Menu
EUR

Damwandplaten | Damwandplaat

13 Producten
Toon:
Stalen damwandplaat 20/110 antracietgrijs RAL 7016
-25%
Stalen damwandplaat 20/110 antracietgrijs RAL 7016
€21,96 €18,15 €16,47 €13,61
€8,25 per m²
 
Stalen damwandplaat 35/1035 antracietgrijs RAL 7016 OP = OP
-25%
Stalen damwandplaat 35/1035 antracietgrijs RAL 7016 OP = OP
€29,28 €24,20 €21,96 €18,15
€8,25 per m²
 
Stalen damwand dakplaten 20/110 - zwart RAL 9005
-9%
Stalen damwand dakplaten 20/110 - zwart RAL 9005
€24,15 €19,96 €21,96 €18,15
€11,00 per m²
 
Stalen damwand dakplaten 20/110 rood RAL 785
-9%
Stalen damwand dakplaten 20/110 rood RAL 785
€40,63 €33,58 €36,94 €30,53
€18,50 per m²
 
Damwand lichtplaat 35/1035 polycarbonaat
Damwand lichtplaat 35/1035 polycarbonaat
€67,88 €56,10
€25,50 per m²
 
Stalen damwandplaat 20/110 terracotta RAL 8004
-9%
Stalen damwandplaat 20/110 terracotta RAL 8004
€25,26 €20,88 €22,97 €18,98
€11,50 per m²
 
Toon 1 - 12 van 13
Damwandplaten | Damwandplaat

De keuze voor damwandplaten als afwerking voor het dak van hun woning is voor veel mensen in de praktijk al snel gemaakt. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen. Er zijn aan deze geprofileerde platen vervaardigd uit staal dan ook best een aantal interessante voordelen verbonden. Om te beginnen zal je bijvoorbeeld tot de conclusie komen dat ze relatief voordelig zijn te kopen. Daarnaast is het met behulp van een damwandplaat ook perfect mogelijk om een kwalitatieve afwerking te realiseren. Buiten deze voordelen zal je in de praktijk bovendien ook nog eens kunnen vaststellen dat ook de montage van deze platen helemaal niet zoveel voeten in de aarde hoeft te hebben. Ben jij ook wel geïnteresseerd in de aanschaf van damwandplaten? Dan zal je tot de conclusie komen dat je hiervoor bij Handelsonderneming van Viegen B.V. aan het juiste adres bent!

Verschil tussen damwandplaten en dakpanplaten

Eén van de vaakst gestelde vragen onder mensen die van plan zijn om damwandplaten aan te schaffen heeft te maken met het verschil met zogenaamde dakpanplaten. Dat deze vraag wordt gesteld is niet meer dan logisch aangezien de beide dakmaterialen sterke gelijkenissen met elkaar vertonen. Toch is er wel degelijk ook sprake van bepaalde verschillen.

Het belangrijkste verschil heeft betrekking tot het feit dat dakpanplaten eigenlijk precies het omgekeerde zijn. Wanneer je overgaat tot het kopen van damwandplaten zal je tot de conclusie komen dat de brede zijde van het profiel naar boven is gelegen. Bij dakpanplaten is dat niet zo. Hierbij is dus het omgekeerde van toepassing. De reden waarom dit zo is heeft alles te maken met het feit dat hierdoor naar binnen dringend water tegen kan worden gegaan.

Welke voordelen zijn er precies aan verbonden?

Ga jij ook gebruikmaken van een zogenaamde damwandplaat in het dak van jouw woning? In dat geval spreekt het voor zich dat je graag een goed beeld zal willen hebben van de voordelen die hier precies aan verbonden zijn. De voordelen verbonden aan damwandplaten zijn de volgende:

 • De platen kunnen zeer eenvoudig en bovendien snel worden geplaatst;
 • Damwandplaten zijn bestand tegen hitte, hagel en vorst;
 • Er is sprake van een minimale gewichtsbelasting;
 • Je dak zal komen te beschikken over zeer onderhoudsvriendelijke eigenschappen.

Dat er bij het gebruik van damwandplaten ook kan worden gerekend op zeer onderhoudsvriendelijke eigenschappen zal bij veel mensen ongetwijfeld als muziek in de oren klinken. Niet alleen geldt voor dergelijke panelen dan ook dat ze er bekend om staan over zelfreinigende eigenschappen te beschikken, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze niet worden geplaagd door mosvorming.

Prijs-kwaliteit werkelijk een uitstekende keuze

Het dak van een woning vormgeven en afwerken breng uiteraard de nodige kosten met zich mee. Wanneer je daarvoor gebruik gaat maken van damwandplaten zal je echter tot de conclusie komen dat je op vlak van prijs-kwaliteit een ronduit uitstekende keuze zal maken. Niet alleen geldt voor dergelijke damwandplaten immers dat ze kunnen worden aangekocht tegen een voordelig prijskaartje, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze zich kenmerken door een prima levensduur.

Zoals eerder op deze pagina al aangehaald is het in de praktijk ook een mogelijkheid om ervoor te kiezen om je damwandplaten zelf te plaatsen. Op deze manier kan er ook worden bespaard op de installatiekosten. Wanneer je deze platen zelf gaat plaatsen is een goede start maken wel van absoluut cruciaal belang. De eerste damwandplaat dient dan ook volledig waterpas te worden geplaatst. Een scheve start zou in de praktijk zomaar als gevolg kunnen hebben dat het eindresultaat geheel nefast zal zijn. Vergeet bovendien ook zeker niet om de schroeven stevig vast te draaien. Daarbij is het bij het plaatsen van damwandplaten zo dat je niet te spaarzaam hoeft te zijn met het gebruik van schroeven. Zorg er dus voor dat je altijd voldoende exemplaren gebruikt.

Welke damwandplaat kopen voor het dak van jouw woning?

Bij het kopen van elke type dakmateriaal is het altijd van belang om aandacht te besteden aan één of meerdere belangrijke aandachtspunten. Bij de damwandplaat is dat niet anders. Wanneer je van plan bent om een dergelijke plaat te kopen dien je dan ook rekening te houden met:

 1. Het formaat waarover ze dient te beschikken;
 2. Welke kleur de platen dienen te hebben.

Het spreekt voor zich dat de kleur waar je damwandplaat over beschikt een niet onaanzienlijke invloed zal hebben op de uitstraling van je dak en bij uitbreiding van je volledige woning. Vanwege deze reden is het altijd een goed idee om hier zeker even goed over na te denken. Ook het formaat van deze platen is een belangrijk aandachtspunt. Wat het formaat betreft kan je hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. een keuze maken tussen de volgende mogelijkheden:

 • 115x150 centimeter;
 • 115x200 centimeter;
 • 115x250 centimeter;
 • 115x300 centimeter.

Wist je bovendien dat wij van Handelsonderneming van Viegen B.V. absolute specialisten zijn op het gebied van maatwerk? Heb je dus met andere woorden behoefte aan maatwerk damwandplaten? Dan zal je tot de conclusie komen dat wij je ook op dit vlak uitstekend van dienst kunnen zijn.

Behoefte aan andere dakmaterialen? Ook dat is mogelijk

Het is natuurlijk perfect mogelijk dat je niet zozeer van plan bent om damwandplaten te kopen, maar je behoefte hebt aan één of meerdere andere soorten dakmaterialen. Wanneer je ons assortiment hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. van naderbij gaat bekijken zal je tot de conclusie komen dat er ook nog heel wat andere materialen in terug te vinden zijn. Je bent bij ons dan ook aan het juiste adres voor onder meer:

Het aanbod dat je aantreft hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. bestaat duidelijk uit de meest uiteenlopende soorten dakmaterialen. Op deze manier kan je jouw dak altijd precies zo vormgeven zoals jij dat het liefste wil. Ben je van plan om een lichtkoepel te laten plaatsen in je dak of heb je een plat dak en wil je deze graag voorzien van dakleer? Ook voor het kopen van dergelijk dakleer net zoals de mooiste en meest kwalitatieve lichtkoepels ben je bij ons aan het juiste adres!

Bestel ook jouw damwandplaten vandaag nog!

Hebben de aangehaalde voordelen die verbonden zijn aan damwandplaten jou ook weten te overtuigen? In dat geval zal je naar alle waarschijnlijkheid graag tot aankoop over willen gaan. Hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V. bieden we onze klanten wat dit betreft een aantal interessante voordelen aan. Niet alleen bestel je jouw damwandplaat bij ons namelijk tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, bovendien is het ook nog eens zo dat je bij het plaatsen van een bestelling ter waarde van ten minste € 2.000,- kan rekenen op gratis verzending. Ons enorme aanbod bestaande uit de meest uiteenlopende dakmaterialen zorgt ervoor dat je bij ons eigenlijk alles onder één dak vindt. Heb je bijvoorbeeld ook behoefte aan dakdoorvoer ventilatie of aan nokpannen? Ook deze kan je zeer eenvoudig mee bestellen met bijvoorbeeld de damwandplaten waar je behoefte aan hebt.

Altijd een snelle levering verzekerd!

Ben je van plan om een bestelling te plaatsen hier bij Handelsonderneming van Viegen B.V.? Dan zal je tot de conclusie komen dat een snelle levering altijd is gegarandeerd. Op de productpagina wordt telkens duidelijk aangegeven hoeveel stuks er nog in voorraad zijn en hoe snel deze bij je afgeleverd kunnen worden. Ook wanneer je snel behoefte hebt aan (extra) damwandplaten voor het project dat je aan het realiseren bent ben je daarvoor dus bij ons beslist aan het juiste adres!

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €2.000,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!