ons volledig aanbod door te nemen voordat je definitief je bestelling gaat plaatsen. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat je voor het bestellen van damwandplaten tegen de meest interessante voorwaarden en de beste prijzen bij ons aan het juiste adres bent!

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!