Menu
EUR

Hardhouten balken

2 Producten
Toon:
Hardhouten balk 4,5x9 cm
Hardhouten balk 4,5x9 cm
€35,47 €29,31
€9,77 per meter
 
Hardhouten balk 4,5x14 cm
Hardhouten balk 4,5x14 cm
€51,90 €42,89
€19,95 per meter
 
Toon 1 - 2 van 2
Hardhouten balken

Hardhouten balken zijn balken die zijn vervaardigd uit het zogenaamde hardhout. Bij hout kopen is het zo dat veel mensen over een uitgesproken voorkeur beschikken voor hardhout. Dat is het gevolg van het feit dat deze houtsoort er bekend om staat niet alleen maar erg kwalitatief te zijn, bovendien heeft ze bijvoorbeeld ook een uitstekende levensduur. Daarnaast geldt voor hardhout balken ook dat ze gebruikt kunnen worden bij het realiseren van menig aantal verschillende constructies of projecten. Benieuwd om hier alles over te weten te komen? Of wil je graag overgaan tot het bestellen van hardhouten balken? In beide gevallen ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat is hardhout?

Er zijn heel wat redenen aan te halen waarom de interesse van veel mensen bij het kopen van hout uitgaat naar hardhout. Eén van de voornaamste redenen geldt dat ze is terug te vinden in het feit dat dergelijk hout niet alleen ontzettend duurzaam is, daarnaast beschikt ze over een ontzettend lange levensduur. Dat laatste geldt zeker niet voor alle houtsoorten die op de markt zijn terug te vinden. Bovendien is het zo dat Europees hardhout er ook bekend om staat een zeer duurzame keuze te zijn. Heel wat van dit hout is namelijk tegenwoordig afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Nog een belangrijke reden waarom hardhout een aanzienlijke populariteit geniet is terug te vinden in het feit dat ze voor heel wat verschillende projecten of constructies kan worden gebruikt. Later op deze pagina zal je er ook meteen achter komen dat, dat ook geldt voor hardhouten balken. Deze worden door onze klanten dan ook voor zeer uiteenlopende doeleinden aangekocht.

Wat zijn hardhouten balken?

Hardhouten balken zijn zoals de naam reeds aangeeft balken die zijn gemaakt van hardhout. In het merendeel van de gevallen is het zo dat ze horizontaal in constructies worden verwerkt. In tegenstelling tot hardhouten palen is het bovendien zo dat ze beschikken over een rechthoekige kop. Voor de palen geldt dat ze een vierkante kop hebben en uiteraard verticaal in constructies worden verwerkt. Je dient er rekening mee te houden dat hardhout balken vervaardigd kunnen zijn uit verschillende soorten hardhout. Dit heeft als gevolg dat er onderling niet alleen sprake is kwaliteits-, maar ook van prijsverschillen. Bij het kopen van hardhouten balken voor het project dat je in gedachten hebt spreekt het voor zich dat het zeer belangrijk kan zijn om hier rekening mee te houden. Alle hardhouten balken die je aankoopt hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. beschikken in ieder geval over een uitstekende kwaliteit en zijn te kopen tegen een scherp prijskaartje.

Welke belangrijke voordelen zijn eraan verbonden?

De keuze voor het gebruik van hardhouten balken brengt in de praktijk toch best een aantal interessante voordelen met zich mee. Wat deze voordelen betreft kan je denken aan met name:

  • De balken kenmerken zich door een uitstekende kwaliteit;
  • Je bent verzekerd van een levensduur van tussen de vijftien en vijfentwintig jaar;
  • Het is mogelijk om te voorkomen dat hardhouten balken gaan vergrijzen;
  • Ze zijn te gebruiken in heel wat uiteenlopende constructies en projecten.

Naast bovenstaande voordelen zal je tot de conclusie komen dat hardhouten balken in de praktijk ook helemaal niet duur hoeven te zijn in aankoop. Wanneer je de keuze maakt om jou hardhout balken te kopen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. ben je dan ook absoluut verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo koop je al jouw hardhout tegen de meest interessante voorwaarden.

Waar kunnen ze allemaal voor worden gebruikt?

Gebruikmaken van hardhouten balken is mogelijk bij het realiseren van verschillende zaken. In eerste instantie zal je tot de conclusie komen dat ze worden gebruikt bij het vervaardigen van bijvoorbeeld bruggen en steigers. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat ze uitstekend ingezet kunnen worden als basis voor een houten vlonder. Dat er bij het realiseren van zoveel uiteenlopende projecten voor wordt gekozen om gebruik te maken van hardhout balken is uiteraard het gevolg van de hierboven aangehaalde voordelen die eraan verbonden zijn. Ook het onderhoudsvriendelijke aspect wordt door veel mensen zeker als een belangrijke troef bestempeld.

Hoe onderhoudsvriendelijk zijn hardhout balken?

Bovenstaande brengt ons rechtstreeks bij de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waar hardhout balken zich in de praktijk door kenmerken. In principe is het zo dat dergelijke balken helemaal niet behandeld dienen te worden voor duurzaamheidseisen. Dit gezegd hebbende is het wel van belang om er rekening mee te houden dat onder meer hardhouten balken zullen gaan vergrijzen na verloop van tijd. Dit uiteraard onder invloed van de natuur en onder meer de UV-straling waarvan sprake is.

Het vergrijzen van hardhouten balken kan worden voorkomen. Dit gezegd hebbende is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je dat wel echt wil. Voor heel wat mensen geldt namelijk dat ze op zich wel fan zijn van de grijze kleur waar de balken over kunnen komen te beschikken. Wil je die vergrijzing toch echt liever tegen kunnen gaan? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een laagje hardhoutolie. Voor deze olie geldt dat ze diep in zal trekken tot in de vezels van het hout.

Het behandelen van hardhouten balken met hardhoutolie zorgt er niet alleen voor dat vergrijzing tegen kan worden gegaan, daarnaast is het op deze manier ook mogelijk om te voorkomen dat algen en schimmels zich gaan hechten aan het hout. Op deze manier kan het hout onnodig glad worden en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Een bijkomend voordeel is bovendien terug te vinden in het feit dat het hout haar originele kleur zal weten te behouden. Bovendien krijgt ze hierdoor ook een waterafstotende werking wat bij gebruik in constructies buitenshuis vaak meer dan welkom is.

Verkrijgbaar in verschillende formaten

Wil je graag hardhouten balken bestellen? In dat geval zal je tot de conclusie komen dat er in het aanbod hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. een keuze kan worden gemaakt uit een aantal verschillende mogelijkheden. We maken hierbij dan onder meer een onderscheid tussen de volgende formaten:

  • 4,5x9 centimeter;
  • 4,5x14 centimeter.

Aan welke van de verschillende bestaande formaten jij behoefte hebt is uiteraard geheel afhankelijk van het project welke moet worden gerealiseerd. In ieder geval, ongeacht het formaat dat je wenst te kopen, naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij jou daar perfect mee verder helpen.

Waarom je hardhouten balken bestellen bij Handelsonderneming van Viegen B.V.?

Wanneer je van plan bent om hardhout balken te kopen is het altijd de moeite waard om te overwegen om dit te doen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. Dat geldt overigens niet alleen maar voor hardhouten balken, maar wat bovendien ook te denken van hardhouten planken en hardhouten regels? Ook deze zijn uiteraard in ons ruime assortiment terug te vinden. Wanneer je jouw bestelling bij ons plaatst kan je in ieder geval rekenen op een aantal zeer interessante voordelen.

Niet alleen bieden wij duidelijk een zeer groot assortiment aan bestaande uit hardhout gerelateerde materialen, bovendien is het ook zo dat we onze klanten altijd voorzien van de meest interessante voorwaarden. Niet alleen houden we onze prijzen altijd zo scherp mogelijk, daarnaast kan je zomaar rekenen op gratis bezorging. Alle bestellingen met een waarde van minstens 2.000 euro worden immers zonder verzendkosten geleverd. Het mag dan ook duidelijk zijn, het kopen van hardhouten balken doe je nergens anders beter dan hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.!

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!