Menu
EUR

Plexiglas

12 Producten
Toon:
Plexiglas 3 mm helder
Plexiglas 3 mm helder
€33,00 €27,27
€27,27 per m²
 
Plexiglas 5 mm helder
Plexiglas 5 mm helder
€54,99 €45,45
€45,45 per m²
 
Plexiglas 4 mm helder
Plexiglas 4 mm helder
€44,00 €36,36
€36,36 per m²
 
Plexiglas 6 mm helder
Plexiglas 6 mm helder
€66,01 €54,55
€54,55 per m²
 
Plexiglas 10 mm helder
Plexiglas 10 mm helder
€169,40 €140,00
€140,00 per m²
 
Acrylaat reiniger 500 ml
Acrylaat reiniger 500 ml
€34,99 €28,92
 
Plexiglas op maat
Plexiglas op maat
€33,00 €27,27
 
Toon 1 - 12 van 12
Plexiglas

Plexiglas staat erom bekend zich in de praktijk te kenmerken door menig aantal interessante voordelen ten opzichte van gewoon glas. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat steeds meer mensen ervoor kiezen om te kijken in de richting van dit materiaal. Ben jij ook benieuwd wat dit materiaal nu precies zo interessant maakt en zou je dit glas ook graag zelf willen kopen? Dan zal je meteen tot de conclusie komen dat je bij van Viegen Handelsonderneming aan het juiste adres bent! Aarzel dan ook niet langer en ontdek ons ruime aanbod met plexiglas meteen!

Wat is plexiglas precies?

In eerste instantie kan het uiteraard interessant zijn om precies te weten wat plexiglas nu eigenlijk echt is. Eigenlijk is dit een duur woord voor zogenaamde 'thermoplastische kunststof'. Dit materiaal dook voor het eerst op in het Moskou van 1928. Ondanks het feit dat het materiaal dus al enige tijd bestaat moet het gezegd dat het vooral de voorbije jaren echt populair is geworden. Dit is het gevolg van het feit dat steeds meer mensen en bedrijven ontdekken dat plexiglas op verschillende vlakken een meer dan waardige vervanger kan zijn voor glas. Voor deze stevige kunststof geldt in ieder geval dat het kan worden aangekocht in verschillende diktes. Dat maakt het glas voor vele verschillende toepassingen bijzonder geschikt. Dit overigens niet alleen binnen in de woning, maar ook daarbuiten. Wanneer jij geïnteresseerd bent in het kopen van dit materiaal is het in ieder geval zeker de moeite waard om even een duik te nemen in ons assortiment.

Aanzienlijk sterker in vergelijking met glas

Voor plexiglas geldt dus dat het eigenlijk helemaal geen vorm van glas is, maar wel een soort kunststof. Dit heeft als gevolg dat dit materiaal zomaar even 25 keer sterker is in vergelijking met standaard glas welke beschikt over een gelijke dikte. Bovendien geldt voor plexi eveneens dat het erom bekend staat een behoorlijk stuk flexibeler te zijn in vergelijking met "echt" glas. Voor plexi van 2 mm geldt bijvoorbeeld dat het over licht buigbare eigenschappen beschikt. Bovendien is het ook nog eens zo dat dit materiaal slagvast is. Dit betekent dat plexi eigenlijk bijna niet kan worden gebroken.

Een beperkter gewicht ten opzichte van glas

Voor bepaalde situaties geldt dat ook het vaak niet onaanzienlijke gewicht waar glas over beschikt een probleem kan vormen. Ook op dit vlak blijkt plexiglas aanzienlijk interessanter te zijn. Voor plexi geldt dan ook dat het ongeveer 50 procent lichter is in vergelijking met glas. Voor een plaat van plexi van 200x100 centimeter met een dikte van 6 centimeter geldt bijvoorbeeld dat het een gewicht heeft van ongeveer 14,5 kilogram. Dit terwijl een dergelijke glasplaat in de praktijk met dezelfde dikte zomaar een gewicht heeft van een slordige 30 kilogram. Het spreekt dan ook voor zich dat dit echt wel een degelijk verschil is. Dit zorgt ervoor dat plexi in de praktijk steeds vaker wordt ingezet in situaties waarin er een grote gewichtsbesparing moet kunnen worden gerealiseerd.

Er is bovendien nog een extra voordeel verbonden aan het inzetten van plexi in plaats van glas. Het lichte gewicht waar plexiglas over beschikt zorgt er immers in de praktijk voor dat ook de montage een stuk eenvoudiger is. Daarnaast spreekt het voor zich dat er ook minder stevig bevestigingsmateriaal is vereist. Ook tijdens het verhuizen of bijvoorbeeld verbouwen zal je dan ook kunnen vaststellen dat het beperkte(re) gewicht van dit glas absoluut een interessant voordeel zal zijn. Ook dit kan dus zomaar een reden zijn om voor dit soort materiaal te kiezen.

Kies voor een betere veiligheid

Nog een zeer belangrijk voordeel waar je van bent verzekerd wanneer je kiest voor het gebruik van plexiglas is terug te vinden in het veiligheidsaspect. Voor plexi geldt dan ook dat ze in de praktijk aanzienlijk veiliger is in vergelijking met glas. Zoals eerder op deze pagina aangegeven geldt voor plexi dat het ongeveer 25 keer sterker is in vergelijking met glas. Bovendien is het aanzienlijk slagvaster en bovendien ook nog eens flexibeler. Dit zorgt ervoor dat plexi bijna niet te breken is. Mocht het glas onverhoopt toch schade oplopen dan zal je kunnen vaststellen dat het materiaal in tegenstelling tot glas nooit uit elkaar zal spatten. Dit zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over glasscherven. Bovendien is het zo dat plexi hierdoor duidelijk ook beter is opgewassen tegen vandalisme. Ook op vlak van veiligheid scoort plexiglas dus werkelijk uitstekend.

Bestellen bij van Viegen Handelsonderneming!

Zou jij ook graag willen kunnen genieten van de vele voordelen die het gebruik van plexiglas in de praktijk met zich meebrengt? Dan hoef je eigenlijk niet meer verder te zoeken. In het aanbod hier bij van Viegen Handelsonderneming is het mogelijk om dit materiaal te kopen in verschillende uitvoeringen. Daarbij maken we onder meer een onderscheid tussen platen van:

  • 3mm;
  • 4mm;
  • 5mm;
  • 6mm;
  • 10mm.

Niet alleen is het bij ons mogelijk om een keuze te maken uit de verschillende bovenstaande afmetingen. Daarnaast zal je immers ook kunnen vaststellen dat wij onze klanten de mogelijkheid bieden om plexiglas op maat te laten maken. Kan je dus in ons standaard aanbod niet meteen de gewenste dikte terugvinden? Dan kunnen wij je alsnog een oplossing aanbieden die perfect zal weten te voldoen aan jouw verwachtingen. Dit alles maakt het dan ook duidelijk, voor het kopen van plexiglas ben je hier bij van Viegen Handelsonderneming beslist aan het juiste adres!

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!